Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Rodom
více pokročilý
Příspěvky: 237
Registrován: pon 27. srp 2012 12:11:21
bydliště: Benešovsko
kávovar: Nuova Simonelli Oscar, Gaggia Baby Twin,Gaggia New Baby Twin
mlýnek: Lan San Marco, Gaggia, Ascasco

Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Rodom »

Zdravím milovníky dobré kávy!

Dostala se mi nabídka na koupi servisovaného profi stroje La San Marco 85 , typ viz http://www.getsro.cz/kavovar-85-practic ... 0c1b077e65

Ta mašina váží kolem 40kg, připojuje se na vodu a má spotřebu jak radiátor...skoro 2kW (prý jen když nahřívá bojler, tak se elektroměr protočí, pak už to jde). Je k tomu v příslušenství čerpadlo a změkčovač vody. Cena pod 20k. Samozřejmě musím koupit mlýnek, mám od téhož člověka nabídku na profi mlýn po repasi za 3k. Nabídka se týká i údržby, názor prodávajícího je ten, že takový kávovar je pro domácí použití záležitost takřka doživotního fungování.

Vzhledem k tomu, co už jsem za různé strojky nautrácel, bych rád už u něčeho zůstal. Nejtěžší bude naučit se na tom dělat espresso, ale to by na tom mohlo být právě radostné učení...a pak už je můj plán hrát si s testováním různých druhů kávy...

Tu mašinu jsem si zblízka pohladil, s obtížemi na stole nadzvedl. Pěkné. Kávu na ochutnání dostanu příště, abych se namotivoval. Kupodivu jsem manželce bez problému vysvětlil, že bych si zabral kus kuchyně pro budoucí kávové království. Asi to vidí stylem "Kdo si hraje, nezlobí" :)

Proč píšu - je tu někdo, kdo také doma jede na repasovaném profi stroji? Jaké jsou zkušenosti? Není to šílené brát si takovou strojovnu domů?

Při procházení různých témat jsem našel názor, že mít doma profi stroj je hardcore...bez upřesnění co pisatele k takovému názoru vedlo. Já konkrétního člověka s profi strojem doma znám, byl to on, kdo mě před pár lety navedl na soukromé pražírny a poplival můj čerstvě zakoupený drahý automat Saeco... Je to známý muzikant, který si odkroutil léta hraní po hotelích a kávy různé kvality si užil ažaž. A ten na profistroj doma nedá dopustit.

Tak bych i rád věděl, zda takových nadšenců je víc.

Díky za názory :ucta:
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od primacafe »

Už se o tom zde také psalo.
Pokud máte doma na takový kávovar místo a nevadí vám větší spotřeba energie, tak proč né. Musíte také počítat s tím, že u takového kávovaru je vhodnější ho nechat zapnutý pořád. Kávovar se nahřívá podstatně déle jak malý domácí kávovar a časté zapínání a vypínání může působit problémy s těsněním. Jinak podle mě nebrání nic k provozování takového kávovaru doma (vhodnější je jednopáka).
Na druhou stranu však s kávovarem Rancilio Silvia uděláte úplně stejně dobré espresso jak s každým jiným velkým profi kávovarem. Je dělaný pro domácí použití, kdy se počítá s častým zapínáním a vypínaním.
Pokus se vám Silvia zdá malý, tak jsou další kávovary vhodné pro domácí použití ve větším provedení i s připojením na vodu a odpad.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
mill
silně pokročilý
Příspěvky: 520
Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od mill »

Hodně bych se nad tím rozmýšlel. Důvody: dlouhé nahřívání, spotřeba jako elektrické přímotopy, napojení na vodovodní řád je podle mého názoru při domácím provozu spíš na obtíž. Jak už bylo výše uvedené, Sylvia je na provoz doma víc než dostačující, pokud chcete jít do kávovaru s větší teplotní stabilitou, pak se nabízí např Isomac Tea, Quick Mill Eliane, ECM, Rocket atd. atd. Vše okolo 20k, navíc nové a se systémem E61.
Ačkoliv bych rád měl někdy doma perfektní kávovar , bojler nad 0,8litrů je na tento provoz zbytečný.
Uživatelský avatar
Lukin
více pokročilý
Příspěvky: 156
Registrován: pát 09. led 2009 22:08:37
bydliště: Přerov
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Lukin »

Já jsem něco podobně velkýho doma měl. Byl napojený na vodu a odpad, čerpadlo bylo ve stroji.

Myslím, že takový kávovar má smysl, když na to má člověk třeba malou místnost, pak není co řešit.

