Kdyz šlehám mléko, tak používájm v konvičve teploměr, který má jako ideální rozsah označený na 60-70 st. Takto to je na všech běžně prodávaných teploměrech.
Ale když jsem se zpočátku snažil této tepoty držet, tak jsem dosáhl horkého a nhořklémo mléka. Šlehávám tedy tak na 55 st a chuťově obrovský rozdíl v pozitivím směru. Teploměr jsem kontroloval a ukazuje dobře.
Máte někdo k tomu nějaké vlastní poznatky. Spíš mě to jen tak zajímá.
Teplota našlehaného mléka
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- ivan.p
- pokročilý
- Příspěvky: 88
- Registrován: úte 22. zář 2015 19:37:31
- bydliště: Trnava, Slovensko
- kávovar: ECM Mechanika IV Profi
- mlýnek: Compak K3 Touch Advanced
Re: Teplota našlehaného mléka
penim do 40st a nasledne slaham do 52-55.robim s 35cl motta europa konvickou a teplota mi zastane na 60.
inspiroval som sa tu https://www.youtube.com/watch?v=jO6bbp-2rFM
inspiroval som sa tu https://www.youtube.com/watch?v=jO6bbp-2rFM
- wladas
- silně pokročilý
- Příspěvky: 518
- Registrován: ned 15. úno 2015 16:27:30
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Mazzer SJ
Re: Teplota našlehaného mléka
No tomu to teda moc nenarastlo. Tipujem ze tu peknu penu ma len z casti objemu.
Kavovar: Carimali Alfa (misky LM Advanced), Rancilio Silvia V4, Moka Pepita 3, Bialetii moka express 6
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
- ivan.p
- pokročilý
- Příspěvky: 88
- Registrován: úte 22. zář 2015 19:37:31
- bydliště: Trnava, Slovensko
- kávovar: ECM Mechanika IV Profi
- mlýnek: Compak K3 Touch Advanced
Re: Teplota našlehaného mléka
to uz neviem povedat ale ja vacsinou pridavam len tak cca +20-30% objemu, to uplne staci na nejake to kreslenie. samozrejme niekto ma rad viac peny, niekto menej, kazdemu podla chuti
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1804
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Teplota našlehaného mléka
Já taky většinou nešlehám moc velký objem. Vyhyvuje mi spíše méně pěny. K té teplotě ještě po skončení šlehání to většinou poskočí k těm 60 st. - což ještě OK, ale víc už ne.
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1409
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Teplota našlehaného mléka
Pěním obvykle do 40-50°C podle potřeby a šlehám do 60°C. Pak vypínám. Setrvačností to ještě vyleze tak na 63°C. Míchám 12% smetanu s mlékem v poměru cca 1:4.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
Teplota našlehaného mléka
Osobne vela peny a teplota taka aby sa to dalo hned vypit. Pouzivam rajo barista 3,5% je pre mna najlahodnejsie
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1804
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Teplota našlehaného mléka
Co se dá hned vypít může být subjektivní. Ale je fakt, že když přešvihnu těch 60 st, tak už mi to přijde horké. Pod 60 st, to je pocitově pro mě akorát teplé.