Alternativní způsoby přípravy kávy

Absurdní téma na kávovém fóru, že?
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
čepen
Příspěvky: 6
Registrován: stř 24. srp 2011 22:54:50
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Alternativní způsoby přípravy kávy

Příspěvek od čepen »

Nedávno jsem se zeptal v Caffé del Saggiu (Brno) sympatického baristy na jeho názor na french press a mocca. Bohužel ho nemůžu citovat, ale pamatuju si jeho odhad, jak dlouho bych trávil espresso - 15-30 min a jak dlouho FP nebo mocca - 5 hodin. :? Jak je tak srovnával s espressem, měl jsem fakt pocit, že mi to moje domácí kafaření škodí.

A ještě takovou perličku - jedné paní, která si to espresso tak ostýchavě osladila, řekl něco v tom smyslu, že to není zločin, ba právě naopak - že ta káva si něco schovává pro sebe a cukřík to pomůže odhalit. Tak nevím, já teda nesladím, asi to byl Goťákův fanda. :)

Tak co na to říkáte?
Uživatelský avatar
Effe
více pokročilý
Příspěvky: 242
Registrován: pon 14. čer 2010 19:21:34
bydliště: Ostrava
kávovar: Gaggia Classic
mlýnek: Ascaso I-Steel

Re: Alternativní způsoby přípravy kávy

Příspěvek od Effe »

Nejsem odborník přes medicínu,ale někde jsem četl ,že se doba trávení hovězího masa odhaduje na 4 hodiny,tak proč by FP mělo být 5 hodin?
Uživatelský avatar
ivanito
začátečník
Příspěvky: 64
Registrován: čtv 11. říj 2012 9:25:51
bydliště: Bratislava
kávovar:
mlýnek:

Re: Alternativní způsoby přípravy kávy

Příspěvek od ivanito »

trávenie? ... kávy? :shock: to snáď nie!
má pravdu, sladenie nie je zločin, ale rovno zverstvo :x, jediné, čo poodhalí je, že káva už nie je kávou, ale osladenou vodou.
Káva je nápojom inteligencie, alkohol demencie.
David
silně pokročilý
Příspěvky: 1456
Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
bydliště: Praha
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Re: Alternativní způsoby přípravy kávy

Příspěvek od David »

Ale prd. Slazení je dobro :)
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
Uživatelský avatar
Redmann
silně pokročilý
Příspěvky: 1035
Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
bydliště: Bratislava
kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex

Re: Alternativní způsoby přípravy kávy

Příspěvek od Redmann »

Sladenie kávy nepovažujem za niečo zlé. Tiež si myslím, že z kávy spraví zas trochu iný nápoj.
Osobne kávu sladím iba veľmi, veľmi zriedka.
Uživatelský avatar
traktorista
nováček
Příspěvky: 51
Registrován: úte 06. lis 2012 16:31:38
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Alternativní způsoby přípravy kávy

Příspěvek od traktorista »

osobne si tiez nemyslim ze osladit kvalitne espresso troskou cukru je zverstvo, aj v baristickom svete je to "povolene"...
zverstvo je to co mi prinesu ked si vypytam espresso v asi 99% podnikov... :? :cry:
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Máte pocit, že vám káva škodí?“