Saeco Primea Touch

Domácí kávovar automat Saeco
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
saryk299
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09. zář 2008 19:34:05
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Saeco Primea Touch

Příspěvek od saryk299 »

Dobrý večer,
chci Vám poděkovat, že takovéto stránky vůbec jsou. Moc jste mi pomohli a poradili. Teď si můžu svoji kávičku vychutnat ještě víc, protože už vím, že stroj je v pořádku a na všechno důležité mě upozorní sám - je to opravdu šikulka.
Takovýchto stránek být víc, vyřešilo by se tolik problémů........................
Děkuji Vám ještě jednou moc, budu tyto stránky doporučovat všem známým, které trápí podobné problémy.
Mějte se krásně, přeji Vám příjemnou práci a hodně spokojených zákazníků v e-shopu i na tomto fóru.
Zdravím Vás všechny.
Uživatelský avatar
saryk299
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09. zář 2008 19:34:05
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Saeco Primea Touch

Příspěvek od saryk299 »

Dobrý večer, tak už jsem tu zase :) .
Ráda bych věděla něco o funkci předpaření kávy. Jaký je v tom rozdíl jestli se káva připravuje normálně nebo jako předpařená. Já tuto funkci na automatu mám, ale nevím, co s tím.
Můžete mi poradit a nějak jednoduše vysvětlit?
Velice Vám děkuji.
Zdravím Saryk299
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5544
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od primacafe »

Můžete využít funkci HLEDAT. Je v pravo nahoře na stránce. A v případě zadání klíčového slova pro vyhledávání, Vám najde: předpaření Pokud tam odpověď nenajdete, ptejte se tam, protože předpaření funguje u všech kávovarů stejně.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
saryk299
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09. zář 2008 19:34:05
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Saeco Primea Touch

Příspěvek od saryk299 »

Dobrý den,
jak jsem slíbila, tak napíšu dojmy z Vaší kávy, i když trošku později. Nebyl čas.
Vaše káva je skvělá, jak chuťově, tak i vůní. Musím říct, že první jsme si udělali takové to dlouhé kafe, kde Vám nateče zhruba dvě deci kávy a toto kafíčko bylo takové moc prázdné a moc nám nejelo. Ale pak jsme vyzkoušeli preso, kde množství je sotva poloviční a to už jsme si pochutnali moc. Akorát jsem byla překvapená, že to němělo skoro žádnou pěnu, ale po bližším prostudování tohoto fóra jsem zjistila, že se musí kávovar nastavit, aby pěna byla dokonalá. Musím to ještě vyzkoumat :D .
Jinak SUPER!!!
Děkuji moc.
Uživatelský avatar
saryk299
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09. zář 2008 19:34:05
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Saeco Primea Touch

Příspěvek od saryk299 »

Dobrý večer,
mám jednu, možná hloupou otázku, ale ráda bych věděla, co ovlivňuje teplotu kávy v automatu. Občas se mi totiž stane, že dělám dvě stejné kávy za sebou a jedna je vřelá a druhá sotva vlažná. Navíc můj chlap si stěžuje, že není káva dostatečně horká, mě to nevadí. Dá se to nějak ovlivnit?
Děkuji.
Uživatelský avatar
kafčo
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 04. zář 2008 11:51:53
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od kafčo »

saryk299 píše:............. Ale s tím čištěním bych si teda měla pospíšit, že by mi to kávičku neudělalo ? To by byla hrůůůůůza :(
Zatím se mějte krásně.
jak dopadlo odvápnění kávovaru díval jsem se do návodu a nemelo by to být nic složitého. Stisknete na displeji "descaling" s tím číslem které odpočítáva počet káv, (při 30-ti začne blikat) potom si připravíte do nádoby na vodu odvápnovací roztok a stisknete start descaling. Kávovar si potom vše řídí sám. Na konci odvápnění cca 50min vymyjete nádobu na vodu a doplníte čistou vodu - kávovar se propláchne a už si zase můžete připravovat výbornou kávičku :-)
Uživatelský avatar
saryk299
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09. zář 2008 19:34:05
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od saryk299 »

