Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Roma 1315
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- VeruSKa
- začátečník
- Příspěvky: 70
- Registrován: pát 17. říj 2008 14:03:07
- bydliště: BRNO
- kávovar:
- mlýnek:
Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Roma 1315
Dobře, tak jste mě udolali, zapomínám na Fagor, Zelmer a LEVNÁ DeLonghi a Ariete. Asi je lepší zainvestovat do něčeho, co vydrží a s čím máte zkušenost...
Zúžila jsem výběr, ale chtěla bych doporučení a pokud možno odpovědi na některé mé vlezlé dotazy, které mi z pročítání vláken ke konkrétním espressům nejsou jasné a nebo jsem je nepochopila, tak se prosím nezlobte, když to tu už někde bude...ve výběru zůstávají
Gagia New Espresso Red, mezi těmito dvěma asi rozhodne momentální nálada jsem přece jen ženská
Gagia New Espresso Dose
a Espresso Ariete Róma 1315 - ano, ta starší, když vidím Espresso Ariete Róma Plus 1329.1 a čtu si funkce, tak ty se mi jeví jako shodné a jestli to má
"Patentovaný termokrémovač "Thermocream Disc" druhé generace zaručuje výrobu bohaté pěny"
nebo ""Thermocream Disc" zaručuje výrobu bohaté pěny" si myslím, že to je to samé
(aspoň tak jsme to pochopila z pročítání vláken o napěňovacích pomůckách stejně jako to, že to není dobře pokud chceme dostat fakt espresso)
Vzhledově se mi nezdají tak odlišné, ano, design je jiný, ale to na kvalitu kávy ani mlýnku snad vliv nemá...a odkládací plocha se mi zdá lepší u toho staršího i se mi ten starší líbí víc...a když si čtu o konkrétních espressech tady tak jsem nabyla dojmu že to je nastejno...pokud se mýlím a novější typ je výrazně lepší, tak mě prosím opravte...
Cenově je to zhruba nastejno (kdybyste mě přesvědčili že je lepší 1329 než 1315 tak 1000 rozdíl)
výhody které mi mluví pro Ariere: mlýnek...když koupím Gaggiu, mlýnek budu mít nejdřív po vánocích a zatím bych kupovala mletou PRIMAcafé...což do začátku snad není nejhorší ale nabízí se otázka, jestli je možné u něj nějakou úpravou dosáhnout optimální hrubosti mletí kávy, nebo je to utopie...
další věc je ta, dá-li se v něm použít (kvůli velikosti misek) normální "profi" sítko (bez jakýchkoliv "supercrema udělátek" nebo jestli i to přímo v dodávce je normální a to udělátko je jen ten přídavný silikonový nebo plastový nebo nevím jaký kroužek) domnívám se že tu někde bylo, že to jde, že průměr je stejný jako u profi, ale nejsem si tím jistá
GaGGia je GaGGia je pěkná a italská a nedělá šicí stroje ...
Pokud vím, z těch 4 sítek jsou 2 "normální" (na jednu nebo 2 porce), 1 přetlakové nebo ten disk, i na PODy
takže problém se sítkem snad odpadá...zase asi bude potřeba vyměnit ten termostat, což sama jako ženská nezvládnu a nevím komu bych řekla, stejně jako nevím komu bych řekla o to přenastavení mlýnku v Ariete...ale snad by to zatím nějak šlo i bez těchto zásahů...
