Nedávno jsem se zeptal v Caffé del Saggiu (Brno) sympatického baristy na jeho názor na french press a mocca. Bohužel ho nemůžu citovat, ale pamatuju si jeho odhad, jak dlouho bych trávil espresso - 15-30 min a jak dlouho FP nebo mocca - 5 hodin. Jak je tak srovnával s espressem, měl jsem fakt pocit, že mi to moje domácí kafaření škodí.
A ještě takovou perličku - jedné paní, která si to espresso tak ostýchavě osladila, řekl něco v tom smyslu, že to není zločin, ba právě naopak - že ta káva si něco schovává pro sebe a cukřík to pomůže odhalit. Tak nevím, já teda nesladím, asi to byl Goťákův fanda.
Tak co na to říkáte?
Alternativní způsoby přípravy kávy
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Effe
- více pokročilý
- Příspěvky: 248
- Registrován: pon 14. čer 2010 19:21:34
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel
Re: Alternativní způsoby přípravy kávy
Nejsem odborník přes medicínu,ale někde jsem četl ,že se doba trávení hovězího masa odhaduje na 4 hodiny,tak proč by FP mělo být 5 hodin?
- ivanito
- začátečník
- Příspěvky: 64
- Registrován: čtv 11. říj 2012 9:25:51
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Alternativní způsoby přípravy kávy
trávenie? ... kávy? to snáď nie!
má pravdu, sladenie nie je zločin, ale rovno zverstvo , jediné, čo poodhalí je, že káva už nie je kávou, ale osladenou vodou.
má pravdu, sladenie nie je zločin, ale rovno zverstvo , jediné, čo poodhalí je, že káva už nie je kávou, ale osladenou vodou.
Káva je nápojom inteligencie, alkohol demencie.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Alternativní způsoby přípravy kávy
Ale prd. Slazení je dobro
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Alternativní způsoby přípravy kávy
Sladenie kávy nepovažujem za niečo zlé. Tiež si myslím, že z kávy spraví zas trochu iný nápoj.
Osobne kávu sladím iba veľmi, veľmi zriedka.
Osobne kávu sladím iba veľmi, veľmi zriedka.
- traktorista
- nováček
- Příspěvky: 51
- Registrován: úte 06. lis 2012 16:31:38
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Alternativní způsoby přípravy kávy
osobne si tiez nemyslim ze osladit kvalitne espresso troskou cukru je zverstvo, aj v baristickom svete je to "povolene"...
zverstvo je to co mi prinesu ked si vypytam espresso v asi 99% podnikov...
zverstvo je to co mi prinesu ked si vypytam espresso v asi 99% podnikov...