Gaggia Classic

pákové kávovary Gaggia
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Zamčeno
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od primacafe »

Nastavení mletí i stejného mlýnku se zde řešilo několikrát. Napsal jsem ty čísla jen tak po mrknutí na mlýnek kde že to vlastně meleme. Nemá vůbec význam se o tom bavit. To že máme stejné nastavení je velká náhoda. Nemá cenu se o tom bavit z několika důvodů: a budu se opět opakovat.
Nemáme stejně opotřebované mlecí kameny,
nemáme stejně nastavenou nulovou polohu,
nemáme stejnou teplotu vody,
nemáme stejný tlak vody,
nemáme s velkou pravděpodobností ani stejnou vlhkost mleté kávy,
nemáme asi ani stejnou misku,
nemáme s velkou pravděpodobností ani stejné množství kávy v misce.

Takže výsledek bude vždycky jiný.

Myslím, že těch nemáme je víc než dost a proto se nemá cenu bavit ani u mlýnku stejné značky, jaké má kdo nastavené číslo mletí.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
thesilentman
více pokročilý
Příspěvky: 115
Registrován: stř 04. srp 2010 16:18:02
bydliště: Brno
kávovar: BEZZERA UNICA PID (2011-2020 Gaggia Classic, 2006-2011 Lidl)
mlýnek: Macap M5

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od thesilentman »

Po důkladném zkoušení musím říct, že káva z Primacafe v kombinaci s 90°C termostatem mi chutí mnohem, ale opravdu mnohem více, než s původním 107°C. U jiných káv to ale většinou neplatilo, některé byly více hořké, jiné zase kyselejší. Na Primacafe tato teplota ale podle mě sedí skvěle. Konečně jsem spokojen. :)
Uživatelský avatar
awakened
Příspěvky: 29
Registrován: pon 23. led 2012 0:14:38
bydliště:
kávovar: Clever Dripper, Aeropress
mlýnek: Graef CM80

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od awakened »

Chtěl bych se "novodobých" majitelů zeptat, zda pozorují nějaké mimořádné problémy s provozem kávovaru a nebo vše funguje OK. Na zahraničních fórech a v recenzích se objevují příspěvky o horší kvalitě přístrojů od chvíle, kdy výrobu zaštítil Philips. Také by mě zajímalo, zda objednávky z poslední doby dorazily pouze s přetlakovými miskami. Děkuji za odpovědi.
Uživatelský avatar
honex
pokročilý
Příspěvky: 83
Registrován: pon 10. říj 2011 18:43:33
bydliště: Hradec Králové
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od honex »

Objednávka před třemi měsíci dorazila pouze s napěňovacími bazmeky.
Uživatelský avatar
matkis
Příspěvky: 27
Registrován: sob 10. pro 2011 9:41:26
bydliště: Bratislava
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od matkis »

Objednavka na vianoce prisla iba s pretlakovou
Uživatelský avatar
eXp10it
pokročilý
Příspěvky: 87
Registrován: stř 16. lis 2011 20:47:14
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od eXp10it »

Nahodil by jsi prosím odkazy na ty zahraniční fóra abych mohl ohledat svého classica jestli něčím netrpí? Nějak mě totiž nenapadá co by to mělo být :lol: a i po rozebrání mi přijde že je zcela identický se staršími verzemi (v porovnání s vygooglenými fotkami a videi).
15barů pokládám jako rozumné minimum pro přípravu kvalitního espressa
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od primacafe »

eXp10it píše:...... Pokud dám 2g navíc tak nejde portafiltr dotáhnout do hlavy nebo se k ní po extrakci puk přilepí a pokud dám o 2g míň tak je z puku bláto. Hawk.
Ale to je zcela normální, když se miska přeplní o 2g že nejde dotáhnout dohlavy.
Přilepování kávy na sítko sprchy (zůstane tam jen káva nebo i s miskou) nevím čím se tak děje. Občas se to stávalo i u nás, ale řešil jsem to tak, že jsem na okamžik zapnul čerpadlo a káva s miskou odpadla. Už se nám to nestalo ani nepamatuju.
A čím váš klassic trpí?
Trochu mě není jasné co by na něm mohli nějak zásadně inovovat.
Fotka mého kávovaru, pohled shora do útrob je tady http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 7066#p7066
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
eXp10it
pokročilý
Příspěvky: 87
Registrován: stř 16. lis 2011 20:47:14
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od eXp10it »

To přilepení puku na sprchu se dělo jen s nekvalitními kávami (lavazza, illy, segafredo atp.) S primacafe se to neděje vůbec a puky jsou nádherné ať se děje co se děje :grin:
15barů pokládám jako rozumné minimum pro přípravu kvalitního espressa
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od primacafe »

Nám to samozřejmě dělalo právě s kávou PRIMAcafé (ani nevím kde jsem k ní přišel :lol: ), jinou jsem něměl moznost delší dobu používat.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
pecan
více pokročilý
Příspěvky: 167
Registrován: ned 06. pro 2009 12:01:47
bydliště: Brno
kávovar: Expobar Office Control
mlýnek: Mazzer S.J.

