A z kolika gramů kávy tedy espresso připravujete?leonel píše: Ta káva je hodně čerstvá (a ne v kilovém balení), nechtěl jsem tady dělat reklamu. A ta malá miska má velikost dvou malých od minulého přístroje:(
Velkosti single/double sitiek a optimalna gramaz kavy
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- kuck
- více pokročilý
- kávovar: Astoria CKE, G. Classic+PID, Mypressi Twist
- mlýnek: Mazzer SJ, Macap MXT
Re: Velkosti single/double sitiek a optimalna gramaz kavy
Naposledy upravil(a) primacafe dne pon 07. led 2013 19:41:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: jsem to napravil - vložil jsem citaci předchozích
Důvod: jsem to napravil - vložil jsem citaci předchozích
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Ak si prečítaš aspoň toto vlákno celé, zistíš, že snáď každý trochu inak.
- kuck
- více pokročilý
- kávovar: Astoria CKE, G. Classic+PID, Mypressi Twist
- mlýnek: Mazzer SJ, Macap MXT
Vyšlo to trochu nešťastně na novou stránku, ale můj předchozí příspěvek je reakcí v debatě, kterou zde vedeme s uživatelem leonel. Není to tedy otázka do pléna 

- vilose
- více pokročilý
- kávovar: Bezzera Unica, LaPavoni Europiccola, Faema Family
- mlýnek: Mazzer Super Jolly, Fiorenzato T80
Pokiaľ to nie je nutné inak, tak si na fóre tykáme.
Vtedy to je zrozumitelnejšie, neviem o nikom, kto by sa za to urážal. Vôbec to nie je znak neslušnosti.
Vy píšeme vtedy, keď myslíme na viacerých.
Vtedy to je zrozumitelnejšie, neviem o nikom, kto by sa za to urážal. Vôbec to nie je znak neslušnosti.
Vy píšeme vtedy, keď myslíme na viacerých.
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Aha, už chápem. 

7-8 gramů tak jako jsem byl zvyklý, ale aby byla miska plná potřebuju 15 gramů. (už jsem podobný problém našel na konci první stránky-píše loopulik) ten probkém je skoro určitě ve velikosti misek, ta moje má průměr přesně 7 cmkuck píše:A z kolika gramů kávy tedy espresso připravujete?

Kód: Vybrat vše
http://haushalt.graef.de/shop/artikel/Siebeinsaetze_3
Tak teď jsem udělal z cca tři měsíce kávy staré kávy něco co už se trochu podobá tomu co bych chtěl mít na stole. Tlak ve stroji byl při přípravě najednou v normě. Stačila k tomu plná miska, jenže na to abych ji naplnil potřebuji minimálně 15 gramů kávy. To znamená, že by na tom stroji klidně mohlo být pod tlačítky napsáno místo 1 a 2 kávy, taky na II a IV kávy. Jenže údaj o obsahu misek ve stroji člověk nikde nenajde... Vzhledem k tomu, že miska je dost hluboká tak se vás ptám: existují u nějaké firmy misky o průměru 7 cm které mají menší obsah ?? Pokud to někdo ví tak mu moc děkuji za odpověď
tady jsem pochopil o čem tady píšete měl jsem zato, že miska před utlačením musí být vždy plná, až po okraj, aby to fugovalo. nevěděl jsem co mám vlastně doma.
http://coffeetime.wikidot.com/filter-baskets
- funkyboss
- pokročilý
- kávovar: LaCimbali M21 Junior DT/1
- mlýnek: Mazzer Super Jolly
Ahoj, průměr 7 cm pokud je měřený zvenčí je standardním průměrem misky používané u většiny kávovarů. Vnitřní průměr by pak měl být oněch cca 58mm. Teď jsem kvůli tomu změřil svoji 18g VST misku. Takže nabídka různě hlubokých misek je poměrně široká...leonel píše:Tak teď jsem udělal z cca tři měsíce kávy staré kávy něco co už se trochu podobá tomu co bych chtěl mít na stole. Tlak ve stroji byl při přípravě najednou v normě. Stačila k tomu plná miska, jenže na to abych ji naplnil potřebuji minimálně 15 gramů kávy. To znamená, že by na tom stroji klidně mohlo být pod tlačítky napsáno místo 1 a 2 kávy, taky na II a IV kávy. Jenže údaj o obsahu misek ve stroji člověk nikde nenajde... Vzhledem k tomu, že miska je dost hluboká tak se vás ptám: existují u nějaké firmy misky o průměru 7 cm které mají menší obsah ?? Pokud to někdo ví tak mu moc děkuji za odpověď
Ahoj, průměr 7 cm pokud je měřený zvenčí je standardním průměrem misky používané u většiny kávovarů. Vnitřní průměr by pak měl být oněch cca 58mm. Teď jsem kvůli tomu změřil svoji 18g VST misku. Takže nabídka různě hlubokých misek je poměrně široká...[/quote]
Děkuju moc, za potvrzení. Já jsem z toho hodně nešťastný. Když jsem zadal do googlu basket 70mm, tak se mi objevilo všechno možné jen misky do kávovarů. Budu s chutí hledat. Pokud to bude někdo číst a bude vědět o nějaké hodně nízké misce budu mu vděčný za informaci.
Děkuju moc, za potvrzení. Já jsem z toho hodně nešťastný. Když jsem zadal do googlu basket 70mm, tak se mi objevilo všechno možné jen misky do kávovarů. Budu s chutí hledat. Pokud to bude někdo číst a bude vědět o nějaké hodně nízké misce budu mu vděčný za informaci.
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
A tak nevím jestli jsem méně chápavý, nebo co. Ale furt mě není jasný jestli leonel řeší standardní 58mm misky nebo nějaký jiný rozměr.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Moc děkuju za otázku. leonel řeší tohleprimacafe píše:A tak nevím jestli jsem méně chápavý, nebo co. Ale furt mě není jasný jestli leonel řeší standardní 58mm misky nebo nějaký jiný rozměr.
http://haushalt.graef.de/shop/artikel/Siebeinsaetze_3

