Todd Carmichael a jeho udělátor

Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
generator
více pokročilý
Příspěvky: 287
Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
bydliště: Děčín
kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
mlýnek: Bazzera Virtuoso

Todd Carmichael a jeho udělátor

Příspěvek od generator »

Tady přestává legrace !

Kód: Vybrat vše

https://www.youtube.com/watch?v=6LpatW4ntHQ
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
ibicyklo
nováček
Příspěvky: 56
Registrován: ned 08. pro 2013 12:35:55
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Todd Carmichael a jeho udělátor

Příspěvek od ibicyklo »

čistý magorák-izmus
RedAce
více pokročilý
Příspěvky: 463
Registrován: čtv 22. srp 2013 14:58:18
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Todd Carmichael a jeho udělátor

Příspěvek od RedAce »

Pro všechny, kteří v tom vidí nějakou ujetost - je to asi stejně ujeté, jako kdyby někdo před desítkami let v Itálii vynalezl přístroj, který dokáže kávou protlačit přesně stanovené množství vody o přesně stanovené teplotě pod přesně stanoveným tlakem...oh wait :o
Uživatelský avatar
Spectre
více pokročilý
Příspěvky: 187
Registrován: úte 31. led 2012 18:32:54
bydliště: Bratislava
kávovar:
mlýnek:

Re: Todd Carmichael a jeho udělátor

Příspěvek od Spectre »

Video je úžasné. Pán skĺbil bažanta s erotickou pomôckou a vznikol sofistikovaný kávovar :-D

Ale vážne... sú ľudia, ktorí to neriešia, proste si chcú spraviť kávu bez teplomera, váhy, stopiek a pod. Nič pre nich. .... A orgie pre nás, čo sa s kávou radi hráme.
Na espresse je na niektorých mašinách (napr. Nuova Simonelli s dualbojlerom) ktoré majú osobitne nahrievanú hlavu možnosť dosiahnúť pri extrakcií rôznu teplotnú charakteristiku. Na alternatívach sa presnosť teploty príliš nerieši. Bežný drip má počas extrakcie teplotu skôr klesajúcu. Syphon pot je v tomto super vec, hoci ho mnohí považujú za menejcennú extrakčnú metódu (a bol som jeden z nich, ale už sa s ním kamarátim). Ujo túto výhodu syphonu doviedol k dokonalosti (ten papierový filtrík je poslednou prekážkou ozaj dokonalej extrakcie)
Moja zbierka: Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamo
espressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
Uživatelský avatar
generator
více pokročilý
Příspěvky: 287
Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
bydliště: Děčín
kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
mlýnek: Bazzera Virtuoso

Re: Todd Carmichael a jeho udělátor

Příspěvek od generator »

U tohodle svařence bude mít asi zásadní vliv to ochlazení, než ten podtlak, že?
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Uživatelský avatar
morseee1
více pokročilý
Příspěvky: 270
Registrován: úte 19. úno 2008 11:49:13
bydliště: Bratislava
kávovar:
mlýnek:

Re: Todd Carmichael a jeho udělátor

Příspěvek od morseee1 »

ked sme pri zvlastnostiach... na kickstartery sa chlapci snazia uviest do zivota zaujimavy domaci kavovar ....
https://www.kickstarter.com/projects/21 ... ee-machine
RedAce
více pokročilý
Příspěvky: 463
Registrován: čtv 22. srp 2013 14:58:18
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Todd Carmichael a jeho udělátor

Příspěvek od RedAce »

Ta "vakuová pumpa" má vliv jen do té míry, že díky ní může dokonale ovládat dobu extrakce (jako třeba u frenchpresu), ale použít jemný papírový filtr, který odstraní prachové částice, které by jinak kazily chuť (problém frenchpresu). Vytvoření podtlaku nemá na chuť žádný přímý vliv, ale dovolí to ostatní proměnné přizpůsobit dle požadované chuti.
Uživatelský avatar
OndraPod
začátečník
Příspěvky: 78
Registrován: sob 30. lis 2013 20:28:48
bydliště: Praha východ
kávovar: Rancilio Silvia BC PID
mlýnek: ECM S-Manuale 64mm

Re: Todd Carmichael a jeho udělátor

Příspěvek od OndraPod »

Kafe ze skumavky, svatý grál kávových vědátorů :rofl:
Jenom sem zvědavý jak odborníci pojmenují to špricnutí studený vody do zkumavky, co třeba "Todd Carmichaelův temperační grif"? ;)

Jako já vážně věřim že to má promakaný a kafe z toho je výborný, rozhodně nemám nic proti pokroku, nebo vymýšlení nových metod, ale působí to prostě trochu jako vynález Járy Cimrmana a stavět to na rovinu vynálezu stroje na espresoo, to fakt nevim, podobnejch udělátorů už tu bylo a ještě bude...
ondrada
silně pokročilý
Příspěvky: 1112
Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: Todd Carmichael a jeho udělátor

Příspěvek od ondrada »

OndraPod píše:...působí to prostě trochu jako vynález Járy Cimrmana...
To je přesný, pořád sem nevěděl kam to zařadit :-D
Odpovědět

Zpět na „jiné - k tématu“