
Gaggia Espresso PURE + COLOR
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Re: Gaggia Espresso Pure
Tak som dnes rano testoval. Mlyncek (uprava vid tu) nastaveny na jeden stupen od najjemnejsieho mletia, kava Strong Blend od Cofeeshop Company kupena v kaviarni v MAXe, miska double nepretlakova. Chut bola prijemna, nieco uplne ine ako vcerajsia Lavazza, krema tiez solidna aj ked nebolo to idealne. Extrakcia bola rychlejsia, za cca 30 sek/40 ml. Puk bol hore vlhky cize chcelo by to naduduce pridat viac kavy. Celkove zhodnotenie: Na to ze to bol druhy pokus asi nie zle
.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Som kávový začiatočník a barbar, ale pracujem na zmene 

Re: Gaggia Espresso Pure
Vcera som si kupil kavu v miestnej praziarni (Barista cafe, SNV), tak som robil hokusy pokusy. Pouzita kava Brazilia Santos bola cerstva, prazena den pred kupou. Myslim ze vysledky su celkom dobre, len crema nejak rychlo opada aj ked po extrakcii je krasne vysoka. Neviete mi poradit v com je problem?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Som kávový začiatočník a barbar, ale pracujem na zmene 

- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Espresso Pure
Co to je " len crema nejak rychlo opada ", podle fotek to vypadá normálně. To co je na předposlední fotce vydrží jak dlouho. A to se zdá málo? Mělo by to ještě opadnout tak na 0.5až1cm a vydržet dost dlouho.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Gaggia Espresso Pure
Tak som robil dalsi shot a prikladam fotky. Ten shot nevysiel tak dobre ako predosly, ale na zdokumentovanie snad staci. Zabery su robene po extrakcii, po 3 a po 6-tich minutach. Je ten ubytok cremy primerany?
PS: Sorry, minule som trochu prehanal ze tam nic neostane, asi som tu cremu vypil a potom sa stazoval ze tam nic nieje
.
PS: Sorry, minule som trochu prehanal ze tam nic neostane, asi som tu cremu vypil a potom sa stazoval ze tam nic nieje

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Som kávový začiatočník a barbar, ale pracujem na zmene 

Re: Gaggia Espresso Pure
Nikto sa nevyjadri?sanc0 píše:Je ten ubytok cremy primerany?
Dnes som skusil aj nieco natocit. Bohuzial lepsiu kameru ako webku nemam. Kava je Brazilia Santos od Barista Cafe. Vysli mi z nej uz aj lepsie shoty

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Som kávový začiatočník a barbar, ale pracujem na zmene 

- FANDA
- více pokročilý
- Příspěvky: 170
- Registrován: stř 31. pro 2008 15:47:53
- bydliště: Praha 4
- kávovar: Gaggia Baby Twin
- mlýnek: ruční Zassenhaus, Macap M5D, Nuova Simonelli Mythos
Re: Gaggia Espresso Pure
No na začátečníka je to paráda.
Na můj vkus to teče rychle, ale nevím jaký objem mají tvoje skleničky.
Na můj vkus to teče rychle, ale nevím jaký objem mají tvoje skleničky.
Re: Gaggia Espresso Pure
Objem skleniček by mě taky zajimal, prijdou mi dost velké. Ale jsou moc pěkné:) Teče ti to podle mě trochu rychleji. Zjemni mletí, více utlač, nebo více kafe.
- zunicka
- více pokročilý
- Příspěvky: 168
- Registrován: ned 13. pro 2009 15:29:40
- bydliště: Žilina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Pure
Mám pocit, že sú to poldecáky/frťany, mám také isté doma. Ich objem je 5cl=50 ml.
Re: Gaggia Espresso Pure
Su to frtany. Pouzivam ich za ucelom testovania, aby som videl co z toho tecie. Ked su naplnene obsolutne po vrch, vtedy je to poldeci. Na tej serii fotiek z extrakcie je okolo 30ml vyextrahovaneho pressa za 30 sekund. To je rychle? Podla mna je to akurat. Ten shot na videu nieje dobry, je tam toho viac (cca 40 ml), na tych fotkach je to trafene presnezunicka píše:Mám pocit, že sú to poldecáky/frťany, mám také isté doma. Ich objem je 5cl=50 ml.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) sanc0 dne sob 16. led 2010 16:38:02, celkem upraveno 1 x.
Som kávový začiatočník a barbar, ale pracujem na zmene 