Jinak tuto třídu bych do kuchyně asi nedoporučil. Kromě dobré kávy jsou s tím spojené spíš nevýhody. Pokud bych si teď měl vybrat kávovar na doma a měl trochu větší kuchyň, bral bych třeba quickmill nebo isomac s E61. Podle mě, ideální volba.
Uživatelský avatar
elwoodblues
více pokročilý
Příspěvky: 433
Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
bydliště: Brno
kávovar: Rancilio Silvia
mlýnek: Mazzer Jolly

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od elwoodblues »

Jaké šílenství?! Ono jezdit ve Ferrari taky není moc praktické. Jenomže... :)!!!
Každý svého kafe strůjcem
Rodom
více pokročilý
Příspěvky: 237
Registrován: pon 27. srp 2012 12:11:21
bydliště: Benešovsko
kávovar: Nuova Simonelli Oscar, Gaggia Baby Twin,Gaggia New Baby Twin
mlýnek: Lan San Marco, Gaggia, Ascasco

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Rodom »

elwoodblues píše:Jaké šílenství?! Ono jezdit ve Ferrari taky není moc praktické. Jenomže... :)!!!
Super hláška :lol:

Jsem rád za vaše názory, dám rozhodnutí čas. Ono taky jde o to, zda člověk, který s profi strojem neumí, se to má šanci naučit dříve, než ho to otráví.

Ono i na Rancilio Silvia, který byl doteď v mém hledáčku, to je o učení...

Jen nějak nemůžu u těch strojků Isomac, Quickmill najít česká zastoupení a autorizované servisy. Tak buď jsem hledání dal málo času, nebo tu ty firmy zastoupení nemají a pak bych si nebyl jistý s opravami. A já rozhodně nejsem kávovarový kutil...
Uživatelský avatar
timi.m
pokročilý
Příspěvky: 83
Registrován: pon 07. čer 2010 16:28:29
bydliště: Praha 10
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Gino Rossi RR45

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od timi.m »

Sháním do dvoučlenné rodiny vhodný přístroj. Zkusím se zeptat tady abych nezakládal nové vlákno. Nejvíce jsem koukal a sháněl se po Silvii. Jedinej její problém, tedy spíš můj je, že se mi nelíbí. Jenže bude na domácí použití v cenově porovnatelných strojích asi nejlepší. Nyní se mi trochu poštěstilo a jsou nějaké peníze navíc. Jelikož se znám, tak tuším, že časem bych chtěl víc. Tak mě napdá, že pořídím rovnou něco lepšího. Začal jsem tedy koukat po Vibiemme, Isomac, ECM a podobných. Nejraději bych bral použitý z Německa. Jenže mě napadá dost otázek a nerad bych se unáhlil. Přeci jen je to velmi noho peněz.

Jelikož je to investice na dlohá léta a když se něco porouchá, tak se to opravuje. Jaké značka má v u nás dobrý a dostupný servis? Jsem z Prahy.

Překvapivě moje přítelkyně si zvykla používat mlýnek a více dělá espresso ona. Asi bych na ní měl brát ohled a pořídit něco, co se hodinu před tím nenahřívá. Není zas tak moc trpělivá. A to vídím jako největší problém a tak rozmýšlím, jestli se nemám vrátit k typu Silvie. Jak je to s nahříváním velkého bojleru? Dá se říci, že nějaký konkrétní typ (z těch větších) je na tom lépe?

Ještě mě napadá otázke, je dobré pořídit starší (původně dražší) stroj za menší peníz a případně investovat do servisu? Ono se zdá, že se na tom nemá co porouchat, když v tom skoro není elektronika.
Fox_25
silně pokročilý
Příspěvky: 546
Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
bydliště: Zlínský kraj
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Fox_25 »

Elektronika není snad jen ve starých jednoduchých domácích strojích. Měl jsem Carimali UNO který neměl automatiku, no a celé to řídil jednoduchý mikroprocesor. Spíš bych si zjistil dostupnost náhradních dílů protože oprava jako taková nebývá velký problém. Pokud bych řešil podobný problém jako vy tak bych se v servisu informoval hlavně na dostupnost dílů.

