Baratza Virtuoso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- generator
- více pokročilý
- Příspěvky: 287
- Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
- bydliště: Děčín
- kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
- mlýnek: Bazzera Virtuoso
Baratza Virtuoso
Dnes dorazil nový mlýnek.
Neměl jsem ještě více času na zkoušení. Udělal jsem si jenom rychle jedno presso a mazal zpátky do práce. Nevím, jeslti mám vůbec psát nějaké hodnocení, když jsem do teď mlel na mlýnku ETA. Oproti němu je snad cokoliv hvězda mletí kávy.
Ale první dojem je velice pozitivní. Dovybavyl jsem ho držákem páky, takže jsem prvně mlel rovnou do misky. Mlýnek je robustní, oproti jetfighteru Eta i docela tichý. Zběžná prohlídka namleté kavy nenašla žádné nerovnoměrnosti. No to je asi tak všechno. Za pár dní přihodím nějaké další postřehy.
Neměl jsem ještě více času na zkoušení. Udělal jsem si jenom rychle jedno presso a mazal zpátky do práce. Nevím, jeslti mám vůbec psát nějaké hodnocení, když jsem do teď mlel na mlýnku ETA. Oproti němu je snad cokoliv hvězda mletí kávy.
Ale první dojem je velice pozitivní. Dovybavyl jsem ho držákem páky, takže jsem prvně mlel rovnou do misky. Mlýnek je robustní, oproti jetfighteru Eta i docela tichý. Zběžná prohlídka namleté kavy nenašla žádné nerovnoměrnosti. No to je asi tak všechno. Za pár dní přihodím nějaké další postřehy.
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Baratza Virtuoso
Tak to ma dosť zaujíma, tiež ho zvažujem...
- generator
- více pokročilý
- Příspěvky: 287
- Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
- bydliště: Děčín
- kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
- mlýnek: Bazzera Virtuoso
Re: Baratza Virtuoso
Kdyžtak se zeptej na něco konkrétního, protože nevím co bych měl napsat o věci, která dle mých diletanských znalostí o mletí kávy, prostě funguje.
UPDATE:
Včerejší večerní káva se mi podařila namlít tak, že na ní vznikla opravdu hustá pěna. Před tím se mi sice pěna dělala také, ale měla jinou konzistenci.
Při vyklepávání puku, nebylo nikde to "bahníčko" z jemného prachu. Puk byl krásně suchý a celistvý. V hrnečku ani stopa po lógru, což s Etou nešlo, vždy se nějaký materiál dostal skrz filtr.
Jo a ještě teplota kávy na výstupu z mlýnku není tak vysoká jako u ETA. Káva je trochu teplejší nž na vstupu, ale šacuju to maximálně do 50°C. Nemam IR teploměr abych to změřil.
No a i když jsem mletí do páky bral jako nadměrný luxus, tak i po třech mletích zjišťuji výhody. Sice pro naplnění páky musím několikrát ten kopeček rozhrnout do stran (pomohl jsem si prstem nebo s pakou v mlýnku lehce zatřesu), ale to je asi normální, když to padá z jednoho bodu a nechci to hnát zbytečně do výšky a cmrndat kávu okolo.
UPDATE:
Včerejší večerní káva se mi podařila namlít tak, že na ní vznikla opravdu hustá pěna. Před tím se mi sice pěna dělala také, ale měla jinou konzistenci.
Při vyklepávání puku, nebylo nikde to "bahníčko" z jemného prachu. Puk byl krásně suchý a celistvý. V hrnečku ani stopa po lógru, což s Etou nešlo, vždy se nějaký materiál dostal skrz filtr.
Jo a ještě teplota kávy na výstupu z mlýnku není tak vysoká jako u ETA. Káva je trochu teplejší nž na vstupu, ale šacuju to maximálně do 50°C. Nemam IR teploměr abych to změřil.
No a i když jsem mletí do páky bral jako nadměrný luxus, tak i po třech mletích zjišťuji výhody. Sice pro naplnění páky musím několikrát ten kopeček rozhrnout do stran (pomohl jsem si prstem nebo s pakou v mlýnku lehce zatřesu), ale to je asi normální, když to padá z jednoho bodu a nechci to hnát zbytečně do výšky a cmrndat kávu okolo.