- arny71
- více pokročilý
- Příspěvky: 253
- Registrován: stř 26. bře 2008 1:07:14
- bydliště: Jižní Morava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Pure
Na video jsem se nedíval, ale co se týče opadávání cremy, tak je to podle fotek naprosto v pohodě. Navíc Santoska není dle mých zkušeností zrovna "držák" cremy.
Re: Gaggia Espresso Pure
Zdravím na Spiš a i jinam. Pokud něco z mých předchozích příspěvků vyznělo pro tento kávovar nějak negativně, tak to rozhodně nebylo v úmyslu. Naopak. Myslím, že je to za slušné peníze robustní, (po italsku) kvalitní, značkový přístroj se zajištěným servisem...co víc si přát. Úplně původně jsem uvažoval, že začnu low-end kávovarem v ceně kolem 2000, ale jsem rád, že jsem se díky fóru přemluvil k větší investici. Ne, že by ty levné nedokázali udělat dobrou kávu, ale tohle je přeci jen o trochu vyšší třída (jako v autech, každé vás odveze, jen požitek z toho je jiný
) Nejdříve jsem asi trochu víc řešil techniku než kávu, každopádně to už mě přešlo. Snad jen trochu moc drnčí (až poskakují hrníčky po podložce), ale možná je jen špatně postavený, zatím jsem to nezkoumal.
Crema na fotkách mi přijde naprosto v pohodě. Vypadá asi jako moje výsledky. I když je jedním znakem kvalitní kávy, tak jsem ji nikdy moc neřešil. Jde mi hlavně o chuť. Kdyby to vyšlo úplně bez cremy a chutnalo mi to, tak jsem spokojený.
Přetlaková sítka ke štěstí nepotřebuji.
Prováděl jsem nějaké pokusy s PODy pro "rychlou ranní kávu", ale to patří do jiného vlákna. Tady snad jen, že kávovar je zvládne i když vypadá, že se při tom pěkně zapotí.

Crema na fotkách mi přijde naprosto v pohodě. Vypadá asi jako moje výsledky. I když je jedním znakem kvalitní kávy, tak jsem ji nikdy moc neřešil. Jde mi hlavně o chuť. Kdyby to vyšlo úplně bez cremy a chutnalo mi to, tak jsem spokojený.

Prováděl jsem nějaké pokusy s PODy pro "rychlou ranní kávu", ale to patří do jiného vlákna. Tady snad jen, že kávovar je zvládne i když vypadá, že se při tom pěkně zapotí.