-
- více pokročilý
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
asi takový hloupý dotaz: Když vezmu různě velká jednoporcová sítka, liší se (kromě velikostí, tedy i gramáží) počtem otvorů, tedy že by jednoporcová třeba 10g měla větší počet odtovů než např. 7g? Podobně u dvouporcové? Nebo ty dna u všech jendoporcových jsou stejná a liší se jen velikostí?
- elwoodblues
- více pokročilý
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
co mám doma singly 58mm Rancilio, LM, Gaggia, to dno vypadá podobně. R+LM prakticky stejné, Gaggia nepatrně menší průměr a tím i méně otvorů, počítat je nebudu
Rozdíly ve tvaru a velikosti misek jsou jinak docela velké.
Dotaz: pořídil jsem si páku bottomless a vůbec nechápu, do čeho mám to kafe dělat. Miska je obrovská a když ji naplním jak je u mě dobrým zvykem tak, aby se otisknul šroub, tak tam bude tak 30g. No a na dva čůrky tu páku asi nepřemluvím... Jde tam samozřejně i single miska, ale vypadá to příšerně.

Dotaz: pořídil jsem si páku bottomless a vůbec nechápu, do čeho mám to kafe dělat. Miska je obrovská a když ji naplním jak je u mě dobrým zvykem tak, aby se otisknul šroub, tak tam bude tak 30g. No a na dva čůrky tu páku asi nepřemluvím... Jde tam samozřejně i single miska, ale vypadá to příšerně.
Naposledy upravil(a) elwoodblues dne úte 11. čer 2013 20:09:11, celkem upraveno 1 x.
Každý svého kafe strůjcem
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Teď odpovídám naprosto teoreticky a bez zkušeností, tak případně toleruj hlouposti:)
A do té páky se nedá vložit libovolná miska? Já jsem myslel, že to je klasická páka a akorát v podstatě nemá dno. Tím pádem by byl problém vyřešen.
A do té páky se nedá vložit libovolná miska? Já jsem myslel, že to je klasická páka a akorát v podstatě nemá dno. Tím pádem by byl problém vyřešen.
- elwoodblues
- více pokročilý
ona je v ní miska, která krásně lícuje se spodkem. Z mého dotazu nebylo jasné, že tam jiné misky jdou, tak jsem ho upravil, mezitím jsi to poslal
Ty ostatní misky jsou utopené (dno je vysoko, singl má samozřejmě i menší průměr. Asi mě zblbly ty videa na YT, kde to tak krásně vypadá...
Možná by ten dotaz měl znít spíš - k čemu je ta obrovská miska, která tam tak krásně pasuje? Já si většinou dělám espresso po dvou, ale jen z 20ti g.

Možná by ten dotaz měl znít spíš - k čemu je ta obrovská miska, která tam tak krásně pasuje? Já si většinou dělám espresso po dvou, ale jen z 20ti g.
- elwoodblues
- více pokročilý
Je to paráda!!! Prostě nádhera. Kdo nemáte bottomless páku, honem pořídit!!! Povinně! Osobně si to zkontroluju.
-
- více pokročilý
- mlýnek: Rancilio Rocky SD
Aké nadšenie
, už som to tu dávno nevidela.

- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
a to je potom to (ten fígl), proč káva udělá ze spodu misky při extrakci takovou parádu. Když se tam narve hafo kafe, tak bodeť by to neteklo. S 10g se už bude frajeřit hůř.elwoodblues píše:......... aby se otisknul šroub, tak tam bude tak 30g. ...............
Mnohokrát jsem si právě říkal, jak to ti borci dělají, že jim to tak parádně teče. A je to jasný.
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
- elwoodblues
- více pokročilý
no jo, každá paráda něco stojí