Saeco Talea Giro

Domácí kávovar automat Saeco
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Avatar uživatele
ink
Příspěvky: 6
Registrován: Út 04. Bře 2008 18:04:08
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Saeco Talea Giro

Příspěvekod ink » Stř 12. Bře 2008 18:48:42

Dobrý den. Pár dnů mám doma Giro a při dnešním uváděním do chodu dle návodu, jsem v rozpacích zda dělám chybu já nebo přístroj. Pokud máte někdo zkušenosti budu moc ráda, když mi poradíte. Navíc běží lhůta k event. vrácení. Tedy : bliká poplašny ukazatel "ALARM". V návodu uvádějí, že by mělo být provedeno odvětrání vodního systému, ale to se mi nedaří...Děkuji


Avatar uživatele
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5529
Registrován: Stř 16. Led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Saeco Talea Giro

Příspěvekod primacafe » Stř 12. Bře 2008 20:39:13

Nedovedu poradit přesně k tomuto kávovaru. U automatů se to běžně dělá tak, že nalejete vodu do zásobníku vody a otevřete trysku na horkou vodu (páru). Mělo by se rozběhnout čerpadlo a natáhnout do kávovaru vodu a začne tryskou na výdej horké vody (páry) stříkat ven. V tom okamžiku máte systém odvzdušněný a připravený k dělání kávy. Samozřejmě zastavíte (vypnete) knoflík na výdej horké vody. Kdyby problém přetrvával, zavolejte mě zítra dopoledne (po 9hod). Číslo je v kontaktu na stránkách PRIMAcafé nebo i v obchodě s nabídkou kávy.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior

Avatar uživatele
ink
Příspěvky: 6
Registrován: Út 04. Bře 2008 18:04:08
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Giro

Příspěvekod ink » Čt 13. Bře 2008 22:21:54

Dobrý večer,
chtěla bych ještě jednou poděkovat za pomoc při řešení problému s novým Giro. Přes veškerou snahu se čerpadlo nerozběhlo. Ještě dnes odpoledne jsem jej vrátila dodavateli. Vyčkám jeho vyjádření.

Avatar uživatele
ink
Příspěvky: 6
Registrován: Út 04. Bře 2008 18:04:08
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Giro

Příspěvekod ink » Stř 26. Bře 2008 18:56:29

GIRO bylo vráceno ve stanovené lhůtě. Vrátili mi peníze. A zase znovu, jaký pressovar koupit.

Avatar uživatele
kafčo
Příspěvky: 4
Registrován: Čt 04. Zář 2008 11:51:53
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Giro

Příspěvekod kafčo » Čt 04. Zář 2008 12:29:55

jestli mohu doporučit tak kávovar Jura C5, vynikající káva, snadná příprava kapučína, jen ta cena je trochu vyšší

Avatar uživatele
Cibulka6
Příspěvky: 2
Registrován: Út 13. Dub 2010 10:15:46
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Giro

Příspěvekod Cibulka6 » Čt 15. Dub 2010 10:03:12

Odvzdušníte tím, že zmáčknete tlačítko vody a otočíte ventilem pro výdej vody a páry. Obávám se však, že to nebude moc platné, protože při trvale svítícím vykřičníku nejde pustit čerpadlo. Je to klasická vada těchto strojů (při delším puštění páry se rosvítí vykřičník a už se s tím nedá nic dělat kromě reklamace). V servisu to opraví a závada se opakuje. Tak třikrát a vyměnit značku.

Avatar uživatele
tajava
Příspěvky: 2
Registrován: Út 19. Črc 2011 16:46:45
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Giro

Příspěvekod tajava » Út 23. Srp 2011 22:31:03

sme majitelmi Talea Giro uz asi dva tyzdne a nezda sa mi casto blikajuci vykricnik, kde treba naplnit vodny system. "Casto" mam na mysli, ze zhruba po troch-styroch kavach to stale kavovar vyzaduje. Je to v poriadku alebo je to fakt pricasto?
A este sa nam uz asi dvakrat stalo, ze ani po naplneni vodneho systemu kavu vobec neuvarilo. Po stlaceni "robenie kavy" prebehlo mletie kavy, priprava, ale akoby robilo kavu niekde vzadu, vobec nic netieklo do salky. A nasledne zase zacal blikat cerveny vykricnik. Asi trikrat po sebe som urobila ukon "naplnit vodny system", ale opakovalo sa to, ze kavu robilo niekde v utrobach, ale do salky netieklo nic. Mam pocit, ze to aj vyplulo puk, ale kava nikde.Tak sme stroj vypli a po urcitej chvili (par hodin) zas robil kavu bez problemov. Zatial to nemam este odsledovane presne, ale mam pocit, ze toto robi, ak je kavovar zapnuty niekolko hodin, ale prvu kavu zacne robit napriklad az 7 hodin od zapnutia. Poradi mi niekto, cim to moze byt? Dakujem

Avatar uživatele
zavi
nováček
Příspěvky: 59
Registrován: Ne 18. Zář 2011 16:48:11
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Giro

Příspěvekod zavi » Ne 18. Zář 2011 18:27:08

Mám na Taleo Giro rovnaký problém, že po 4 kávach ma núti vyprázdniť zásobník na kávu, to je evidentná chyba, malo by to byť minimálne po 10 kávach. A tiež mi niekedy zomelie kávu, ale rovno ju vysype do odpadu, namiesto toho, aby ňou prehnal vodu.
Zatial som ho vyriešil tak, že som si zohnal druhý kávovar - Talea Ring, ktorý nešiel, rozobral som ho, vyčistil zašpinený plošný spoj, vymenil prepálenú poistku a ide ako treba.
Pri tom rozobratí som si všimol, že za tou stenou, ako je miska na použitú vodu, je prilepený zvnútra taký plošáčik, ktorý sníma hladinu tej vody. Skúsim to prelepiť trocha vyššie, uvidím čo to urobí. Keď som bol v značkovom servise Saeco a pýtal som sa na tento problém, tak mechanik mi tvrdil že to ten kávovar robiť nemôže a že on s tým nič neurobí aj keď mu ho tam nechám na opravu. No ale kávovar to robí, tak si budem musieť pomôcť sám, uvidím, ako sa mi podarí s tým niečo urobiť.
No a čo sa týka toho prázdneho cyklu, neviem či som to naozaj vyriešil, ale mal som dojem že to má súvis s tým magnetickým čidlom, ktoré sníma prítomnosť horného krytu zásobníku na zrnkovú kávu. Odobral som ten priesvitný zásobník a to čidlo som posunul trocha vyššie a bližšie ku magnetu na viečku. Odvtedy to kávovar neurobil, ale keďže som ho zanedlho potom odstavil, tak nie som si istý, či to bolo naozaj ono.
Ohľadne doby zapnutia kávovaru, dovolím si vyjadriť svoj názor.
Jedná sa o domáci kávovar, to jest nemá čo byť zapnutý niekoľko hodín, na taký prevádzkový režim sú stavané reštauračné kávovary, ktoré by mali byť stále pripravené urobiť kávu. U takéhoto domáceho to myslím nie je najlepší nápad, nechávať ho stále zapnutý. Zo zohriatej vody sa stále trocha odparuje, takže po nie dlhej dobe začne kávovar signalizovať zavzdušnenie a treba cez parnú trysku odpustiť trocha vody.




  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Vrátit se na “SAECO”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host