-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Pure
Netrapte se stále výškou a stabilitou pěny. Jsou kávy, které ji mají nižší a méně trvanlivou, jiné zase pění jako JAR. Nejdůležitější je, aby to teklo 25/25, potom je extrakce v pořádku a chuťově je espresso takové, jaké má z dané kávy být. Existuje též souvislost mezi sílou tampování a výškou pěny - když se tampuje míň, je pěna vyšší, ale zase tygr slabší a opačně. Taky čerstvé kávy pění nesrovnatelně víc, než kávy starší. A nemyslím tím stáří několik týdnů, ale třeba 14 dnů, po nich je už pěnivost slabší. Pokud se díváte na video z Primacafe, většinou jsou natočené kávy velmi čerstvé.
Záleží i na stylu pražení. Kafe, které jsem teď měl doma, bylo 14 dnů staré, světle pražené a pěna byla v porovnání s tím, na co jsem zvyklý, naprosto mizivá. Já osobně mám raději hezkého tygra s nižší pěnou, než pěnu jak mraky bez kresby. Tož tak!
Záleží i na stylu pražení. Kafe, které jsem teď měl doma, bylo 14 dnů staré, světle pražené a pěna byla v porovnání s tím, na co jsem zvyklý, naprosto mizivá. Já osobně mám raději hezkého tygra s nižší pěnou, než pěnu jak mraky bez kresby. Tož tak!
- Mrost
- Příspěvky: 8
- Registrován: pon 16. lis 2009 14:19:13
- bydliště: Brno (CZ), VK (SK)
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Pure
mal by som jeden dotaz ohladom tohoto stroja (ako jeho cerstvy majitel sa s nim len zoznamujem)...
ked dorobim svoje shoty a dopenim mlieko, stroj vypnem hlavnym buttonom a aj o vytiahnem z elektriny....napriek tomu stroj este asi 15 min vydava "divne zvuky" - ako keby sa ta horuca voda v nom prelievala alebo co...neviem ci to spravne popisujem ale snad ano...je to normalne alebo je to nieco zle a mal by som to reklamovat ??
co sa tyka pripravy samotnej kavy - u mna tomu este slovicko kava nemozem dat lebo to by bolo priznenie jeho podstaty
zatial mi z toho tecie len cierna voda ale urobil som na nom len par kav takze casom sa to snad zlepsi...pouzivam iba kavu z obchodu (nejake segafredo) takze podla toho co som sa docital ani moc zazraky cakat nemozem...snad casom kupim mlyncek a potom to uz bude o niecom inom s cerstvo-namletou kavou...(keby z toho liezlo nieco take ako ukazol kolega 'sanc0' hore tak by som asi skakal radostou
)...
ked dorobim svoje shoty a dopenim mlieko, stroj vypnem hlavnym buttonom a aj o vytiahnem z elektriny....napriek tomu stroj este asi 15 min vydava "divne zvuky" - ako keby sa ta horuca voda v nom prelievala alebo co...neviem ci to spravne popisujem ale snad ano...je to normalne alebo je to nieco zle a mal by som to reklamovat ??
co sa tyka pripravy samotnej kavy - u mna tomu este slovicko kava nemozem dat lebo to by bolo priznenie jeho podstaty


- Visna
- začátečník
- Příspěvky: 62
- Registrován: pon 07. zář 2009 14:34:58
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Pure
kúp si dobrý mlynček, kávu od primacafé a dobrú prilbu, aby ťa nebolela hlava, keď ňou budeš pri skakaní búchat o plafón 
keď dopeníš vypni výrobu pary, vyčisti mašinu, odpusti vodu zo sprchy, vypni ju a odpusti všetkú paru cez trysku, čo tam ostala a budeš mať ticho

keď dopeníš vypni výrobu pary, vyčisti mašinu, odpusti vodu zo sprchy, vypni ju a odpusti všetkú paru cez trysku, čo tam ostala a budeš mať ticho
- Mrost
- Příspěvky: 8
- Registrován: pon 16. lis 2009 14:19:13
- bydliště: Brno (CZ), VK (SK)
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Pure
diik, toto pomohlo 
nasiel som tu celkom fajn navod na tu mikropenu na capucino takze sa snazim zdokonalovat aspon v tomto (ked uz ta kava nie je kava)...oproti prvemu capucinu je to obrovsky skok a priatelke sa to moc pozdava (mne tiez
)...pri capucine aspon zamaskujem tu nedokonalost kavy
co sa tyka mlynceka - tak som chcel tie teleshopingove ale zistil som ze to nie je mlyncek
, uvazujem teraz nad nejakym od firmy lodos ale najviac sa mi pozdava ten kyocera...asi pojdem do toho a potom dam vediet ci z toho lezie lepsia kava ako teraz - verim ze ano

nasiel som tu celkom fajn navod na tu mikropenu na capucino takze sa snazim zdokonalovat aspon v tomto (ked uz ta kava nie je kava)...oproti prvemu capucinu je to obrovsky skok a priatelke sa to moc pozdava (mne tiez

co sa tyka mlynceka - tak som chcel tie teleshopingove ale zistil som ze to nie je mlyncek