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Baratza Virtuoso
Na ktorom stupni od najjemnejšieho nastavenia melieš pre espresso?
Na obrazku nevidím stupnicu - je možné meniť nastavenie s tým, že sa dokážem vrátiť na predošlé nastavenie? Cez deň si robievam aj espresso, aj trebárs French press. Pri stepless nastavení by to bol problém.
Melie kávu rovnomerne? Nehrudkuje?
Ešte ma trošku trápi kvalita, ale to sa uvidí časom. Na coffeegeek sa ľudia sťažujú na nízku kvalitu plastov...
Na obrazku nevidím stupnicu - je možné meniť nastavenie s tým, že sa dokážem vrátiť na predošlé nastavenie? Cez deň si robievam aj espresso, aj trebárs French press. Pri stepless nastavení by to bol problém.
Melie kávu rovnomerne? Nehrudkuje?
Ešte ma trošku trápi kvalita, ale to sa uvidí časom. Na coffeegeek sa ľudia sťažujú na nízku kvalitu plastov...
- generator
- více pokročilý
- Příspěvky: 287
- Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
- bydliště: Děčín
- kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
- mlýnek: Bazzera Virtuoso
Re: Baratza Virtuoso
Na espresso osciluji od 7 do 10.
Stupnice je na hrdle pod násypkou. Nastavení probíha otáčením násypky. Jde s tím točit kdykoliv, pokud ti zrovna nezustalo zrnko mezi kameny a ty zjemňuješ, ale to je asi u každého mlýnku stejné. Manuál pak doporučuje nastavovat při zapnutém mlýnku.
Kávu mele rovnoměrně, nehrudkuje, ani statická elektřina se nevytváří. Všemi těmito problémy trpěl můj předešlý mlýnek. Z tohoto padá uplně jiná komodita .
No ja nevím jaké plasty mají na mysli. Pravda je, že násypka je trochu měkčí a při nastavování hrubosti mletí se dá rukou prohnout, když tam není ten dekl, ale s deklem, který to vyztuží se už samozřejmně neprohne. No a s žádným jiným plastem pri mletí nemanipuluji. Takže pokud někdo nastavuje hrubost bez deklu, je drtikol, nepozná plast a chyběl na výuce fyziky a mechaniky, může mít problém s životností plastů.
Jinak Baratza má na stránkách PDF soubory s navody, jak co nastavit, rozebrat atp.
Stupnice je na hrdle pod násypkou. Nastavení probíha otáčením násypky. Jde s tím točit kdykoliv, pokud ti zrovna nezustalo zrnko mezi kameny a ty zjemňuješ, ale to je asi u každého mlýnku stejné. Manuál pak doporučuje nastavovat při zapnutém mlýnku.
Kávu mele rovnoměrně, nehrudkuje, ani statická elektřina se nevytváří. Všemi těmito problémy trpěl můj předešlý mlýnek. Z tohoto padá uplně jiná komodita .
No ja nevím jaké plasty mají na mysli. Pravda je, že násypka je trochu měkčí a při nastavování hrubosti mletí se dá rukou prohnout, když tam není ten dekl, ale s deklem, který to vyztuží se už samozřejmně neprohne. No a s žádným jiným plastem pri mletí nemanipuluji. Takže pokud někdo nastavuje hrubost bez deklu, je drtikol, nepozná plast a chyběl na výuce fyziky a mechaniky, může mít problém s životností plastů.
Jinak Baratza má na stránkách PDF soubory s navody, jak co nastavit, rozebrat atp.
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
- generator
- více pokročilý
- Příspěvky: 287
- Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
- bydliště: Děčín
- kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
- mlýnek: Bazzera Virtuoso
Re: Baratza Virtuoso
UPDATE:
Oscilace hrubosti mletí se mi zvětšila. Už se pohybuji v rozmezí stupňů 4-10. Dovezl jsem si z freeshopu dvě kilovky německé espresso kávy a ty tedy chtějí mlýt hodně jemně.
