Velkosti single/double sitiek a optimalna gramaz kavy

problémy (všeho druhu) s kávovarem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
elwoodblues
více pokročilý
Příspěvky: 433
Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
bydliště: Brno
kávovar: Rancilio Silvia
mlýnek: Mazzer Jolly

Re: Velkosti single/double sitiek a optimalna gramaz kavy

Příspěvek od elwoodblues »

Dávám to nadoraz za sucha. Tak, aby šla páka úplně zatáhnout. Nemám rád ten rozčvachtaný vršek puku.
S použitím jiných misek jsem se už smířil. Ta původní sice v páce zdola krásně vypadá, ale to bych si musel pořídit klasický český kafáč... Myslím si, že její velikost není vlastně určena požadovaným množstvím kávy, ale prostě vnitřní velikostí páky. Aby to zkrátka vypadalo.
Každý svého kafe strůjcem
Uživatelský avatar
elwoodblues
více pokročilý
Příspěvky: 433
Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
bydliště: Brno
kávovar: Rancilio Silvia
mlýnek: Mazzer Jolly

Re: Velkosti single/double sitiek a optimalna gramaz kavy

Příspěvek od elwoodblues »

U těch 18ti g. je mi to jasný. U těch čtrnácti ne. Na tom kafi nestojí voda?
Každý svého kafe strůjcem
Uživatelský avatar
elwoodblues
více pokročilý
Příspěvky: 433
Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
bydliště: Brno
kávovar: Rancilio Silvia
mlýnek: Mazzer Jolly

Re: Velkosti single/double sitiek a optimalna gramaz kavy

Příspěvek od elwoodblues »

Možná je to velikostí misky - třeba mám větší. Ale právě to bobtnání je mi podezřelé :) Možná je to to, co myslím tím rozčvachtané, ale asi ne. Stejně - jak může nabobtnalé kafe utvořit pevný puk?
Každý svého kafe strůjcem
Uživatelský avatar
elwoodblues
více pokročilý
Příspěvky: 433
Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
bydliště: Brno
kávovar: Rancilio Silvia
mlýnek: Mazzer Jolly

Re: Velkosti single/double sitiek a optimalna gramaz kavy

Příspěvek od elwoodblues »

Když to nabyde, nutně to přece musí ztratit správnou konzistenci? Jsem zvědav na fotky. Mně tam zůstane takovej puk, že by s tím klidně mohli hrát finále Stanley Cupu :) Myslím, že i ta extrakce probíhá korektně, u té nové páky se dá dost poznat při pohledu zdola, no a to je samozřejmě přesně to místo, kam čučím :)
Každý svého kafe strůjcem
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „ke kávovaru - pákovému“