Chtěl bych zároveň poprosit o radu a pomoc. Rozmýšlím se nad koupí pressovače, pákového, ideálně s cenou do 5 tisíc.
Po průzkumu zde i jinde mám v hledáčku:
Gaggia New Espresso Pure - s cenou 4290 a řadou poměrně dobrých hodnocení.
Catler ES 4010 - s cenou 4740. Nikde se tu o tomto kávovaru napíše a myslím, že by mohl stát za pozornost - rád bych ho viděl "naživo", protože z obrázků to vypadá na solidní konstrukci (je i těžší než Gaggia)
Ariete Cafe Roma 1315 - zde mě zaujal jen zabudovaný mlýnek při ceně do 5 tisíc, ale obávám se, že to bude plastový a poruchový produkt.
Saeco Nina Capuccino/Grey/Bar - v cenách od 3500 (dokonce jsem našel i jednou použitý za 2000). Nevypadají špatně, ale nejsem si jistý kvalitou. Ví někdo jaký je mezi těmito modely rozdíl, jen v barvě?
Samozřejmě jsem otevřený i jiným návrhům, případně bych uvažoval i o lepším z druhé ruky (ale kde sehnat?)...
A co vlastně požaduji? Za tu cenu bych si představoval průměrný přístroj, který zvládne slušné presso ze slušné kávy (než bych si našetřil na mlýnek, tak bych rád objednával zde) a zvládne i dobře napěnit mléko. Nebude moc náročný na obsluhu a údržbu a hlavně něco vydrží (mám zkušenosti s AEG EEA 150, který mají rodiče a který odešel po půl roce).
Kde doporučujete nakupovat (internet, kamenný obchod), kde je to podle vás nejlevnější? Jak je to u uvedených značek se servisem, nějaké zkušenosti (např. výše zmiňovaný AEG-Electrolux se ukázal mít poměrně dobrý záruční servis)?
Předem díky za odpovědi a slibuju, že až koupím a vyzkouším, tak se podělím o zkušenosti a poznatky