Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

problémy (všeho druhu) s kávovarem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
Patozzi
Příspěvky: 22
Registrován: stř 05. srp 2009 13:20:20
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od Patozzi »

:)
Ju, mám to taky oloupané, nebo takové ze tří čtvrtin oloupané, ale jsem to měl celé rozebrané a jsem to pročistil, bojler, hlavu... nejde mi do hlavy (myslím teď tu, co mám teď u sebe na krku), kde by se ještě z toho mohlo něco brát, bylo to totálně vydrbaný...

Ale dnes už to začíná vypadat docela dobře. Prohnal jsem tím pár kýblů vody :) a začíná to vypadat obstojně. Už jsem si udělal kávičku a chutnala. Ještě chvíli, a dá si i manželka:)

Zkusím možná ještě i ten backflush bez chemie, ale nemám k tomu tu slepou misku. Musím někde koupit. Kde se dá nejlíp tohle příslušenství koupit? Dá se případně i někde v Praze? To asi najdu tady na fóru, že... zagooglím.
Uživatelský avatar
Patozzi
Příspěvky: 22
Registrován: stř 05. srp 2009 13:20:20
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od Patozzi »

No já vlastně mám přímo na to takovej podivnej gumovej kroužek do páky, mělo to být jakoby na lepší pěnu (říkali tomu perfect crema, nebo tak nějak), ale má to tak malou díru dole (spíš jako průpich jehlou jen), že přes to vůbec neprojde voda. Takže to vlastně funguje skoro jak ten bekfluš...

Já si ale stejně budu chtít koupit nějaké lepší pěchovač a nějakej ten odvápňovač na hliník, tak bych k tomu třeba vzal i tu slepou misku, jestli nebude stát majlant...
ondrada
silně pokročilý
Příspěvky: 1112
Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od ondrada »

Ono to jde různě, já už v nouzi s úspěchem použil (ač ne kvůli backflushi) i páku v mikrotenovym pytliku utaženou do hlavy, jen ten pytlík musí bejt dost volnej, aby se opřel o dno misky a tlak ho neroztrhal
Uživatelský avatar
doubal
Příspěvky: 6
Registrován: sob 02. lis 2013 16:40:14
bydliště: Brno
kávovar: Gaggia Classic, Rancilio Silvia PID
mlýnek: Catler CG8010, Ascaso i-steel

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od doubal »

Kód: Vybrat vše

http://www.kavovarydoplnky.cz/product/ucpavka-27/
Uživatelský avatar
satchieee
více pokročilý
Příspěvky: 185
Registrován: pon 29. říj 2012 12:20:58
bydliště: SK, Senec
kávovar: Racilio Silvia
mlýnek: Rancilio Rocky

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od satchieee »

Ja som mal tuto gumu original pri kavovare, ale bolo to o nervy. Nedokazal som s tym dokonale utesnit paku, stale to niekde tieklo. Vyriesil som to az slepym sitkom.
Nobody dies a virgin... Life fucks us all.
Uživatelský avatar
papun
silně pokročilý
Příspěvky: 1804
Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
bydliště: Zlín
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Ascaso i-sttel

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od papun »

Toto je ta správná volba:

Kód: Vybrat vše

http://www.kavovarydoplnky.cz/product/slepa-miska-26/
Při ceně 70,- není ani co řešit.
Uživatelský avatar
Jožin
více pokročilý
Příspěvky: 161
Registrován: sob 01. srp 2009 16:04:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od Jožin »

Všechny hliníkové bojlery Gaggií se začnou časem rozpadat. Jediný způsob jak zabránit šupinkám kovu v cestě do misky je přidělat na trubku která trčí do bojleru měděné sítko.
Uživatelský avatar
Patozzi
Příspěvky: 22
Registrován: stř 05. srp 2009 13:20:20
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od Patozzi »

Tu slepou misku zkusim.

Chtěl jsem se ještě zeptat, když už jsme u toho tématu stala se mi ještě o něco dříve - to už bude cca 7 měsíců - další podobná podivná věc. Nějaký čas jsem nepoužíval trysku a když jsem ji pak pustil, tekla mi z ní úplně zelená voda. Ze srpchy ne, tam tekla normální, ale z trysky totálně zelená. Jak kdyby v tom byla nějaká měděnka či co. Stalo se vám to taky někdy? Jak jsem to ale pořádně propláchnul, tak to postupně zmizelo. Myslíte, že to mohlo být přímo v té trysce, nebo spíš někde v cestě předtím? Ale jak říkám, ze sprchy tekla čistá.
Uživatelský avatar
papun
silně pokročilý
Příspěvky: 1804
Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
bydliště: Zlín
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Ascaso i-sttel

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od papun »

To se ti bude pořád ucpávat. Já bych v tom neviděl zase takovou vědu. Ono stejně tělo každý den absorbuje hromady jiných sra.... ze všeho možného, takže troška hliníku už nás nezabije.
Uživatelský avatar
Patozzi
Příspěvky: 22
Registrován: stř 05. srp 2009 13:20:20
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od Patozzi »

Tohle vypadalo jako spíš z mědi, než z hliníku... Čímž nehodnotím, jestli to je lepší nebo horší:)

Jestli takhle pracuje přímo tryska, tak já chci stejně zkusit někde nějako rozumně sehnat tu Rancilio Silvia V1/V2 a vyměnit to.
(Tedy na kvůli tomu, ale proto, že má být ta RS lepší.)
Uživatelský avatar
Jožin
více pokročilý
Příspěvky: 161
Registrován: sob 01. srp 2009 16:04:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od Jožin »

Odvápňovač na to nemá vliv, udělá to nakonec každý bojler Gaggie. Když přestane těsnit kroužek tak je možno použít silikonovou bužírku zasunutou do sebe. Ta ještě nějaký čas těsní. Pak jenom nový vrchní díl bojleru.
Uživatelský avatar
Jožin
více pokročilý
Příspěvky: 161
Registrován: sob 01. srp 2009 16:04:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od Jožin »

Zelenou barvu dělá měď s kyselinou.
David
silně pokročilý
Příspěvky: 1456
Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
bydliště: Praha
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Re: Gaggia Classic - černé kousky v hrnku

Příspěvek od David »

Nebo mosaz, ne? Imo se tam mohlo odřít nějaké pochromování něčeho, trochu to zoxidovalo, a pak to barvilo.
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
Odpovědět

Zpět na „ke kávovaru - pákovému“