Dobrý den,
čištění proběhlo v naprostém pořádku. Všechno to proběhlo rychle a úspěšně. :D Akorát jsem zjistila, že jsou tam tři druhy čištění - mléko trubky, kafetrubky a čištění centrální jednotky. Na čištění centrální jednotky byly k automatu přibaleny dvě tabletky. Bohužel tyto tabletky nemůžu nikde sehnat. Dokonce jsme se ptali i v obchodě, kde byl automat zakoupen, a tam taky neví, co po nich chceme. Tak nevím, jak to dopadne, pokouším se shánět, protože je potřeba čistit i tu centrální jednotku.
Zatím Vám mnohokrát děkuji - kávička je skvělá - a moc jste mi pomohli.
S pozdravem
Šaryk
Uživatelský avatar
ra334
Příspěvky: 49
Registrován: pon 27. říj 2008 21:47:25
bydliště: VALAŠSKO
kávovar: BEZZERA MAGICA S
mlýnek: COMPAK K3 Touch ADVANCED

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od ra334 »

efex píše:Jeste vlastne jedna drobnost: obcas jsou období, kdy mléko z kávovaru teče nenapěněné a téměř studené. Kduž se to stává, kávovar hlasitěji syčí někde okolo nádobky s mlékem (namísto u trysky). Mám pocit, že to souvisí s capucinatorem, ale jeho složení není tak složité, aby se dalo udlěat nějak hodně špatně. Na žádnou příčinu jsem nepřišel.

Nemáte někdo zkušenost s podobným problémem?

I přesto už jsem teď velmi spokojený s tímto strojem. Lepší latte, než z toho stroje, už několik lidí prý nikdy neochutnalo.

jde o to že tryska kapučinátoru se hodně zanáší (mléko je tučné já používám 3,5% na kvalitní pěnu) a je třeba ji čistit , samotný milk rising nestačí a jednou za čas se musí rozebreat i nasávací tryska v nádobce na mléko rozhodně stojí zato pokud tento problém přetrvá udělat i milk cleaning častěji než se doporučuje. pak je po problému mě se stalo že i po 5ti dnech nastal výše citovaný problém.
BEZZERA MAGICA S, COMPAK K3 Touch ADVANCED
Uživatelský avatar
ra334
Příspěvky: 49
Registrován: pon 27. říj 2008 21:47:25
bydliště: VALAŠSKO
kávovar: BEZZERA MAGICA S
mlýnek: COMPAK K3 Touch ADVANCED

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od ra334 »

saryk299 píše:Dobrý večer,
mám jednu, možná hloupou otázku, ale ráda bych věděla, co ovlivňuje teplotu kávy v automatu. Občas se mi totiž stane, že dělám dvě stejné kávy za sebou a jedna je vřelá a druhá sotva vlažná. Navíc můj chlap si stěžuje, že není káva dostatečně horká, mě to nevadí. Dá se to nějak ovlivnit?
Děkuji.
teplota kávy se dá nastavit jednak přímo v menu viz český návod ke kávovaru http://diplodocs.cz/uzivatelska-priruck ... LUS%20FULL ale pokud se dědělají dvě stejné kávy tak jediné co může ovlivnit teplotu kávy je hrnek resp. síla stěny a předehřátí hrníčku
BEZZERA MAGICA S, COMPAK K3 Touch ADVANCED
David
silně pokročilý
Příspěvky: 1456
Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
bydliště: Praha
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od David »

No, třeba se nestihne dost nahřát voda v bojleru ...
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
Uživatelský avatar
radek kaufner
Příspěvky: 3
Registrován: úte 02. pro 2008 22:54:39
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od radek kaufner »