jinak nevím co dodat...prosím o vaše rady a doporučení a o nadhled, který já bohužel nemám (hodnocení kávovarů mám pročtené několikrát) co je lepší pro domácí a skromné použití (když zvládnu presso denně budu na sebe hrdá ale třeba se podceňuju)
a hlavně pro ÚPLNÉHO ZAČÁTEČNÍKA...který chce něco co mu snad chvíli vydrží a neskončí to gejzírem vody v kuchyni
(jinak se omlouvám za zdlouhavost a za to že se tu téma tohoto rázu už několikrát opakovalo, a já stejně založila nové, snad tímto nikoho nepopudím, to by mě mrzelo)
za všechny připomínky a rady předem moc moc děkuji a doufám že se už rozhodnu a budu si konečně úžívat domácího pressa
Zúžila jsem výběr, ale chtěla bych doporučení a pokud možno odpovědi na některé mé vlezlé dotazy, které mi z pročítání vláken ke konkrétním espressům nejsou jasné a nebo jsem je nepochopila, tak se prosím nezlobte, když to tu už někde bude...ve výběru zůstávají
Gagia New Espresso Red, mezi těmito dvěma asi rozhodne momentální nálada jsem přece jen ženská
Gagia New Espresso Dose
a Espresso Ariete Róma 1315 - ano, ta starší, když vidím Espresso Ariete Róma Plus 1329.1 a čtu si funkce, tak ty se mi jeví jako shodné a jestli to má
"Patentovaný termokrémovač "Thermocream Disc" druhé generace zaručuje výrobu bohaté pěny"
nebo ""Thermocream Disc" zaručuje výrobu bohaté pěny" si myslím, že to je to samé
(aspoň tak jsme to pochopila z pročítání vláken o napěňovacích pomůckách stejně jako to, že to není dobře pokud chceme dostat fakt espresso)
Vzhledově se mi nezdají tak odlišné, ano, design je jiný, ale to na kvalitu kávy ani mlýnku snad vliv nemá...a odkládací plocha se mi zdá lepší u toho staršího i se mi ten starší líbí víc...a když si čtu o konkrétních espressech tady tak jsem nabyla dojmu že to je nastejno...pokud se mýlím a novější typ je výrazně lepší, tak mě prosím opravte...
Cenově je to zhruba nastejno (kdybyste mě přesvědčili že je lepší 1329 než 1315 tak 1000 rozdíl)
výhody které mi mluví pro Ariere: mlýnek...když koupím Gaggiu, mlýnek budu mít nejdřív po vánocích a zatím bych kupovala mletou PRIMAcafé...což do začátku snad není nejhorší ale nabízí se otázka, jestli je možné u něj nějakou úpravou dosáhnout optimální hrubosti mletí kávy, nebo je to utopie...
další věc je ta, dá-li se v něm použít (kvůli velikosti misek) normální "profi" sítko (bez jakýchkoliv "supercrema udělátek" nebo jestli i to přímo v dodávce je normální a to udělátko je jen ten přídavný silikonový nebo plastový nebo nevím jaký kroužek) domnívám se že tu někde bylo, že to jde, že průměr je stejný jako u profi, ale nejsem si tím jistá
GaGGia je GaGGia je pěkná a italská a nedělá šicí stroje ...
Pokud vím, z těch 4 sítek jsou 2 "normální" (na jednu nebo 2 porce), 1 přetlakové nebo ten disk, i na PODy
takže problém se sítkem snad odpadá...zase asi bude potřeba vyměnit ten termostat, což sama jako ženská nezvládnu a nevím komu bych řekla, stejně jako nevím komu bych řekla o to přenastavení mlýnku v Ariete...ale snad by to zatím nějak šlo i bez těchto zásahů...
jinak nevím co dodat...prosím o vaše rady a doporučení a o nadhled, který já bohužel nemám (hodnocení kávovarů mám pročtené několikrát) co je lepší pro domácí a skromné použití (když zvládnu presso denně budu na sebe hrdá ale třeba se podceňuju)
a hlavně pro ÚPLNÉHO ZAČÁTEČNÍKA...který chce něco co mu snad chvíli vydrží a neskončí to gejzírem vody v kuchyni
(jinak se omlouvám za zdlouhavost a za to že se tu téma tohoto rázu už několikrát opakovalo, a já stejně založila nové, snad tímto nikoho nepopudím, to by mě mrzelo)
za všechny připomínky a rady předem moc moc děkuji a doufám že se už rozhodnu a budu si konečně úžívat domácího pressa
VeruSKa
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
Tu Ariete 1315/2 máme doma už asi 7 let a nebejt toho že nám (asi vodní kámen což nechápu ) vyžral díru (pokud tam spíš nebyla od výroby) do hliníkového bloku tak na ní děláme "to naše" preso dále a jsme víceméně spokojeni. Takhle jsme se začal zajímat i o jiné výrobky a mj. z fóra a videí zjistil že i domácí preso může být jak z kavárny takže dnes už bych asi dost zvažoval jestli do ní jít. Nicméně hanět mašinu není spravedlivé - když je to vše určitě i otázka volby kávy, nastavení mletí, předehřátí hrnků atd. a s tím jsme doposud neexperimentovali - práci za nás odváděl thermodisc. A teď po experimentech už umím udělat krásnou cremu i bez discu a ze standardky. Takže pokud je omezením rozpočet tak to nemusí být nutně špatná volba, pokud by rozpočet nebyl alfou a omegou tak bych hledal něco míň hliníkového
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
Standardka je imho z velké části robusta, a ta mívá téměř vždy lepší cremu než arabica.
