Ahojte.
V prvom rade sa chcem ospravedlniť, moje pitie "kávy" pravdepodobne pobúri drvivú väčšinu tunajších milovníkov kavy. Som prevažne milovníkom čaju. Kávu som vyskúšal mnohú, domov kupujeme zrnkovú kávu z lokálnej pražiarne (prevažne Etiopia, Mexico, Keňa) a používame French Press, občas moka kanvičku.
Mojim problémom ale je, že mi teplá káva jednoducho nechutná. Mám radšej ľadovú kávu. Poraďte mi, prosím, nejaké dobré postupy prípravy ľadovej kávy. Doteraz som v studenej vode jednoducho rozpustil instatnú kávu (Nesca, Davidoff a pod.) a bolo hotovo, nie je to ale nič moc a chcem niečo lepšie, chutnejšie.
Vďaka vopred všetkým radám a prosím, šetrite ma. Nie všetci káve prepadnú
Ľadová káva
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1804
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Ľadová káva
V první řadě, každý ať si pije co mu chutná.
Ve většině případů bych šel metodou klasického ,,spaření" horkou vodou a následného vychladnutí a konzumování. Na studeno mě osobně chutnal docela filtr. A nebo se dělá cold brew. Ale v praxi jsem to osobně nikdy nezkusil. Když si to vyhledáš na netu, tak toho tam o této metodě najdeš mraky.
Ve většině případů bych šel metodou klasického ,,spaření" horkou vodou a následného vychladnutí a konzumování. Na studeno mě osobně chutnal docela filtr. A nebo se dělá cold brew. Ale v praxi jsem to osobně nikdy nezkusil. Když si to vyhledáš na netu, tak toho tam o této metodě najdeš mraky.
- Had
- Příspěvky: 21
- Registrován: ned 23. dub 2017 21:47:07
- bydliště: Brno
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Ľadová káva
Za mě doporučuji cold brew (cold drip) v kombinaci se světle praženou arabikou. Věřím, že zachutná stejně jako mně.
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1409
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Ľadová káva
V létě jsem dělal dvojité espresso + 5 kostek ledu + našlehané mléko.
Edit: Našlehané mléko je studené z lednice, připravené pomocí malém Frenchpressu.
Edit: Našlehané mléko je studené z lednice, připravené pomocí malém Frenchpressu.
Naposledy upravil(a) j.bill dne pon 16. říj 2017 7:29:25, celkem upraveno 1 x.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- modemo
- Příspěvky: 10
- Registrován: pát 27. led 2017 9:30:28
- bydliště: Hodonín
- kávovar: Gaggia Classic, Moka
- mlýnek: Demoka GR-0203
Re: Ľadová káva
Ja si ho robievam takto:
1) väčší pohár (0,4l) naplniť ľadom
2) naliať mlieko, ideálne z chladničky, tak aby tam ešte vošlo double espresso
3) urobiť do zvlášť pohára double espresso, ocukriť podľa potreby (2 čl na nápoj)
4) pomaly naliať na mlieko
Zvyčajne sa podarilo aj pekne oddelené, čo bolo efektné pre návštevu
A chuťovo sa to nedalo porovnať s tým z rozpustnej kávy...
1) väčší pohár (0,4l) naplniť ľadom
2) naliať mlieko, ideálne z chladničky, tak aby tam ešte vošlo double espresso
3) urobiť do zvlášť pohára double espresso, ocukriť podľa potreby (2 čl na nápoj)
4) pomaly naliať na mlieko
Zvyčajne sa podarilo aj pekne oddelené, čo bolo efektné pre návštevu
A chuťovo sa to nedalo porovnať s tým z rozpustnej kávy...
- Bel
- Příspěvky: 2
- Registrován: ned 15. říj 2017 7:25:13
- bydliště: Slovensko
- kávovar: French Press
- mlýnek: Gorenje SMK150
Re: Ľadová káva
Ďakujem Vám veľmi pekne, Vaše rady určite zúžitkujem
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 346 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od lime