Kyselosť = nízka teplota, horkosť = vysoká teplota.... toto platí skoro vždy ale pri automatoch je to veľmi veľká alchýmia.
Treba skúšať a testovať. Základ je mať surovinu ktorá je kvalitná a je známe ako by mala chutiť... to je už tu spomenutá PC káva Brazília Facenda Lagoa.
Osobne by som začal nasledovne:
- množstvo výslednej kávy "espressa" na 30ml
- mletie na stredný stupeň (vo všeobecnosti platí, že tieto vstavané mlynčeky melú biedne a nedosahujú kvality mletia na prípravu espressa ale tak počítajme s tým čo máme )
- teplotu nadstaviť na maximálnu
- intenzitu na min. 1 zrnko postupne skúsiť 2 ....3...
Pri tej najmenšej intenzite by malo spraviť slabú ale nie kyslú kávu. Na stredný stupeň by to mohlo už byť použiteľné
Z mojich osobných skúseností len toľko, že prakticky nie je rozdiel medzi stredným a jemným mletím.
Ešte niečo.... treba mať šálku predhriatú. Odporúčam použiť aspoň 20-30ml horúcej vody priamo z kávovaru čím sa aj kávovar trochu prehreje.
Je to hlavne o skúšaní ale dá sa to hlavne pri tejto káve pomerne rýchlo nájsť.