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
Jen tak z hecu jsem dal do googla heslo škodlivost hliníku a vida: "Největším rizikem je používání hliníkového nádobí. Je však třeba připomenout, že při běžném používání se hliník z nádobí neuvolňuje. Rozpouští se pouze v přítomnosti kyselého prostředí. V praxi to znamená, že okyselíme-li vařený pokrm octem, z hliníkových nádob se začne uvolňovat hliník a my jej tak budeme nevědomky přijímat při každém dalším použití tohoto nádobí".
To by možná vysvětlovalo tu díru, neznalí věci jsme určitě nedekalcifikovali jen spoec. prostředky k tomu určenými ale z nouze občas i octem
Každopádně jestliže sám jsem vyrostl na hliníkovým ešusu tak dětem bych ho už dnes nekoupil . (a ještě že tu kávu s námi nepili )
To by možná vysvětlovalo tu díru, neznalí věci jsme určitě nedekalcifikovali jen spoec. prostředky k tomu určenými ale z nouze občas i octem
Každopádně jestliže sám jsem vyrostl na hliníkovým ešusu tak dětem bych ho už dnes nekoupil . (a ještě že tu kávu s námi nepili )
- VeruSKa
- začátečník
- Příspěvky: 70
- Registrován: pát 17. říj 2008 14:03:07
- bydliště: BRNO
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
no pokud je v novějším modelu nějaká změna k lepšímu týkající se "vnitřku" tak klidně budu uvažovat o novějším typu, ale pokud je úprava jen "faceliftová" tak klidně půjdu do staršího "odzkoušeného" modelu, nehledě na cenupetja píše:Takže pokud je omezením rozpočet tak to nemusí být nutně špatná volba, pokud by rozpočet nebyl alfou a omegou tak bych hledal něco míň hliníkového
VeruSKa
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
No, esli byl ten bojler litej, tak mohly být nějaká vada formy nebo bublinka ... a postupně to prooxidovalo.
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
Jj já taky doufám že to byla nějaká bublina, jinak bysme toho hliníku slupli možná pár gramů
Nicméně pokud se srovnává Gaggia New Espresso kde je podle netu zřejmě už nerez bojler tak imho je volba jasná ...
Nicméně pokud se srovnává Gaggia New Espresso kde je podle netu zřejmě už nerez bojler tak imho je volba jasná ...
- VeruSKa
- začátečník
- Příspěvky: 70
- Registrován: pát 17. říj 2008 14:03:07
- bydliště: BRNO
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
Takže ty bys šel do Gaggie, ne do Ariete? Jestli jsem to teda dobře pochopila...na druhou stranu espresso není jen bojler...ariete je "vyzkoušený" že vydrželo 7 let a že kávu udělat umí...u té Gaggie to tak jistý nenípetja píše:Nicméně pokud se srovnává Gaggia New Espresso kde je podle netu zřejmě už nerez bojler tak imho je volba jasná ...
