FrancisFrancis X1

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Miku
mlýnek:

FrancisFrancis X1

Příspěvek od Miku »

Ahoj chci se zeptat ohledně tohoto kavovaru "FrancisFrancis X1".
Mám možnost ho získat levně, a tak se chci zeptat jestli ho někdo nemáte,
nebo jestli s ním máte někdo nějaké zkušenosti, jestli je to kvalitní kávovar.
Protože uvažuji o tom, že bych ho koupil.
Díky za odpovědi ;-)
Obrázek
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: FrancisFrancis X1

Příspěvek od primacafe »

Tento kávovar nemám, ani jsem ho nikdy neměl v rukách, nepůsobí na mě dobrým dojmem. Něco k němu na foru je: search.php?keywords=francis&terms=all&a ... mit=Hledat
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
bouncer
více pokročilý
kávovar: Ascaso Dream
mlýnek: Gaggia MDF

Příspěvek od bouncer »

Ahoj,

osobně jsem tento kávovar neměl, ale tak měl jsme možnost si ho ošahat v krámě a něco jsem i četl, když jsem "studoval" můj kávovar. Přeci jen oba jsou především designově zaměřené (v původní ceně předražené). Obecně se většina majitelů shodovala, že Ascaso je na tom lépe, ovšem ani Francis Francis není úplně marný kávovar. Jen od něj nesmíte čekat stejně jako od jiných kávovarů ve stejné cenové třídě (předpokládám prodejní cenu okolo 10 tisíc nebo kolik to stál), ale pokud je levně jak píšete, tak si myslím, že neprohloupíte. Pozor ale pokud se nejedná jen o variantu na PODy nebo nějakou jinou neplnohodnotnou verzi. Dále samozřejmě záleží na stavu... Je to prostě kávovar postavený na designu...
Do I like my coffee black? There are other colors?
pedro13
více pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od pedro13 »

Jak píše Bouncer,je to především dizajnovka.Nicméně s poctivým italským vnitřkem - klasická kostrukce italské malobojlerovky s mosaznými vnitřnostmi.
Francis je už v dnešní době designová klasika - existuje několik dalších kávovarů pochybných značek s okopírovaným designem.
Jestli jo nebo ne - záleží na ceně a srozuměním s designem,kvality bych se nebál...
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Miku
mlýnek:

Příspěvek od Miku »

Takže podle vás je tento kávovar lepši, než třeba Gaggia Classic ? Nehledě na cenu
pedro13
více pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od pedro13 »

Pokud by otázka stála jestli GG Classic nebo FF,tak to bych bral jednoznačně Classica.
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Příspěvek od primacafe »

Miku bude tak dlouho špekulovat až zaváhá.
Je to narážka na toto jeho jiné vlákno TADY taková nabídka se tady v inzerci zase tak často neobjevuje.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
lserafin
mlýnek:

Příspěvek od lserafin »

Jenom bacha, aby ten kávovar nebyl jen na kapsle a cena nebyla výhodná právě kvůli tomu. Na internetu je takových dost. Na první pohled vypadají lákavě ;)
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“