A malý nedostatek. Ovladač časovače, který moc nepoužívám, ale když chce více lidí kávu, tak nemelu do páky, ale do zasobníku, tak se mi nechce stát u mlýnku a držet spínač, tak ten plastovej bazmek, co ovládá časovač moc nedží. Vlastně tam je tak lehce nasazen, že při každém brnknutí v ose regulátoru, to vypadne. Asi někde nedrží ta pružínka. Moc jsem to nestudoval, protože s tím kroutím minimálně. Ale slovy klasické reklamy "Nic coby nespravilo pár hřebíků!" Buď opravím to pérko, jestli tam je, co to má aretovat, nebo použiji nějakou žvejkačku.
Oscilace hrubosti mletí se mi zvětšila. Už se pohybuji v rozmezí stupňů 4-10. Dovezl jsem si z freeshopu dvě kilovky německé espresso kávy a ty tedy chtějí mlýt hodně jemně.
A malý nedostatek. Ovladač časovače, který moc nepoužívám, ale když chce více lidí kávu, tak nemelu do páky, ale do zasobníku, tak se mi nechce stát u mlýnku a držet spínač, tak ten plastovej bazmek, co ovládá časovač moc nedží. Vlastně tam je tak lehce nasazen, že při každém brnknutí v ose regulátoru, to vypadne. Asi někde nedrží ta pružínka. Moc jsem to nestudoval, protože s tím kroutím minimálně. Ale slovy klasické reklamy "Nic coby nespravilo pár hřebíků!" Buď opravím to pérko, jestli tam je, co to má aretovat, nebo použiji nějakou žvejkačku.
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Baratza Virtuoso
Takže stále je rezerva od 0-4, to znie dobre. Teda ak je 0 najjemnejšia.
Ten ovládač je trošku hanba, ale v dnešnej dobe mám pocit, že už štandard. :-/
Ten ovládač je trošku hanba, ale v dnešnej dobe mám pocit, že už štandard. :-/
- generator
- více pokročilý
- Příspěvky: 287
- Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
- bydliště: Děčín
- kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
- mlýnek: Bazzera Virtuoso
Re: Baratza Virtuoso
Ano 0 je nejjemnější + dle návodu od výrobce, lze to minimum ještě "vytunit". Je tam nejaky šroubek, kterým si definujete pozici "0" a z výroby je nastavený tak, že lze hrubost ještě zjemnit. Baratza má přímo PDF s postupem jak provést "fine tune" Zatím nemám problém.
Jo a ty nižší hodnoty jsou vždy do DOUBLE misky. Do SINGLE misky melu tak 6-10.
Jo a ty nižší hodnoty jsou vždy do DOUBLE misky. Do SINGLE misky melu tak 6-10.
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Baratza Virtuoso
Zaujímavé, ja to double meliem hrubšie ako do single...
- generator
- více pokročilý
- Příspěvky: 287
- Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
- bydliště: Děčín
- kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
- mlýnek: Bazzera Virtuoso
Re: Baratza Virtuoso
Tak další poznatek. S otevřením Dallmayer Espresso dOro jsem objevil stupeň 2 jemnosti mletí. Zajímavé, že čím "horší/starší" káva, tím jemnější mletí.
Také proběhlo první čištění. Raději jsem si vzal k ruce manuál. A vše proběhlo neskutečně jednoduše. Vyndá se násypka, pak kruhový kámen a je to. Stačí vysavačem zašmejdit kolem centrálního kamene a mlýnek je vyčištěný. Nějakým usazenimám jsme pomhl párátkem a to bylo asi tak vše. Bez šroubování nebo jinak složité demontáže. Nejteží nakonec bylo přinést z patra vysavač a zase ho odnést
Také proběhlo první čištění. Raději jsem si vzal k ruce manuál. A vše proběhlo neskutečně jednoduše. Vyndá se násypka, pak kruhový kámen a je to. Stačí vysavačem zašmejdit kolem centrálního kamene a mlýnek je vyčištěný. Nějakým usazenimám jsme pomhl párátkem a to bylo asi tak vše. Bez šroubování nebo jinak složité demontáže. Nejteží nakonec bylo přinést z patra vysavač a zase ho odnést
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 381
- Registrován: ned 20. dub 2008 13:29:49
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
Re: Baratza Virtuoso
čím staršia káva tým viacej vyprchaná a vysušená takže tečie rýchlejšie a je nutné mliet jemnejšie, to je logické a prirodzené
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Baratza Virtuoso
Může to tak být, ale taky to může být obráceně. Jeden má takovou zkušenost (podle kávy, podle pražení, podle způsobu uskladnění) a druhý může mít pravě opačnou. Pokud se nebudeme bavit aspoň o stejné kávě, tak všechno může být právě obráceně. I tak je tam plno dalších faktorů.
doplnění o pár fotek tohoto mlýnku.
návod k mlýnku je ZDE
doplnění o pár fotek tohoto mlýnku.
návod k mlýnku je ZDE
Naposledy upravil(a) primacafe dne čtv 03. úno 2011 22:53:17, celkem upraveno 3 x.