Kamarádův známý si na penzion koupil nějakou domácí mašinu za 80000 s rychloohřevem(cca do dvou měsíců odchází topná spirála) a litrovým bojlerem. No, stroj je to pěkný, ale nikdo mu neřekl že se jedná o atyp na který nepůjde za tři roky sehnat ani topné těleso, stejně tak mu prodejce neřekl že kávovar není na profi provoz. Taky nevím kdo mu to opravuje, je možné že je to idiot který neumí nic sehnat, pro mě plus, majitel o něm nechce ani slyšet tak mi jej přenechá.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF

To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Uživatelský avatar
Sangala
Příspěvky: 3
Registrován: pon 04. úno 2013 16:52:25
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Sangala »

Dobry den. Som zaciatocnik v tychto "presso" vodach preto mam par otazok. Potreboval by som poradit s vyberom pressovaru (pakoveho). Rozpocet je do max 600 E. Co som poprecitaval forum je tu snad najviac odporucane kombo Rancilio Silvia + Rocky SD. Ten vychadza na nejakych cca 660 E. Pekny dizajn, co som cital aj sluzba stavba takze fajn. No vrta mi hlavou aj tento inzerat na bazosi:

Kód: Vybrat vše

http://elektro.bazos.sk/inzerat/21821886/Kavostroj.php
Vysiel by ma o cosi lacnejsie ako kombo Silvia + Rocky a paci sa mi ze dokaze viac funkci napr horucu vodu + odmakcovac cize menej starosti s odvapnenim. Co ma odradza zas ze je to pouzivane a pan mi pisal ze kupovany bol v roku 2008 a pouzivany len minimalne - beriem s rezervou. Co poviete ? ist radsej do novej silvie ? alebo do La scaly bazarovej s odmakcovacom a mlynom tiez ... no neviem sa rozhodnut... Kazdu radu si cenim :ucta:
Fox_25
silně pokročilý
Příspěvky: 546
Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
bydliště: Zlínský kraj
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Fox_25 »

Osobně bych do něj šel, měl by mít 2,2l bojler, E61 hlavu, rotačku. Cena mi přijde taky pěkná, hlavně to má člověk komplet a už nemusí k tomu nic shánět. Pokud by jste jej kupoval tak bych si akorát vzal někoho kdo s tím dělá sebou.

Já bych srovnal Eroica a rancilio silvia takto. Buď si koupíte novou Fabii se zárukou, nebo pěknou zrenovovanou ameriku s V8. S čím si člověk víc užije je asi jasné.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF

To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Uživatelský avatar
fildas
Příspěvky: 24
Registrován: pon 12. lis 2012 23:46:27
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od fildas »

Přesně souhlasím s Foxem. Já řešil úplně stejné dilema. Buď si koupím hned LaScala Butterfly nebopočekám a za úplně stejný peníze si koupím Silvii. I když je nová a se zárukou a butterfly byl starší (r.v 2007), tak jsem rozhodl jdu do Butterfly.
Denis Waitley: Motivace začíná touhou. Když něco chceš, máš motiv to získat.
....................................................
Mlýnek - Anfim Best
Kávovar - ETA Creamy, La Scala Butterfly
ondrada
silně pokročilý
Příspěvky: 1112
Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od ondrada »

Akorát je potřeba počítat s tím, že stejně jako provoz tý Fábie bude levnější než provoz tý ameriky, tak velkej kávovar bude mít doma dražší provoz než Silvia a nebude tak operativní, pokud nebude neustále zapnutej.
Rodom
více pokročilý
Příspěvky: 237
Registrován: pon 27. srp 2012 12:11:21
bydliště: Benešovsko
kávovar: Nuova Simonelli Oscar, Gaggia Baby Twin,Gaggia New Baby Twin
mlýnek: Lan San Marco, Gaggia, Ascasco

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Rodom »

...a to byl důvod, nebo jeden z důvodů, proč jsem nakonec do repase profi La San Marca 85 nešel, přece jen ty velký bojlery a spotřeba jak elektrická kamna, padesátikilová mašina...to dnes není ono, ČEZ krmím i tak...holt šetřím ne na fabii, ale novou octavii :grin: a zatím jezdím ve felicii 8-)

Mám tím pádem dost času vymyslet příběh pro manželku, proč ten naleštěný nerez skvost nutně doma potřebujeme...
Uživatelský avatar
Sangala
Příspěvky: 3
Registrován: pon 04. úno 2013 16:52:25
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Sangala »

no ved to mi tiez ide hlavou: kupovat taky stroj ked vsedny den vypijeme doma tak max 5 kav ? furt zapinat tu La Scalu nahrievat tlakovat... atd ... predsa len rancilio by na to mal byt lepsie stavany. Spotrebou je La Scala na hodnote 1,3kW a Rancilio 1,15 kW tam by som to az tak tragicky nevidel. +La Scala ma zmakcovac takze ta udrzba kavovaru by mala byt o dost nizsia. Ja fakt neviem :?
Fox_25
silně pokročilý
Příspěvky: 546
Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
bydliště: Zlínský kraj
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Fox_25 »

