Příspěvekod pan_dan » Út 05. Ún 2019 0:25:57
Já jsem 100% spoko. používám každý den, převážně na drip (espresso plánuju až v novým bytě, nemám to teď kam dát),aeropress, moka.. Je to opravdu rychlý a tichý. Co do něj nasypu, to z něj +- 0,1g vypadne.
esteticky - nám se líbí a zatím to každý chválí, ale každý má jiný vkus.
nevýhody - vzácně se mi nedaří vysypat vše z kelímku najednou (statická retence na stěnách) ale spraví to pár klepnutí prsty, občas maličko brajgl kolem mlýnku, možná to ani nestojí za zmínku, těch pár zrnek zametu 1x za týden, když mě na to už nebaví koukat
určitě bych doporučil projet výše zmíněná fóra, někdo tam zmiňoval nevýhody konceptu single dose a conical vs flat kamenů.. jestli to běžný smrtelník pozná, netuším.
taky se tam kdysi řešila špatná várka, naštěstí to byla blbost (něco s pérky?) a vyřešilo se to individuálně rychle, komunikace s týmem Niche je bezproblémová, není to žádný scam - většina lidí, co přispěla, nešetří chválou.
kdybych to měl shrnout, pokud sháníte něco na domácí použití, chcete téměř bezpracně střídat metody s jedním mlýnkem a nevadí vám si odměřovat kávu na gramy, pak za ty peníze nic lepšího nejspíš neseženete. Myslím že to akorát nezvládá mletí na tureckou kávu.