VeruSKa
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
No asi tak, ono je to o osobních preferencích. My jsme těch 6-7 let pili z hliníku a nevadilo nám to, ještě nějakou dobu z hliníku pít budeme (psychologicky už mi to ale trochu vadí), stále se vyrábějí stroje s hliníkem (i když myslím že třeba delonghi a asi i jiní to už dělají tak že hliníkovým termoblokem je vedená nerezová trubička). To že náš blok po tak dlouhé době vykázal vadu může být taky holt jen naše lenivost řádného čištění a smůla (já ale říkám že je to daň za nižší třídu). Stejně tak se musím Ariete zastat proti těm co ho hází do jakéhosi podřadného pytle jen kvůli tomu že u nás to prodává (a zejména servisuje) Singer - ten to totiž nevyrábí, stále jde o italský výrobek - viz http://www.arietegroup.com/ - na našem historickém výrobku je uvedeno stále platné tel. číslo přímo tam. I když je 1315 je základní model tak je tam použito čerpadlo Ulka 48W které používá plno jiných výrobců, ventil na páru je mosazný (a ne nějaký plastový bazmek jak tu myslím kdosi kdesi psal u jiného stroje - tuším že u nějaké laciné Rowenty) atd. My samy jsme ho koupili taky právě proto, že při slušné ceně byl součástí i mlýnek - jenže co tehdy se jevilo jako výhoda dnes vidím jako nevýhodu: samotný presovač bych rád vyměnil ale tím pádem vyhodím i funkční mlýnek což je mi líto. A je taky pravda že manželce se toto spojení v jednom (snadno "oprášitelném") kuse zabírající ne mnoho místa stále líbí víc než mlýnek + stroj. Ve prospěch Gaggie (pokud jsem to dobře pochopil) zase hovoří větší rozsah příslušenství - my u Ariete dostali (a dnes to asi nebude jinak) jednu dvojpáku s jedním sítkem - to je pro přípravu 1 kávy docela omezující (sítko je moc velké i na dvojporci natož na single). Tj. pokud se dokážeš smířit s dočasným kupováním mleté kávy tak bych spíš šel do té Gaggie (kvůli nerez+příslušenství+možnost upgradu zvlášť strojek/mlýnek) a to přestože třeba na coffeegeek je La Pavoni Club Combo (=Ariete 1315) hodnocen lépe než Gaggia Espresso...
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
Myslím, že Ariete popísal petja úplne vyčerpávajúco. To, že bojler vydržal 7 rokov (teda, nielen bojler) je veľmi slušné, navyše ak to čistil octom a neviem čím ešte, tak to je vlastne skôr zázrak, že to vydržalo tak dlho. (Z vlastnej skúsenosti - ocot hliník zničí, okamžite začne korodovať.)
Gaggia Espresso Color a Espresso Dose - to je taká Gaggia-neGaggia. Nemá tradičný hliníkový bojler, ktorý je pre Gaggiu príznačný, ani s teplotou to teda nemusí byť rovnaké ako u iných výrobkov tejto značky. Preto sa dopredu trápiť nad výmenou termostatu môže byť predčasné. Nik to tu zatiaľ nerozobral a neodfotil, tak ani nevieme, ako to vyzerá zvnútra. A už to nie je ani čistokrvný talian, ale zpolovice Rumun. Skúsenosti s tým kávovarom tu zatiaľ tiež nik veľmi nepopísal.
Tak, a teraz si vyber
Gaggia Espresso Color a Espresso Dose - to je taká Gaggia-neGaggia. Nemá tradičný hliníkový bojler, ktorý je pre Gaggiu príznačný, ani s teplotou to teda nemusí byť rovnaké ako u iných výrobkov tejto značky. Preto sa dopredu trápiť nad výmenou termostatu môže byť predčasné. Nik to tu zatiaľ nerozobral a neodfotil, tak ani nevieme, ako to vyzerá zvnútra. A už to nie je ani čistokrvný talian, ale zpolovice Rumun. Skúsenosti s tým kávovarom tu zatiaľ tiež nik veľmi nepopísal.
Tak, a teraz si vyber
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
Je to poprvé co v tonto fóru někdo napsal, to co jsem na několika místech podotknul sám. Je potřeba při nákupu nového kávovaru vzít v úvahu i tuto okolnost. Když koupíte dobrý mlýnek, tak na něm není v podstatě co vylepšovat. Co do kvality mletí. U kávovaru tomu většinou tak nebývá. Jak člověk s náročností v pití espressa roste, uvažuje většinou o dokonalejším kávovaru ke kterému bude starý mlýnek který dobře mele, určitě vyhovovat.petja píše:...........My samy jsme ho koupili taky právě proto, že při slušné ceně byl součástí i mlýnek - jenže co tehdy se jevilo jako výhoda dnes vidím jako nevýhodu: samotný presovač bych rád vyměnil ale tím pádem vyhodím i funkční mlýnek což je mi líto. ......