Řekl bych že ten stroj co zde dal Sangala je ještě únosný. Zatímco ten první má bojler 5l, eroica má 2,2l. To bych řekl že je tak akorát na domácí provoz s tím že si na tom člověk bude dělat i čaj. A když člověk bojler dobře zaizoluje tak už to kamna nebudou a 1300W spirála není žádná hrůza.

ondrada
Fabka dejme tomu jezdí za 6l, amerika kolem 25l, naštěstí KWh nestojí 35kč jako benzín. Dokud se nejedná o dvoupáku s bojlerem 10l tak bych spotřebu ignoroval. Skoro měsíc jsem používal Carimali UNO který má 4l bojler a výrazný rozdíl v natočených KWh se nekonal. Taky to bude mít úsporný režim což není špatná věc, UNO se probrala do života za cca 15 minut místo hodiny. Mít to bojler 2l tak bych si ho nechal.

Rodom
Dají se najít krásné stroje s menším bojlerem a příznivější cenou, chce to jen trpělivost.

Ono je otázka co člověk chce. Já kvůli jedné kávě za den chci E61 hlavu, bojler a rotačku abych z té kávy dostal to nejlepší. Možná je to zbytečné, malicherné, ale to je mi jedno.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF

To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
ondrada
silně pokročilý
Příspěvky: 1112
Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od ondrada »

Sangala píše:Spotrebou je La Scala na hodnote 1,3kW a Rancilio 1,15 kW tam by som to az tak tragicky nevidel.
Tohle se vůbec nedá srovnávat, tento udávaný příkon akorát říká, kolik si kávovar vezme když zrovna topí. To je činnost, která se provádí po zapnutí a pak průběžně jak je potřeba, kdy jde ale většinou o pár vteřin jednou za pár minut. Důležitej je objem vody a železa, kterej musí kávovar ohřát. Velkej kávovar je hromada železa a dejme tomu dva litry vody, který se musí udržovat v teple. Silvia je proti tomu sice taky hromada železa, ale podstatně menší, a k tomu jen tři deci vody. Takže jde o to, že zatímco Silvia bude těch 1,15kW odebírat po startu (teď plácnu nepodložený čísla pro ilustraci) třeba minutu, pak dejmetomu prvních 10 minut bude spínat trochu častěji než normálně a pak bude odběr v průměru dejmetomu 50W s tím že se přitopí vždycky po shotu, tak LaScala bude těch 1.3kW odebírat po startu (zase plácnu číslo pro ilustraci) dejmetomu 10 minut a než se pořádně prohřeje všechno železo tak bude přitápět dál. Zároveň se chová víc jako chladič, takže tepelný ztráty prostě vždycky budou vyšší.

Při zapnutí obou strojů na jedno kafe a pak zas vypnout bude rozdíl spotřeby obrovskej, ale absolutní spotřeba malá, při šesti korunách za kilowatthodinu bude to roztopení LaScaly stát třeba korunu na elektrice, roztopení Silvie vyjde na desetinu. Když oba stroje poběží furt, rozdíl moc velkej nebude, ale zas ty absolutní čísla budou větší - malej kávovar si vezme v průměru kolem 50W, velkej kávovar kávovar nevim, ale tipl bych třeba 40W navíc, což je při šesti korunách za kWh a osmi hodinách denně zapnutýho kávovaru nějaký pětikilo za rok. Resp. elektrika pro Silvii bude stát 500 ročně a LaScala vyjde na tisícovku.

Otázka taky je jak se LaScala vyrovná s případným neustálým nahříváním a chladnutím, to není zrovna režim na kterej byla navržená.