Důvod: doplnění fotek
Důvod: doplnění fotek
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 381
- Registrován: ned 20. dub 2008 13:29:49
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
Re: Baratza Virtuoso
samozrejme myslel som staršiu a novšiu kávu toho istého zdroja (rovnaký druh, praženie ...)a samozrejme v prípade, že tá staršia káva nie je navlhnutá
P.S. prečo do toho sypeš také somariny a nekúpiš poriadnu čerstvo praženú kávu?
P.S. prečo do toho sypeš také somariny a nekúpiš poriadnu čerstvo praženú kávu?
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Baratza Virtuoso
ale tomu navlhnutí (natažení vzdušné vlhkosti) se také nemusí dát vždy zabránit.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- generator
- více pokročilý
- Příspěvky: 287
- Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
- bydliště: Děčín
- kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
- mlýnek: Bazzera Virtuoso
Re: Baratza Virtuoso
Je-li to otázka na mě, tak bych nerad v threadu o mlýnku psal o tom, kde a jakou kávu kupuji. Pokud tě to opravdu zajímá, tak mi napiš PM.zdenok píše:P.S. prečo do toho sypeš také somariny a nekúpiš poriadnu čerstvo praženú kávu?
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 381
- Registrován: ned 20. dub 2008 13:29:49
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
Re: Baratza Virtuoso
Veď už si napísal "otevřením Dallmayer Espresso dOro..."
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Baratza Virtuoso
To bolo podľa mňa k veci. Nepopisoval kvalitu tej kávy, ale zmenu nastavenia mlynčeku. Pre mňa to je užitočná info, aj keď nie kvôli Dallmayer káve, ale kvôli počtu použiteľných stupňov pre espresso.
- Miri
- více pokročilý
- Příspěvky: 186
- Registrován: pát 29. kvě 2009 15:06:10
- bydliště: Bratislava
- kávovar: IZZO ALEX DUETTO
- mlýnek: Mazzer Mini
Re: Baratza Virtuoso
Mám aj inú skúsenosť, pokiaľ sa teda o 3-týždňovej káve dá hovoriť ako o starej káve. Proste ako dochádza 300 g sáčok musím u niektorých káv práve pridať stupník na mlynčeku. Hovorím o kávach z primacafe. Ale podľa mňa to ovplyvňuje viacero faktorov. Stačí ak sa mení počasie a tým vzdušná vlhkosť.zdenok píše:čím staršia káva tým viacej vyprchaná a vysušená takže tečie rýchlejšie a je nutné mliet jemnejšie, to je logické a prirodzené
Ani hrubosť mletia podľa mňa nesúvisí všeobecne s veľkosťou misky. Skôr to závisí vždy od konkrétnej misky bezohľadu na jej veľkosť.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 381
- Registrován: ned 20. dub 2008 13:29:49
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
Re: Baratza Virtuoso
To zase závisý ako máš tú kávu odloženú. Ja ju mám vzduchotesne uzatvorenú a odsýpam len množstvo na okamžitú spotrebu takže vlhkosť vzduchu ma u mňa minimálny vplyv. Ale samozrejme nie je to úplne jednoduchá a presná záležitosť lebo je tam tých faktorov naozaj viacej. Ja som reagoval len s ohľadom na to že sa nad tým generator pozastavoval ako by to bolo niečo výnimočné a neobviklé a pritom je to bežná vec.Miri píše:Ale podľa mňa to ovplyvňuje viacero faktorov. Stačí ak sa mení počasie a tým vzdušná vlhkosť.
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Baratza Virtuoso
A já jsem to jen rozvedl dál, aby nikoho nepřekvapilo, když to bude obráceně.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior