Krups GVX242

hodnocení mlýnků
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Krups GVX242

Příspěvek od primacafe »

Nevím jestli jsem dost dobře pochopil tu narážku v poslední větě, ale co mám odpovědět, když mě u žádnýho ze tří mlýnků které mám nic neelektrizuje a káva se sype jak má. A zatím to asi četli všichni kterým tento problém nic neříká.
Takže bych se zbytečně nečertil.
Zrovna tak mě žádná káva nehrudkuje, takže tento problém taky neznám.
A někdy neškodí nad něčím zapřemýšlet sám a sám si odpovědět.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
hnup
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od hnup »

ondro píše:Však ma nemusíte kameňovať za ten krups.
Veď nekameňujeme, iba nechápeme :-) Odporúčam čo najskôr predať (aby neklesal na cene) a kúpiť niečo vhodnejšie.
ondro píše:A mám za to že k šálke kvalitnej kávy patrí aj kultivované vystupovanie, alebo žeby nie ? :lol: .
Ale no, ja som prasa stále, či pijem kávu alebo slivovicu :-)
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
kafař
mlýnek:

Příspěvek od kafař »

Mlýnek mám od vánoc - jsem s ním spokojen, k základní otázce tohoto fóra mohu konstatovat, že je vhodný pro mletí kávy do pákových espresso přístrojů, regulace mletí je pohodlná /hrubost mám nastavenou - pro páku - cca veprostřed/.
Kdo nechce, nebo nemůže, investovat do mlýnku 5000,- je toto nejlepší volba /cena kolem 1600,-/.
hnup
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od hnup »

Skúšal si ten mlynček len na svojom kávovare alebo aj na nejakom bez "Crematic-Systemu"?
ondro
nováček
mlýnek:

Příspěvek od ondro »

Ja som si už tiež zvykol naň. Stupeň 3 alebo 4 stačí na páku, a na 4-ke už nemám až taký problém s elektrostat. nábojom.
Problém ja že nemám v okolí možnosť si dať niečo zomleť na lepšom mlynku, aby som sa presvedčil o zmene kvality.
Čo som objavil jednu prevádzku, tam majú mlynček Nuova Simonelli,
tak neviem či to risknúť.
hnup
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od hnup »

Ak Ti výsledné espresso chutí, tak nemusíš nič riešiť. Dá sa s tým dosiahnuť pomer 25ml espressa za 25s?
kafař
mlýnek:

Příspěvek od kafař »

hnup píše:Skúšal si ten mlynček len na svojom kávovare alebo aj na nejakom bez "Crematic-Systemu"?
Myslím, že moje espresso nemá žádný napěnovací systém (myslím tím jako třeba u Ariete Café Crema - gumové těstění s malou dírkou uprostřed, kterou se kafe prožene tlakem a tím se napění) je tam jenom klasická miska s dírkama - jedno nebo dvouporcová.
A k tomu 25mlx25sec .... není problém.
hnup
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od hnup »

Nepoznám ten kávovar, preto som sa pýtal, "Crematic-System" spomína v popise výrobca. Ak má ten kávovar normálne misky bez tej minidierky zospodu, a žiadne iné "crémovače", tak potom by to mohlo byť chodivé.
delikatesy
mlýnek:

Příspěvek od delikatesy »

tento mlynček sme takmer v rovnakom čase kúpili s jedným známym, navyše máme rovnaké la Pavoni Puccino. Sranda je, že kým on melie na stupni 3-4, u mňa je to na 5-6 stupni.

zomletá káva dosť elektrizuje a navyše ma buzeruje tá priehľadná nádobka, z ktorej sa lyžičkuje namletá káva, takže sa chystám vyrobiť si malý tuning - priesvitná nádobka pôjde preč a nahradí ju vsadený hliníkový U-profil - čosi ako žliabok pre namletú kávu, aby mlynček mlel rovno do páky (alebo do moka od Bialetti ;) ) Tým, že sa dá nastaviť automatické množstvo zomletej kávy (niečo ako časovač), by táto úprava mala aspoň teoreticky fungovať. Keď to budem mať hotové, nafotím a pošlem info, či je zmena k pozitívnemu.

Ešte jeden postreh. Stalo sa mi, že keď som vybral kamene a očistil ich pribalenou kefkou, následne ich nasadil naspäť, tak to rozhasí nastavenie hrúbky mletia - kávu zomlelo úplne najemno a ja som sa chvíľu čudoval, prečo stroj nie a nie pretlačiť kávu ;)

Viem, tento mlynček nie je najlepší sekundant k môjmu Puccino, ale na iné zatiaľ nevydalo. Ako záložnú alternatívu mám možnosť odkúpiť starý alebo vyradený profi mlynček, ktorý sa pri troche zručnosti a šťastia podarí zrepasovať a spojazdniť. Čo poviete, oplatí sa ísť touto cestou?
hnup
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od hnup »

delikatesy píše:...kým on melie na stupni 3-4, u mňa je to na 5-6 stupni.
A meliete tú istú kávu?
delikatesy píše:...mám možnosť odkúpiť starý alebo vyradený profi mlynček, ktorý sa pri troche zručnosti a šťastia podarí zrepasovať a spojazdniť. Čo poviete, oplatí sa ísť touto cestou?
Určite.
mill
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od mill »