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od pecan »

dělá mi to běžně se singl miskou, s double nikdy. Na kávě nezáleží.
Uživatelský avatar
Zizass
více pokročilý
Příspěvky: 296
Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
bydliště: Rychnov n.K.
kávovar: Bezzera.UNICA.PID
mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od Zizass »

Problém s přilepeným pukem ze Singl misky jsem řešil a to tak ,že jsem vyměnil original misku za jinou.
Tato nová má takový prolis ( proužek po obvodu) a teď se mi puk ke sprše nepřilepuje.O to hůř jde vyklepávat puk. :)
Třeba to může mít i souvislost s OPV.
Uživatelský avatar
Galina
pokročilý
Příspěvky: 96
Registrován: čtv 14. črc 2011 14:01:50
bydliště: Plzeň
kávovar: Catler ES 4050
mlýnek: Gaggia MDF

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od Galina »

Já jsem na tom stejně jako pecan. Neřeším to, přilepený puk lžičkou uvolním a propláchnu naprázdno vodou
Uživatelský avatar
Redmann
silně pokročilý
Příspěvky: 1035
Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
bydliště: Bratislava
kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od Redmann »

Tak isto. Tiež to neriešim.
Uživatelský avatar
lisakpedro
Příspěvky: 1
Registrován: pon 02. led 2012 20:04:31
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od lisakpedro »

Ted jsem koukal na stranky ROTEXU, chtel jsem si objednat Gaggia Classic a snad jde jen o preklep, pac ji tam ted maji za 989 EUR, to je asi slehla v parku vetev,ne?
zdenda.sima
začátečník
Příspěvky: 75
Registrován: sob 02. črc 2011 22:02:42
bydliště: Jižní Čechy
kávovar: ECM Technika IV Profi, Gaggia Classic + PID
mlýnek: Eureka Mignon Silenzio

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od zdenda.sima »

To ne, ale nemaji je skladem. Až budou, vrátí cenu na 189 EUR. Poštovné do ČR za jeden kus je 40 EUR.
Měli je mít skladem už před týdnem, psal jsem jim email, prý zatím nemají žádné informace o dostupnosti.
Uživatelský avatar
zambrotta.g
Příspěvky: 22
Registrován: pát 24. pro 2010 22:56:46
bydliště: Uherský Brod
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od zambrotta.g »

chtěl bych se zeptat jestli když mám nepřetlakovou misku musím mít v páce ten malý černý čurament?
Uživatelský avatar
thesilentman
více pokročilý
Příspěvky: 115
Registrován: stř 04. srp 2010 16:18:02
bydliště: Brno
kávovar: BEZZERA UNICA PID (2011-2020 Gaggia Classic, 2006-2011 Lidl)
mlýnek: Macap M5

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od thesilentman »

Určitě ne. To je určeno pro lidi, kteří z různých důvodů (špatná káva, špatné mletí, špatné ruce, ...) nedokáží udělat přirozenou cremu, takže jim to vytvoří alespoň uměle "pěnu".
Uživatelský avatar
hnup
silně pokročilý
Příspěvky: 1773
Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
bydliště: Banská Bystrica
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od hnup »

Ten malý čierny oný je tam preto, aby sa z pretlakovej misky nerozstrekovala káva z páky. Pri nepretlakovej miske tečie prúd kávy z misky "normálne", preto žiadny čierny čudel nie je potrebný, práve naopak.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Uživatelský avatar
thesilentman
více pokročilý
Příspěvky: 115
Registrován: stř 04. srp 2010 16:18:02
bydliště: Brno
kávovar: BEZZERA UNICA PID (2011-2020 Gaggia Classic, 2006-2011 Lidl)
mlýnek: Macap M5

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od thesilentman »

A stříká to s přetlakovou miskou vždy? Nebo od čeho to závisí? Já mám pocit, že jsem kdysi zkoušel samotné přetlakové misky a teklo mi to normálně, když jsem tam pak navíc dal tu černou věc, tuším crema perfetta se to jmenuje, tak to vytvořilo docela velké bubliny, skoro jako pěna do koupele...
ondrada
silně pokročilý
Příspěvky: 1112
Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic

Příspěvek od ondrada »

Z přetlakový misky většinou stříká takovej tenoučkej čůrek kávy, zato stříká tak rychle, že by se s tim pomalu dalo řezat :) A pokud stříká bez jakýchkoliv překážek přímo do spoutu (tj. ven z páky), káva stříká všude okolo. Proto je tam ten čudl, aby bordel nebyl všude okolo, ale jen v páce (a pak pomalu vytekl ven).

Nicméně tento efekt se dá omezit dostatečně jemným mletím - crema pak ani nevypadá tolik "uměle", ale celkem přirozeně. Vedlejším efektem ovšem bývá sajrajt v dvojitém dnu misky (má se to při jemným mletí tendenci ucpávat), a v případě dvojvýpusti z páky káva spíš kape než teče. Ale 25/25 se takto udělat dá, nakonec i na tom blbým Krupsu 4000 nebo kýho čerta sem to tu měl nelezly špatný výsledky. Jen toho s*aní s tím...
Zamčeno

Zpět na „GAGGIA“