Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Mam rad svetleji prazene africke kavy ve kterych je hodne ovocne/kysele chuti. Specialne na filtr si v lokalni prazirne kupuji kavy s nejvetsi aciditou (Rwanda, Kenya, Ethiopia). U popisu kav Prima Cafe bohuzel neni zadna stupnice horkosti/kyselosti a nechce se mi moc experimentovat.
Muzu pozadat o radu, co je momentalne v nabidce nejvice ovocne? Diky za radu
Vím, že neodpovídám na příspěvek, pardon.. Nechci tu rozpoutávat nějaké emotivní debaty, ale pokud hledáš u kávy aciditu a ovocné chutě, hledal bych asi jinde. Myslím, že pan Konečný se nijak netají tím, že zastává spíš "tradiční", tedy oproti současnému trendu spíše tmavší způsob pražení, který aciditu a ovocné tóny káv obecně spíš potlačuje. Doufám, že se tím nikoho nedotknu, ale vyrozuměl jsem, že to je zkrátka cesta, kterou Primacafé a jeho odběratelé preferují.. Určitě ti někdo za chvíli poradí, co z nabídky nejvíc tvým požadavkům vyhovuje, takže samozřejmě vyzkoušej a uvidíš. Já si ale dovolím odvážné tvrzení, že místní kafe se MNĚ osobně moc na filtr nehodí.
Spyydy píše:.... Myslím, že pan Konečný se nijak netají tím, že zastává spíš "tradiční", tedy oproti současnému trendu spíše tmavší způsob pražení, který aciditu a ovocné tóny káv obecně spíš potlačuje. ....
Vidíš a já si doteď myslel, že je to spíše opačně, že PC praží spíše světleji.
Nerozumný kupec *bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
Bral jsem z PC jen nějaké vzorky, rozhodně to je zhruba optimálně pro espresso, kdo chce při tom ještě objevovat druhovost. Já poslední dobou nemám rád téměř žádnou aciditu, takže používám pražení o chlup hlubší.
S "moderními" pražírnami se to nedá vůbec srovnat , tam sice káva např. nádherně voní, ale jako espresso se pít většinou nedá.
Jiná věc je turek, kapaná apod. (a tam mně (ne)překvapuje, že stupeň pražení je mnohem méně kritický, dobré jsou i "kyseliny" i kávy jako z PC)
A úplně jiná kapitola jsou ty pražírny, kde to prostě neumí, najde se jich dost. Tam je to většinou zapáchající a nechutné.
Ovšem i více pražená káva může být velice dobrá. Na opačném pólu na to musí být žaludek.