Repas profi mlýnku je bez diskuze lepší varianta.
Ad. časovač: nemá to moc smyslu, pokud chceš mlít přesně. Když meleš na jemno, čas mletí je jiný, než při hrubějším mletí. I kdyby jsi mlel pořád stejnou kávu, tak stejně téměř každý den nastavení mírně seřizuješ. Sice některé mlýnky mají dávkování časovačem, ale smysl to má ( i když podle mého malý) když děláš jedno kafe za druhým. Ale to jsme zase zpět u profi stroje s mechanickým dávkovačem.
Korýtko jooo,na časovač bych se vyprdl.
delikatesy
mlýnek:

hnup: jasné že nemelieme rovnakú kávu, ale sranda je, že väčšinu ludí som počul, že melú na 3-4 a u mňa je to viac. Ale to bude asi tým, že je ešte nový, časom začnem asi viac uťahovať... uvidíme.

mill: no ved jasné, že aj tak si mlynček musíš nastaviť podľa kávy a vlhkosti, je to len pridaný bonus strojčeka, namiesto mechanického dávkovača, nič viac. Hlavná úprava bude to korýtko.

ad repas: akurát to bude trochu komické, obrovský mlynček a pri ňom sa bude v kútiku krčiť Puccino ;)
pedro13
více pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od pedro13 »

Jestli myslíš profi mlýnkem mlýnek co býval kdysi v každé Jednotě pro mletí kávy zákazníkem,tak na to se vykašli.Taky jsem to kdysi zvažoval,měl jsem ten stroj doma,udělal jsem rozborku-zborku,zvážil možnosti a po zralé úvaze jsem ho vrátil původnímu majiteli.Ne že by to nešlo,ale prostě by to bylo za mnoho práce málo muziky.
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
delikatesy
mlýnek:

nie, nemal som na mysli Jednoťácky mlynček, ale od kamaráta z kaviarne ;)
David
silně pokročilý
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Příspěvek od David »

pedro13 píše:Jestli myslíš profi mlýnkem mlýnek co býval kdysi v každé Jednotě pro mletí kávy zákazníkem,tak na to se vykašli.Taky jsem to kdysi zvažoval,měl jsem ten stroj doma,udělal jsem rozborku-zborku,zvážil možnosti a po zralé úvaze jsem ho vrátil původnímu majiteli.Ne že by to nešlo,ale prostě by to bylo za mnoho práce málo muziky.
Hele, a to jako jak ... popiš pls, ev tomu udělej spec. topic.
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Příspěvek od primacafe »

To jako proč? Trochu jsem to nepochopil. Ty mlýnky byly tohoto typu:
ozap.jpg
a to by si někdo postavil doma na linku? :?:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
David
silně pokročilý
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Příspěvek od David »

Když by byl zadarmo a mlel dobře ...
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
delikatesy
mlýnek:

takže: prerábka Krupsu na priame mletie do páky nefunguje.

Z hliníkového profilu tvaru hranaté O som vyrezal došikma žliabok, aby po nasadení smeroval od mlecieho otvoru smerom dole. Profil som na skúšku nasadil na otvor, páskou zaslepil horný poistný čudlík (aby sa mlynček vôbec spustil) a stlačil Play :) Mno, pomletá káva vystrekla na všetky strany - chyba môjho dizajnu.
profil_bordel.jpg
Preto som hornú časť vyústenia napílil a ohol smerom k mleciemu otvoru, aby tvoril akúsi hrádzu pomletej káve, ktorú mlynček rozmetáva von. Niečo ako vratna klapka. Opäť som dočasne prilepil korýtko ku mlynčeku, podložil páku a začal mlieť. Káva už nelietala po kuchyni a sypala sa krásne pomaly do páky - lenže - chyba Krups dizajnu - bola elektrizovaná. To znamená, že po čase mletia bol takmer celý predok stroja, páka aj moja ruka pokryté pomletou kávou. Ako som predpokladal, hliníkové korýtko zostávalo čisté a káva sa na neho nelepila, ale čo natom, keď sa lepila všade inde. Čiže, radšej lyžičkovať namletú kávu z originálneho mlynčekového priesvitného kontajnera.
mlyncek_profil.jpg
Výsledok: nepoužiteľný.
Čas strávený výrobou pokusu: cca 15 minút.
Poznámka: iba že by som tú prekliatu vec uzemnil... neviem ako sa inak zbaviť statickej elektriky, ale najskôr sa zbavím mlynčeka...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
HuyaRamakai
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od HuyaRamakai »

Dobý den, chtěla jsem se zeptat jestli myslíte, že je tenhle mlýnek vhodný popř. dostatečný na mletí kávy na french press? díky
kafař
mlýnek:

Příspěvek od kafař »

DD, já si myslím, podle mých dlouhodobých zkušeností, že na french press bohatě postačí. Já ho používám na espresso a v pohodě.
P.S. předělávky na mletí přímo do páky (viz. výše) nedoporučuji. Mlýnek není takto konstruován. Doporučuji si připlatit za vhodnější.
Odpovědět

Zpět na „Mlýnek na kávu“