Re: ASCASO Steel UNO Profesional

Domácí pákové kávovary Ascaso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
Francek46
nováček
Příspěvky: 58
Registrován: čtv 02. úno 2017 21:16:15
bydliště: Karlovy Vary/Nová role
kávovar: Lelit PL60 PlusTr1
mlýnek: Iberital Challenge

Re: Re: ASCASO Steel UNO Profesional

Příspěvek od Francek46 »

Ascaso by mělo mít bojler 0.325 to si myslím na páru bude určitě lepší než šnek v hliníku nebo ?
Hugh Jackman "Pro mě je vůně čerstvé kávy jeden z největších vynálezů

LELITPL60PlusTR1
Uživatelský avatar
Laco70
Příspěvky: 20
Registrován: úte 12. črc 2016 12:14:06
bydliště: Prostřední Bečva
kávovar: Ascaso Steel Uno Prof
mlýnek: Quamar M80A

Re: Re: ASCASO Steel UNO Profesional

Příspěvek od Laco70 »

j.bill ...Výhoda bloku je čerstvá voda,... na to trochu sazím nevím kolik může mít objem ta stočená trubička, ale je to rozhodně nepatrná část z 0,325 litru. Takže vlastně pořád přísun čerstvé vody. Pak je to z pokojové teploty na stovce kdy vypíná termostat za 1 min. a 15 až 20 sec. I když po zapnutí se pouštím do extrakce tak v rozmezí 15 až 25 min. a pro Francek46 páru nevyužívám, když dělám kávu pouze sobě piji jenom espreso a když dělám ze dvoumisky i pro ženu tak pijeme capučíno. Mléko ale pěním v samostatném zařízení, zahřeje na 65°C a perfektně napění. Dělá mi zatím problém tampování v jednoporcové misce. Když to málo utampuji tak se mi již dva krát stalo, že mi puk zůstal přilepen na sprše. Přitom dávám pouze 7gr. Když zůstane v misce tak má jenom lehký otisk šroubu, stejný jako z dvouporcové misky kterou plním 17gr.
Uživatelský avatar
j.bill
silně pokročilý
Příspěvky: 1409
Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
bydliště: Moravia Magna
kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD

Re: Re: ASCASO Steel UNO Profesional

Příspěvek od j.bill »

Francek46 píše:Ascaso by mělo mít bojler 0.325 to si myslím na páru bude určitě lepší než šnek v hliníku nebo ?
Teoreticky by to také mohlo být přesně naopak. Když je blok blok rozehřátý a (a stále se dohřívá), čerpadlo do té trubičky dávkuje přerušovaně malé množství vody, které se okamžitě mění na páru a to neustále, aniž by "docházel dech" jako u maličkých bojlerů...
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior

PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
Uživatelský avatar
romankegl
Příspěvky: 31
Registrován: pon 24. pro 2018 0:55:34
bydliště: Podivín
kávovar: LM Micra
mlýnek: DF 83

Re: Re: ASCASO Steel UNO Profesional

Příspěvek od romankegl »

Ahojte, jakou gramáž mate vyzkousenou u single misky?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ascaso“