Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Pro všechny, kteří v tom vidí nějakou ujetost - je to asi stejně ujeté, jako kdyby někdo před desítkami let v Itálii vynalezl přístroj, který dokáže kávou protlačit přesně stanovené množství vody o přesně stanovené teplotě pod přesně stanoveným tlakem...oh wait
Video je úžasné. Pán skĺbil bažanta s erotickou pomôckou a vznikol sofistikovaný kávovar :-D
Ale vážne... sú ľudia, ktorí to neriešia, proste si chcú spraviť kávu bez teplomera, váhy, stopiek a pod. Nič pre nich. .... A orgie pre nás, čo sa s kávou radi hráme.
Na espresse je na niektorých mašinách (napr. Nuova Simonelli s dualbojlerom) ktoré majú osobitne nahrievanú hlavu možnosť dosiahnúť pri extrakcií rôznu teplotnú charakteristiku. Na alternatívach sa presnosť teploty príliš nerieši. Bežný drip má počas extrakcie teplotu skôr klesajúcu. Syphon pot je v tomto super vec, hoci ho mnohí považujú za menejcennú extrakčnú metódu (a bol som jeden z nich, ale už sa s ním kamarátim). Ujo túto výhodu syphonu doviedol k dokonalosti (ten papierový filtrík je poslednou prekážkou ozaj dokonalej extrakcie)
Moja zbierka:Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamoespressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
Ta "vakuová pumpa" má vliv jen do té míry, že díky ní může dokonale ovládat dobu extrakce (jako třeba u frenchpresu), ale použít jemný papírový filtr, který odstraní prachové částice, které by jinak kazily chuť (problém frenchpresu). Vytvoření podtlaku nemá na chuť žádný přímý vliv, ale dovolí to ostatní proměnné přizpůsobit dle požadované chuti.
Kafe ze skumavky, svatý grál kávových vědátorů
Jenom sem zvědavý jak odborníci pojmenují to špricnutí studený vody do zkumavky, co třeba "Todd Carmichaelův temperační grif"?
Jako já vážně věřim že to má promakaný a kafe z toho je výborný, rozhodně nemám nic proti pokroku, nebo vymýšlení nových metod, ale působí to prostě trochu jako vynález Járy Cimrmana a stavět to na rovinu vynálezu stroje na espresoo, to fakt nevim, podobnejch udělátorů už tu bylo a ještě bude...