Mlýnek pro časté změny hrubosti?

výběr nového mlýnku
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Zamčeno
Uživatelský avatar
MiDo
Příspěvky: 16
Registrován: pon 31. črc 2017 15:50:16
bydliště: Brno
kávovar: Gaggia Classic PID
mlýnek: Ascaso i-steel

Mlýnek pro časté změny hrubosti?

Příspěvek od MiDo »

Zdravím,

Mám specifický dotaz na který jsem tady nenašel moc odpovědí.
Rád bych pořídil kvalitní mlýnek jako nástupce ručního Hario Skerton. Na driper, moka konvicku i frensch press stačí v pohodě, ale zažínám koketovat s espressem a tam už se s ním neumím moc domluvit...

Rád bych tedy nějaký kvalitní elektrický.
Rychle jsem pochopil, že směrem CATLER CG 8030 cesta nevede a proto se dívám po:
Gaggia MDF u které se mi nelíbí málo kroků pro nastavení a nechce se mi ho kuchat...
La San Marco SM 90

Ale jde mi o to, jestli jsem schopný najít mlýnek u kterého jednoduše přenastavím hrubost podle toho co půjdu vařit nebo je potřeba mít na espresso jeden a hrubost maximálně mírně korigovat? S tím, že případný driper apod budu dělat na ručním?

Děkuji za odpovědi
Uživatelský avatar
j.bill
silně pokročilý
Příspěvky: 1409
Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
bydliště: Moravia Magna
kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD

Re: Mlýnek pro časté změny hrubosti?

Příspěvek od j.bill »

Můžeš použít v podstatě cokoliv od MDF výše (mlýnky určené na espresso), u čeho Ti bude vyhovovat jemnost nastavení. Nejen u profesionálních kavárenských mlýnků (pokud chceš používat jeden na všechno) se můžeš obávat jen retence - zůstatku namleté kávy v tunelu, kterou musíš nějak řešit (odemletím, vymetením - vyškrabáním, změnou, úpravou konstrukce atd...) Podle dostupných informací to bude mít vliv na chuť (oproti mlýnkům určeným ryze na alternativy), protože se může změnit poměr prachových částic oproti ostatním, než na jaký jsi byl dlouhodobě třeba zvyklý u Haria a na alternativní způsoby přípravy (aspresso mlýnky méně "práší" ) může být změněná chuť. Nemusí být lepší, nemusí být horší, může být jen jiná....
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior

PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Mlýnek pro časté změny hrubosti?

Příspěvek od primacafe »

Mlýnek MDF jsme používali 8 let a kávu jsme střídali určitě často. Nikdy jsem neměl pocit, že mlýnek má nedostačující možnost nastavení hrubosti. Je to dané přístupem k plnění misky.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Jaký mlýnek“