Nabroušení mlecích kamenů

problémy (všeho druhu) s mlýnkem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
jhf
pokročilý
Příspěvky: 84
Registrován: ned 22. zář 2013 12:20:23
bydliště: Olomoucký
kávovar: Lelit PL92T Elizabeth, dříve PL41TEM, Rancilio Silvia
mlýnek: Eureka Mignon Specialita, dříve Ascaso I steel, Rancilio Roc

Nabroušení mlecích kamenů

Příspěvek od jhf »

Kde nabrousí kvalitně mlecí kameny? V některých příspěvcích je zmíněný pan Ther (Thér?), někde zase PANTHER (žeby zamaskovaný kvůli nepovolené reklamě :) ?), ale nenašel jsem kontakt. Poradí mi někdo?
Uživatelský avatar
papun
silně pokročilý
Příspěvky: 1804
Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
bydliště: Zlín
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Ascaso i-sttel

Re: Nabroušení mlecích kamenů

Příspěvek od papun »

Uživatelský avatar
jhf
pokročilý
Příspěvky: 84
Registrován: ned 22. zář 2013 12:20:23
bydliště: Olomoucký
kávovar: Lelit PL92T Elizabeth, dříve PL41TEM, Rancilio Silvia
mlýnek: Eureka Mignon Specialita, dříve Ascaso I steel, Rancilio Roc

Re: Nabroušení mlecích kamenů

Příspěvek od jhf »

Děkuji za rychlou reakci. Ještě dotaz - má cenu brousit kameny v novém mlýnku?
A na Papuna: jak jsi spokojený se stroji, které máš uvedené? Také u mne vyhrálo Ascaso I-steel (zvažuji koupi v lednu - únoru) a Gaggia Classic (ta přijde na řadu až někdy později). Díky.
Uživatelský avatar
Amo_Košice_Sk
více pokročilý
Příspěvky: 430
Registrován: pát 26. zář 2014 9:54:19
bydliště: Slovensko Košice
kávovar: La Carimali Alfa
mlýnek: Brasilia RR45 WEGA 6.0

Re: Nabroušení mlecích kamenů

Příspěvek od Amo_Košice_Sk »

Pravdu - povediac ani mne to nešlo moc do hlavy, že nabrúsené kamene od p. Thera sú ostrejšie.
Pre istotu som si kúpil aj nové a dal staré aj nabrúsiť, nabrúsené sú ostrejšie !
Určite už budem používať len brúsené kamene a nie kvôli cene, lebo zo Slovenska to nieje tak lacné posielať ako z Čiech.
Pri nabrúsených mám pocit, že mlynček sa zmenil na strúhadlo kávy :lol:
Kávavar : 2x La Carimali Alfa & French Press Bodum
Mlynek : Brasilia RR45 (Gino Rossi RR45)
Mlynek : WEGA 6.0 (COMPAK K6 old)
Uživatelský avatar
papun
silně pokročilý
Příspěvky: 1804
Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
bydliště: Zlín
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Ascaso i-sttel

Re: Nabroušení mlecích kamenů

Příspěvek od papun »

Tak já zatím zkušenost s broušením nemám. Mám je tak jak jsou od výroby. Na druhou stranu ale určitě to nemele nijak špatně. Nechat kameny přebrousit je fajn, ale není to nutné.

Sestava mlýnek + kávovar je OK. Mlýnek je fajn, káva tam skoro žádná nezůstává. Kávovar je taky fajn, ale bylo třeba několik úprav a ta nejhlavnější je PID regulace teploty. Bez PID by to nebylo ono.
Odpovědět

Zpět na „k mlýnku“