problém z napěňováním mléka se v 90% případů týká špatné (opožděné) údržby. Pokud se často dělají mléčné nápoje je třeba pravidelně a včas také čistit mléčné cesty vhodným přípravkem , tím "včas" mám namysli ihned po přípravě požadovaného množství nápojů. Pokud na to zapomeneš stačí třeba 2 hodiny a nebo i celý den což se stalo i mě tak máš problém. Mléko obsahuje mléčný tuk a ten se velmi intenzivně obvzláště po vychladnutí přístroje uzazuje ve vnitřních trubkách přístroje. Projevuje se to tak že přístroj tlakuje a při vysokém pištivém zvuku plní sklenici nenapěněným mlékem. Při opemenutí vyčistit mléčný cyklus (milk rising) do 2 hod stačí 2x projet tento cyklus po sobě, pokud ale zapomeneme tento cyklus udělat do 12 hod tak je třeba velmi důkladně udělat (milk cleaning) a to alespoň 2x i 3x po sobě a nebo tak dlouho dokud uslyšíme při čištění onen pištivý nepřirozený zvuk z mléčných trysek. Stačí na to klidně i ten samý vychládlý roztok na čištění mléčných cest. Čištění nasávací hadičky v nádobce na mléko považuju za samozřejmost po každé přípravě mléčného nápoje.efex píše: mléko se nenapění, zato trošku vytéká na nádobku s vodou - někdy tam ale vyteče hodně vody
Moje rady tedy zní:
1) čistit okruh ihned po přípravě mléka
2) milk cleaning provádět ihned po upozornění na displeji a nečekat až začne kávovar odpočítávat
3) vždy čistit hadičku a systém nasávání v nádržce
mohu jenom potvrdit výtah je asi jednou z mála součástí kávovaru která funguje bez problémů. prověřeno mýma dětma častá hračka jako výtah pro panenkyefex píše:ten vytah nedela zadny problem - akrorat by mohl byt na jeste vyssi sklenicky - jinak tohle prave funguje zcela (u nas).
ano potvrzuju také mám tendo díl zhora ošoupaný od dvířek na mlékoefex píše:- drobné výrobní nepřesnosti vedou k ošoupání některých díl§ - zejména v oblasti styku nádobky na vodu aklrytu nádobky na mléko.