Saeco Talea Touch

Domácí kávovar automat Saeco
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
pavlik
Příspěvky: 32
Registrován: úte 23. lis 2010 11:21:22
bydliště: Uherský Brod
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Touch

Příspěvek od pavlik »

Ajajaj , já bych měl strach z toho nákupu . S návodem bych si nelámal hlavu , tyto stroje jsou pouze o mačkání knoflíku . Přeji hodně štěstí , jelikož se budete starat o údržbu , budete ho potřebovat .
Uživatelský avatar
Zib
Příspěvky: 34
Registrován: pát 03. zář 2010 1:20:29
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Touch

Příspěvek od Zib »

Taleu máme třetí rok, 2x byla na záruční opravě s vadou displeje, na podzim odešel ventil trysky páry.
Až teď jsem ji odesílal na opravu, doufám že to bude "jen" těsnění nebo ventil a unikající voda nenadělala paseku na elektronice.

Co se mi na kávovaru líbilo je že dokáže fantastickou mikropěnu (ovšem až po menším tuningu - sundání plastového nasávače vzduchu z trysky)
Vibiemme Domobar Super 2010 - Mazzer MiniB - Gaggia MDF - GeneCafe roaster
Uživatelský avatar
LUKI
začátečník
Příspěvky: 62
Registrován: pon 01. úno 2010 13:24:16
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Touch

Příspěvek od LUKI »

pietro píše: Informace pro Drahus a další pečlivé hospodyňky. Kávovar nemá čidlo, kterým by koukal do odpadu. On jenom odpočítá 10 káv (možná 12, nevím to přesně) a potom se hlásí o vyprázdnění odpadu. Pokud odpad vysypete třeba po deváté kávě, přístroj to nepozná, ale po té desáté se bude dožadovat vysypání, i když v zásobníku bude jenom jeden puk.
Přesto omytí a osušení zásobníku je chvályhodné, tak by to mělo být. ;)
To co říkáte je pravda, ale pravdu má i paní, jsou tam dva hallovy senzory, jeden hlídá vodu v nádrži, a druhý hlídá odkapávací sběrnou misku pod centrální jednotkou .....

Co se týče odvápnění jak to tady psala Drahus, doporučuji používat Saeco descaler 250 ml, nikoiliv prášky či tablety ...

Re: Kveton :ty hlášky Vám tam naskakují z ničeho nic (máte touch nebo ring) , nebo tomu něco předchází , zkuste specifikovat .....
www.saecoshop.cz
Uživatelský avatar
mavran
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 30. pro 2010 22:58:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Touch

Příspěvek od mavran »

Tak konečně mám chvilku a mohu se podělil o první dojmy. Po rozbalení neoriginálního obalu jsem byl nejdřív v rozpoložení, jestli ten stroj mám hned vrátit nebo jestli jej aspoň vyzkuším. Díky neoriginálnímu obalu, bylo ulomeno jedno spodní kolečko, naštěstí se dá pod přístroj přidělat a na heslo tam i drží. Další věc co mě zarazilo, tak je na přístroji nálepka revize el. spotřebičů KB někde v Praze. Věděl jsem že se jedná o jetý stroj, ale toto je podle mě ještě horší případ, stroj který někde ve firmě dostával pěkně zabrat. O to víc jsem byl zvědav na stav počítadel, naštěstí zresetovaná nebyla a ukazovali stav něco přes 1200, což asi nebude tak zlé.
Mnohem líp jsem byl naladěn po té, co jsme s kolegy v práci udělali první kafé, pak následovalo další, opět podle mě celkem zdařené. No a doma jsem přístroj opět podrobil malé zkoušce a výsledek byl ten, že jsem skoro nespal :-) Takže když pominu problémy s dopravou, stav o něco málo horší než jsem čekal (na fotkách vše vypadá lépe). Tak jsem zatím spokojen. Navíc přístroj má roční záruku.
Teď se těším na víkend, kdy budu mít na něj konečně víc času a budu moci přístroj pořádně vyzkoušet a hlavně si v klidu vyberu a objednám kávu na Primacafe. Teď mám jen nějakou supermarketovou a tchibo a to se opravdu nedá pít :-(
Uživatelský avatar
epsylon
Příspěvky: 1
Registrován: úte 01. bře 2011 16:49:44
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Touch

Příspěvek od epsylon »

Tak jsem také zakoupil daný přístroj, kávu dělá sice výbornou, ovšem již v prvním měsíci se objevily dva zásadní problémy - jednak z displaye vypadly dva řádky. Větší problém, který mě nenechává příliš klidným je únik vody po každém připraveném šálku - vždy se objeví malá louže pod zásobníkem odpadu kávy i při prázdném a právě vyčištěném zásobníku, pravidelně čistím i jednotku :cry: Čištění je pravidelné - cca jednou za 14-dní, proplach provádím před každým zapnutím, dekalcifikace nebyla zatím provedena - máme měkkou vodu a pro jistotu od začátku používám i filt - saeco aqua prima, tak jsem poněkud zklamán a předpokládám odeslání na servis. :x
Uživatelský avatar
Sabian
Příspěvky: 11
Registrován: pát 05. srp 2011 15:49:02
bydliště: Vlašim
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Talea Touch

Příspěvek od Sabian »

Také jsem vlastnil tento kávovar a už nikdy více. 2 reklamace u přístroje Talea Ring přístroj vyměněn za Talea Touch, další 2 reklamace a 30denní čekání na kávovar, závady odstraněny pouze částečně také problémy s displayem, kdy jednou úplně zhasl a podruhé, reagoval úplně jinak na dotek než by měl, od té doby, žádný automat, pouze masívní páka. Byť je její obsluha nepatrně složitejší je to nepochybně přístroj stabilnější co se týče výdrže a také káva je ( u mě sice zatím ne) úplně jiná. To, že při každém čištění byla pod kávovarem "louže jako prase" a kávovar tekl, skoro všude, neostranili v servisu ani jednou ze 4 pokusů. Dekalfifikaci a pravidelnou údržbu jednotky jsem dělal pravidelně takže myslím, že poškození ze strany uživatele mohu úplně vyloučit.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „SAECO“