Fox_25 píše:Řekl bych že ten stroj co zde dal Sangala je ještě únosný. Zatímco ten první má bojler 5l, eroica má 2,2l. To bych řekl že je tak akorát na domácí provoz s tím že si na tom člověk bude dělat i čaj. A když člověk bojler dobře zaizoluje tak už to kamna nebudou a 1300W spirála není žádná hrůza.
Jasně, když budu mít větší spotřebu horký vody tak to zas bude lepší, ty náklady se víc rozloží. Co se týká 1300W spirály - viz výš - příkon spirály na spotřebu nemá vliv, pouze na rychlost, s jakou je kávovar připraven k provozu.
Fox_25 píše:Fabka dejme tomu jezdí za 6l, amerika kolem 25l, naštěstí KWh nestojí 35kč jako benzín. Dokud se nejedná o dvoupáku s bojlerem 10l tak bych spotřebu ignoroval. Skoro měsíc jsem používal Carimali UNO který má 4l bojler a výrazný rozdíl v natočených KWh se nekonal. Taky to bude mít úsporný režim což není špatná věc, UNO se probrala do života za cca 15 minut místo hodiny. Mít to bojler 2l tak bych si ho nechal.
Ono je otázka co člověk chce. Já kvůli jedné kávě za den chci E61 hlavu, bojler a rotačku abych z té kávy dostal to nejlepší. Možná je to zbytečné, malicherné, ale to je mi jedno.
Těch 25 je snad trochu přehnaných :) Ale samozřejmě se nedají stovnávat absolutní náklady na benzín (když člověk trochu jezdí) a na elektriku pro kávovar :) Za měsíc se to moc neprojeví :) Ale rozdíl tam bude a jde o to jestli ho ten kterej člověk akceptuje jako daň za danej stroj, a nebo si třeba radši koupí lepší kafe pro stroj menší. Rozhodně bych to ale nepaušalizoval, že toto je to správné a nikdy jinak, to si musí každej rozhodnout sám.
Uživatelský avatar
fildas
Příspěvky: 24
Registrován: pon 12. lis 2012 23:46:27
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od fildas »

No ja myslím, že epsresso udělají skvěle oba přístroje ať LaScala tak Silvie. Nicméně nedá se to srovna při návštěvě a větších akcích(i když ojediněle). Navíc když zapnu extrakci tak při ni zároveň můžu našlehat mléko (žádné čekání). Nevím no. Můj motýl bych neměnil má boiler 1,8l, příkon 1300W. Uvidíme jaký vlvi to bude mít na spotřebu, ale zapínám ráno. Pokud vím, že budu dělat kafe za dříve jak 2 hodiny nevypínám. Pokud jdu do práce vypnu. Nemyslím, že je to tak časté vypínání, aby to mohlo přístroj poškodit
Denis Waitley: Motivace začíná touhou. Když něco chceš, máš motiv to získat.
....................................................
Mlýnek - Anfim Best
Kávovar - ETA Creamy, La Scala Butterfly
David
silně pokročilý
Příspěvky: 1456
Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
bydliště: Praha
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od David »

Tak si kup měřák spotřeby a poměř to, ni?
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
Fox_25
silně pokročilý
Příspěvky: 546
Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
bydliště: Zlínský kraj
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od Fox_25 »

ondrada
Těch 25l je bohužel reálných. Pro bigblock kolem 7l obsahu to bude střední hranice spotřeby. Dokáže to jet i za 15l, ale když se tomu šlápne na krk vyletí spotřeba i k 40l. Tyhle motory mají tu výhodu že jsou téměř nezničitelné a není pro ně problém převalovat se na 1000 otáček při rychlosti kolem 90km/h. Samozřejmě s LPG je spotřeba ihned přijatelnější a pak se dá takovéto auto provozovat i u nás.


A nechápu proč furt řešíte spotřebu, až se bude jednat o mašinu na 380V s 9l bojlerem a 5KW spirálou tak neřeknu ani popel, ale u stroje s 2l bojlerem je to úplně jedno. Naopak získáte tím vyrovnaný průběh teploty a díky rotačce i tlaku. Tomu se nemůže vyrovnat žádný prcek s 0,3l "bojlerem".
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF

To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
ondrada
silně pokročilý
Příspěvky: 1112
Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: Repasovaný profi stroj domů - šílenství?

Příspěvek od ondrada »

Fox_25 píše:A nechápu proč furt řešíte spotřebu, až se bude jednat o mašinu na 380V s 9l bojlerem a 5KW spirálou tak neřeknu ani popel, ale u stroje s 2l bojlerem je to úplně jedno
Já nechápu proč furt řešíš příkon topný spirály, když ten na spotřebu nemá vliv. Ani to, jestli je stroj na 230 nebo 380V nemá na spotřebu vliv. Spotřebu ovlivní pouze tepelný ztráty, a při zapnutí stroje objem boileru a tepelná kapacita "objemu železa". Ale nebudu opakovat co sem napsal odpoledne, protože to nemá smysl. Kdo si z toho chce něco vzít, ten si vezme. Myslím že jasněji to napsat nejde.
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“