Gaggia classic made in italy

problémy (všeho druhu) s kávovarem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
j.bill
silně pokročilý
Příspěvky: 1409
Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
bydliště: Moravia Magna
kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD

Re: Gaggia classic made in italy

Příspěvek od j.bill »

Nestýská se Ti po Magice? ;) :grin:
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior

PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
Uživatelský avatar
razorjaro
více pokročilý
Příspěvky: 158
Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
bydliště: Bratislava
kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90

Re: Gaggia classic made in italy

Příspěvek od razorjaro »

Praveze nie lebo mi vadilo ze na nej nebol PID a tiez sa nedala udrzat konzistentna teplota a nemal som vtedy moc peniaze to testovat na 40e/kg kave :D
Vtedy som tocil espresso dene X krat , teraz mi staci sa s tym pohrat raz za tyzden inac si po zbytok tyzdna robim filter :) keby som kupoval kavovar na doma tak uz asi rocket r58 , teda tusim to je ta co ma PID a rotacku.
RedAce
více pokročilý
Příspěvky: 463
Registrován: čtv 22. srp 2013 14:58:18
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Gaggia classic made in italy

Příspěvek od RedAce »

Já ale vůbec netvrdím, že se na Classicu nedá dosahovat konzistentních shotů. Dá se to a dokonce se mi to velmi dobře daří. Jen se do přípravy nesmí zařadit procedura, kterou není možné spolehlivě opakovat shot po shotu. To samé platí pro HX - PID je u nich naprostá zbytečnost a dosahovat konzistentních výsledků není nic složitého. Stačí udržovat nějakou rutinu a fyzika se postará o zbytek. Možná se budeš pohybovat v rozmezí 1-2°C, což je jen hodně těžko detekovatelný rozdíl a i ten lze eliminovat s pomocí teploměru v hlavě kávovaru. A rotačka je sice tichá a pohodlná, ale co se chuti týče, tak bez nějaké formy preinfuze je spíše na škodu. Moc teoretizuješ a hledáš problémy tam, kde nejsou.
Uživatelský avatar
razorjaro
více pokročilý
Příspěvky: 158
Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
bydliště: Bratislava
kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90

Re: Gaggia classic made in italy

Příspěvek od razorjaro »

Hej viem ja velmi rad teoretizujem a konspirujem :) mne sa uprimne HX neosvedcilo moc doma. Nevedel som si najst to svoje vlastne a nepacila sa mi ta automaticka 7sec "pre infuzia" a zacal mi vtedy viac chutit filter tak som predal kavovar a kupil veci na filter a povedal si ze raz si mozno este kupim Classic (nic drahe a fancy na domov) a to sa akurat stalo :) a ked raz budem zarabat vela penazi kupim si GS3 :D
Odpovědět

Zpět na „ke kávovaru - pákovému“