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- VeruSKa
- začátečník
- Příspěvky: 70
- Registrován: pát 17. říj 2008 14:03:07
- bydliště: BRNO
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
no já to beru tak že 4990 je cena těch dobrých mlýnků...a je to i současná cena Ariete 1315 (plus tuším 400 za misku pro jednu kávu)...což se mi na "osvojení si espressa" nezdá nijak zlé...a když bych chtěla jít "dál" tak by se Ariete buď nechalo (a bylo by to u nás jak u promacafé )poslalo dál v rodině, nebo prodalo...Gaggia je kolem 6000 což s mlýnkem je nad 10 000...(ano, trochu si protiřečím, vím že jsme v prvním příspěvku mluvila o podobné ceně a tak, jen jsem chtěla reagovat na ten mlýnek) ale na té ceně mi až tak nesejde...jen jsem chtěla "naznačit" svůj myšlenkový postup...a to že přes to všechno co jste říkali ho nevyřazuju...já bych u Gaggie neváhala, jen jaksi bez mlýnku se bojím, že neovlivním hrubost namletí kávy, a když by náhodou nevyhovovala, tak nevím, co bych dělala, jinak Gaggia (i když je mi jasné už podle ceny, že to s těmi VELKÝMI nemá kromě názvu a designu nic moc společného)...proto jsem tak bezradná, oba mají své pro a proti a já jsem k tomu ještě navíc váha tak je pro mě to rozhodování peklo... no k té tepltě u Gaggie...nekde ve fóru se tu mihlo že díly jsou u těch malých stejné...a taky že výrobce to nevidí jako "vadu" ... proto ty předčasné obavy, nejsem až takový pesimista
VeruSKa
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
V mlýncích (v cenách) se vůbec neorientuju, ale mám pocit, že to s cenou mlýnku který je schopný namlet kávu pro espresso, nebude tak hrozný.
Tento mlýnek by měl být snad pro začátečníka víc jak dostačující, co do kvality mletí. Mohli by se k tomu vyjádřit Ti kdo ho používají. A ta cena snad nebude taky tak katastrofální.
Tento mlýnek by měl být snad pro začátečníka víc jak dostačující, co do kvality mletí. Mohli by se k tomu vyjádřit Ti kdo ho používají. A ta cena snad nebude taky tak katastrofální.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
Ja som tiež kedysi začínal s Arietom a po pol roku prešiel na Gaggiu. Tvoje myšlienkové pochody som pred pár rokmi pretavil do skutočnosti
Myslím, že na učenie je ten Ariete postačujúci. A keď Ťa prestane baviť, tak už možno budeš mať oveľa vyššie nároky ako je Gaggia. A možno nebudeš chcieť kávovar ani vidieť
Myslím, že na učenie je ten Ariete postačujúci. A keď Ťa prestane baviť, tak už možno budeš mať oveľa vyššie nároky ako je Gaggia. A možno nebudeš chcieť kávovar ani vidieť
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- VeruSKa
- začátečník
- Příspěvky: 70
- Registrován: pát 17. říj 2008 14:03:07
- bydliště: BRNO
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Róma 1315
s tebou souhlasím čím víc to tady rozebíráme, tím víc "tíhnu" k Ariete 1315...protože to má "vše" co je potřeba...a třeba pak budu mít tak vysoké nároky (pěkná utopie ), že půjdu do něčeho ještě lepšího a dražšího než Gaggia new espreso...i proto že to není "ta pravá" Gaggia...nebo zjistím že jsem líná a půjdu do automatu...a třeba se to nenaučím a bude taky vyřešeno... taky se mi u toho ariete líbí že tím, že je to starý model, tak je odzkoušený, a to, že ho vyrábí tak dlouho asi taky o něčem vypovídá...aspoň si to myslím...hnup píše:Ja som tiež kedysi začínal s Arietom a po pol roku prešiel na Gaggiu. Tvoje myšlienkové pochody som pred pár rokmi pretavil do skutočnosti
Myslím, že na učenie je ten Ariete postačujúci. A keď Ťa prestane baviť, tak už možno budeš mať oveľa vyššie nároky ako je Gaggia. A možno nebudeš chcieť kávovar ani vidieť
Jen nevím, jestli je nějaký velký rozdíl (jiný než cenový) mezi 1315 a 1329 to fakt nepoznám
jestli novější má i nějaké jiné vychytávky kromě designu (jo no, čudlíky má hezčí) nebo jestli je to jen ten samý vnitřek v novém obalu...tak za ten obal 1500 dát nemusím....alespoň já nemusím (ne že bych neměla ráda pěkné věci, to samozřejmě mám, ale mělo by to mít i jiné výhody než jen vzhled)