- ringo
- více pokročilý
- Příspěvky: 235
- Registrován: pát 09. říj 2009 8:31:39
- bydliště: Jihočesko
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Pure
Není ta podivná pákovka na videu s mlýnkem náhodou La cimbali?
S výjimkou těch pák mi nápadně připomíná leader M 25.
Ale kafe z toho kape jakoby to mělo nějakou venerologickou chorobu.
S výjimkou těch pák mi nápadně připomíná leader M 25.
Ale kafe z toho kape jakoby to mělo nějakou venerologickou chorobu.
... a to jste ještě nebyli v Železném Brodu.
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Pure
Podľa popisu je to "Astoria Commercial Lever Espresso machine". A podľa tej bomby vzadu - žeby na plyn???
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: Gaggia Espresso Pure
Dnes som mal cas trosku sa pohrat. Chcel som natocit nejaku peknu extrakciu. No cim viac clovek chce, tym menej sa mu dari.
Prvy pokus bol moc rychly 35ml/25sec. Davka bola slabo upechovana. Druhy pokus bol zas moc pomaly 20ml/38sek. To som to s tampovanim trochu prehnal
.
Na treti pokus to uz vyslo. Pekna extrakcia 25/25.
Mletie bolo nastavene vzdy rovnako, kava Brazilia Santos - Barista Cafe (Primacafe nechodííí, stááále nechodííí, čo je s ňou, je mi biedne...
). Spodna ryska na pohari je 20 ml, horna 30 ml.
Ospravedlnte znizenu kvalitu videi, mam len webkameru (ktora stoji za ho...
).
Prvy pokus bol moc rychly 35ml/25sec. Davka bola slabo upechovana. Druhy pokus bol zas moc pomaly 20ml/38sek. To som to s tampovanim trochu prehnal


Ospravedlnte znizenu kvalitu videi, mam len webkameru (ktora stoji za ho...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Som kávový začiatočník a barbar, ale pracujem na zmene 

Re: Gaggia Espresso Pure
Na nete som nahodou nasiel fotky rozobratej Gaggie Espresso Pure. Ten boiler je teda tintitko. Je to vobec boiler? Nieje to len nejaky blok?
Original fotky su tu: http://imageevent.com/davidmorrow/gaggi ... 16&w=2&p=0
Original fotky su tu: http://imageevent.com/davidmorrow/gaggi ... 16&w=2&p=0
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Som kávový začiatočník a barbar, ale pracujem na zmene 

Idealny shot
Chcem poprosit majitelov Gaggii modelu Espresso (Pure, Color, Dose) aby vyskusali nasledovnu metodu k dosiahnutiu idealneho shotu. Info som ziskal z diskusie uzivatelov Gaggii na Yahoo.
1. Zapnite Gaggiu a nechajte nahrievat aspon 15 minut. Kontrolka nahriatia musi svietit.
2. Odpustite vodu cez prazdnu paku (asi 90 ml) az do momentu ked kontrolka zhasne.
3. Cakajte kym sa kontrolka nahriatia znovu nerozsvieti (mozte si zatial plnit paku).
4. Po zasvieteni kontrolky napocitajte 30 sekund (nezabudnite zalozit paku
).
5. Spustite dokonaly shot.
Podla udajov zdroja by sa mala tymto sposobom ziskat idealna (a dost stabilna) teplota 94-95 stupnov (zrejme je myslena teplota boilera). Ja som to skusal (pisem o tom tu: http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 836#p10836 ) a vysledok je celkom dobry. Bol by som zvedavy na vase skusenosti, nazory a postrehy.
1. Zapnite Gaggiu a nechajte nahrievat aspon 15 minut. Kontrolka nahriatia musi svietit.
2. Odpustite vodu cez prazdnu paku (asi 90 ml) az do momentu ked kontrolka zhasne.
3. Cakajte kym sa kontrolka nahriatia znovu nerozsvieti (mozte si zatial plnit paku).
4. Po zasvieteni kontrolky napocitajte 30 sekund (nezabudnite zalozit paku

5. Spustite dokonaly shot.
Podla udajov zdroja by sa mala tymto sposobom ziskat idealna (a dost stabilna) teplota 94-95 stupnov (zrejme je myslena teplota boilera). Ja som to skusal (pisem o tom tu: http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 836#p10836 ) a vysledok je celkom dobry. Bol by som zvedavy na vase skusenosti, nazory a postrehy.
Som kávový začiatočník a barbar, ale pracujem na zmene 