Dobry den, dnes jsem poridil zene tento vzacny pristroj na napoje ktere nepiji.Koupil jsem ho v sousednim nemecku v K+B v Chamu.Navod v nemcine mi nedela potize,ale ocenil jsem jak kanuch popisuje cisteni a kdybych ho mohl jeste poprosit o prozrazeni toho spravneho druhu mleka neschazelo by mi uz nic. Za odpoved predem dekuji a preji vsem kafarum dobry spanek ktery me tet po ochutnani vybornych late a skvelich kapucin jiste neceka s pozdravem Radek
Uživatelský avatar
efex
Příspěvky: 15
Registrován: stř 05. bře 2008 13:37:58
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od efex »

Zdravím všechny. Po delší době úspěšného provozu se u nás u toho stroje objevil problém, se kterým si neumím poradit. Ačkoliv používáme stejnou kávu a stejné mléko (1,5%), mléčná pěna z latté a capuccina velmi rychle spadne. Přitom je slyšet jak nápoj šumí (podobně jako když dáte mutlivitamín do sklenice s vodou, jen ne tak bouřlivě). Máte něko nápada, co by to mohlo být za problém?
Moc děkuji za rady a zdravím

Radek
Uživatelský avatar
saryk299
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09. zář 2008 19:34:05
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od saryk299 »

Ahoj, nevím moc co bude problém s napěněným mlékem, ale když jsem začínala, pročítala jsem celou diskuzi a tam jsem narazila na to, že mléčné cesty je lepší čistit roztokem častěji, než tě upozorní automat. Chuť kávy je pak o mnoho lepší. Tak jsem to vyzkoušela a je to pravda. Od té doby se neřídím žádným cyklem, ale čistím "mlíkotrubky" častěji. Je to poznat na pěně i chuti kávy. Jinak na těchto stránkách mi moc pomohli. Jsem strašně vděčná za všechny informace, které tu jsou. Už začínám všechno vychytávat. Kafíčko skvělé a dokonce i v práci jsem kávu přestala pít, protože se těším domů na tu moji.......... Děkuju všem.
Ahojky a přeji všem stejně příjemný požitek z dobré kávy.
Š.
Uživatelský avatar
efex
Příspěvky: 15
Registrován: stř 05. bře 2008 13:37:58
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od efex »

saryk299 píše:... narazila na to, že mléčné cesty je lepší čistit roztokem častěji, než tě upozorní automat. Š.
Bohužel čistění vůbec nepomáhá.
Problém se nám stal poté (pokud to není náhoda), co jsme použili jednou nějakou prémiovou kávu o Douwe Egberts Espresso 100% Arabica (jeden pytlík), jinak používáme téměř stále Lavazza Espresso 100% Arabica.
Uživatelský avatar
saryk299
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09. zář 2008 19:34:05
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od saryk299 »

Ahoj, tak to opravdu netuším, v čem by mohl být problém. Ale když si budeš pročítat tuto diskuzi, narazíš na můj dotaz ohledně výběru kávy do automatu. Některá totiž není vhodná. Administrátor mi tehdy odpověděl, že každá káva se nemůže používat v těchto automatech, protože se při pražení používá cukr a ten pak stroj zalepí a mnohdy bývá obrovský problém. Potíž je v tom, že na obale tento údaj chybí, takže se ani nedočteš, jestli ten cukr tam je nebo ne.
Já osobně používám kávu od Tchiba nebo Eduscha. Zkoušela jsem i kávu Primakafe a byla také skvělá.
Určitě se ti ozve administrátor a pomůže ti tvůj problém vyřešit. Mě teda pomohl opravdu moc.
Zdravím a ať kafíčko chutná.
Š.
zdenok
více pokročilý
Příspěvky: 381
Registrován: ned 20. dub 2008 13:29:49
bydliště: Bratislava
kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od zdenok »