VeruSKa
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Roma 1315
No, zklamaná s Arietkou určitě nebudeš, a když se to rozšíří o to lepší sítko tak patrně i jednoporce budou použitelné. K rozšířením ale si přidej i tzv. trubkový klíč 14, protože normálním nástrčkovým ořechem matici co drží sprchovací sítko nepovolíš ale akorát ohobluješ v důsledku čehož bys mohla dopadnout jak my - tato část evidentně potřebuje čas od času rozdělat a vyčistit - jednak je po každé kávě dost zadělaná (ale to asi u každého kávovaru?) ale možná je to i tím, že po každém presu prostě v páce doslova káva plave, což je imho největší nepříjemnost Ariete - pokud nemáš kávovar hned vedle výlevky (do koše se to pro tekutost vyhazovat nedá) tak přenášet kapající horkou kávovou vodu není žádnej med. O suchých pucích jak jsou vidět od jiných kávovarů si můžu nechat jen zdát a to jak primacafe píše že správně má být páka kávy plná tak že se vlastně upěchuje až dotažením páky by tu (u standardní misky) vyrobilo dva pěkný kafe-smrťáky
- VeruSKa
- začátečník
- Příspěvky: 70
- Registrován: pát 17. říj 2008 14:03:07
- bydliště: BRNO
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Roma 1315
No to mě, jako ženskou, děsí mnohem víc to šroubování než chození s horkou lógrovou kaší po kuchyni , to mi můžeš věřit...ale asi je to i tím, že pořádně nevím co by se mělo šroubovat (Espresso jsem pod rukama žádný nikdy neměla , tak znám jen fotky tady na fóru a na eshopech ) tak uvidíme...
VeruSKa
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Roma 1315
1329-ka má veľmi peknú masívnu (pravdepodobne mosadznú) páku, už len to zvyšuje o pár stoviek cenu kávovaru.
Petja, ten Ariete 1315 má misku s dvojitým dnom? Ak nie, tak by to mala byť "normálna" double miska. Mal som kedysi Ariete a mal rovnakú misku ako mám v Gaggii, zmestí sa do nej +/- 18g kávy, ak dáš menej, tak je jasné, že v tom bude veľa vody.
Petja, ten Ariete 1315 má misku s dvojitým dnom? Ak nie, tak by to mala byť "normálna" double miska. Mal som kedysi Ariete a mal rovnakú misku ako mám v Gaggii, zmestí sa do nej +/- 18g kávy, ak dáš menej, tak je jasné, že v tom bude veľa vody.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- VeruSKa
- začátečník
- Příspěvky: 70
- Registrován: pát 17. říj 2008 14:03:07
- bydliště: BRNO
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Roma 1315
no jestli chápu dobře vlákno o 1329, tak ta má misku s dvojitým dnem, takže přetlakovou misku...
a myslela bych, že ten starší model by mohl mít misky normální... Ano, ano...máš pravdu, už jsem se o páce dočetla...to ještě zvážím
a myslela bych, že ten starší model by mohl mít misky normální... Ano, ano...máš pravdu, už jsem se o páce dočetla...to ještě zvážím
VeruSKa
Re: Gagia New Espresso nebo Espresso Ariete Roma 1315
No zatím jsem ještě dvojité dno neviděl, ale tohle je teda myslím normální miska, kde pak pod ní je v páce vložený ten creamdisc = plastový vehikl s pryží na okraji a uprostřed s dutou matkou uvnitř které je kovová kulička přitlačená pružinkou - po těch letech používání je to tak zadělaný že se divím že tím ještě něco proteče (ta matka se čistit nedá).Těch 18 +- asi odpovídá, jenže když by se to mělo plnit naplno a jemně namletým tak to třeba vyjde asi spíš 19+ tj. pomalu někde ke dvaceti což oproti standardním 2x7g je myslím dost rozdíl, ale na druhou stranu chápu že je od výrobce správnější dát větší misku a umožnit tak majitelům udělat si i pořádně silný dvojitý kafe.
ps: ta orig. miska má tak najemno dírky že i když se creamdisc nepoužije tak přebytečná voda sítkem jen odkapává a stejně zůstává nad kávou.
(Jestli mi vyjde čas tak zkusím o víkendu natočit jak káva v sítku vypadá před a po a kolik váží)
ps: ta orig. miska má tak najemno dírky že i když se creamdisc nepoužije tak přebytečná voda sítkem jen odkapává a stejně zůstává nad kávou.
(Jestli mi vyjde čas tak zkusím o víkendu natočit jak káva v sítku vypadá před a po a kolik váží)