saryk299 píše:Já osobně používám kávu od Tchiba nebo Eduscha.
Už to tu vidím, ako sem prispeje nejaký starší kávový harcovník a napíše, že uvedené značky sa len ťažko dajú nazvať kávou.
Bolo to tu spomínané niekoľko krát a ja sa musím ťiež pridať, že kávy predávané v bežných obchodoch sú minimálne problematické v tom, že od ich upraženia zvyčajne prebehne príliš veľká doba (často neidentifikovateľná) a navyše nie sú skladované v ideálnych podmienkach a o kvalite použitých surovín svedčia aj vzorky, ktoré si odložil admin primacafe.
Skúste použiť naozaj kvalitnú kávu zakúpenú napr. tu http://www.primacafe.cz/shop
Ak Vám to nepomôže s problémom s penou na káve, tak aspoň porovnáte kávu praženú s náležitou pozornosťou a jej komerčnú "napodobneninu".
Rozdielu neuveríte, pokiaľ si to nevyskúšate na vlastnej koži.
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Uživatelský avatar
hnup
silně pokročilý
Příspěvky: 1773
Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
bydliště: Banská Bystrica
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od hnup »

saryk299 píše:Administrátor mi tehdy odpověděl, že každá káva se nemůže používat v těchto automatech, protože se při pražení používá cukr a ten pak stroj zalepí a mnohdy bývá obrovský problém.
Primacafe mal asi na mysli tie rôzne ochutené a aromatizované kávy (s orieškovou príchuťou a pod.), tie nie sú vhodné do ničoho, nielen do automatu. Dokonca ani na pitie nie sú vhodné. Cukor v spojení s nekvalitnou kávou zalepí mlynček, no asi nebude rozpúšťať mliečnu penu.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5544
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od primacafe »

efex píše:Problém se nám stal poté (pokud to není náhoda), co jsme použili jednou nějakou prémiovou kávu o Douwe Egberts Espresso 100% Arabica (jeden pytlík), jinak používáme téměř stále Lavazza Espresso 100% Arabica.
Už mě to zmáhá a nemám sil pořád někoho přesvědčovat, že není kafe jako kafe. Píše se to zde v "každém druhém" příspěvku, že je potřeba používat kvalitní kávu. Jistě používáte přece značkovou, co by vám nějaký cmrndal z Brna mohl jiného nebo lepšího nabídnout. Je to každého věc co si do toho nasype.
Jen tak na okraj, zapaplanej kávovar nekvalitní kávou, ikdyž je v záruce, vám na záruku nikdo nevyčistí (na to se záruka nevztahuje).
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
Kytka
pokročilý
Příspěvky: 99
Registrován: sob 08. lis 2008 14:31:14
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od Kytka »

Je fakt, že kamarádům zničilo mlýnek v automatu Saeco použití kávy tchibo (nějaký druh, který měl hodně tvrdá zrnka (a nebo tam byly kamínky? už si to nepamatuju přesně, je to pár let), v kombinaci s náročným provozem to stroj neustál.)
A i když to kávovar přežije ve zdraví, chuť a aroma čerstvě pražené kávy je opravdu o něčem jiném a rozhodně stojí za to. Ale stejně se mi nezdá, že by to mohlo mít takovýto vliv na padání mléčné pěny, takže to bude imho spíš shoda náhod.
Uživatelský avatar
hu.go
Příspěvky: 22
Registrován: ned 24. úno 2008 1:33:24
bydliště: Brno
kávovar: Gaggia Classic
mlýnek: Ascaso i-Steel

Re: Saeco Primea Touch

Příspěvek od hu.go »

Jenom poznámka k tomu pěnění mléka - na výslednou pěnu nemá vliv tuk - nebo spíš opačnou - pěnu ničí. Naopak potřebujete proteiny - mléčné bílkoviny. Ale hlavní je, aby mléko bylo čerstvé a čerstvě otevřené, bylo v chladu celou dobu než se dostalo k vám a nesvítilo na něj slunce... To dle článku na http://www.coffeeresearch.com výrazně snižuje ochotu mléka dělat správnou mikropěnu.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „SAECO“