Umačkání kávy v páce

rady, poznatky, postřehy k přípravě kávy, především na espresso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Přehnané utlačování kávy v páce nemá žádný význam. Vlastně má význam (částečný) v okamžiku kdy do misky v páce dáte nesprávné množství a nevhodně mletou kávu. V případě, že máte kávu správně namletou a do misky v páce dáte odměřené (správné podle objemu misky) množství kávy, je dobré kávu v misce na povrchu rovnoměrně rozprostřít (zarovnat).Nějaké velké utlačování nemá vůbec význam (pro to, jestli se espresso zadaří nebo ne). Jestliže je v misce správné množství vhodně namleté kávy, po vložení páky do hlavy kávovaru a zatažení páky, se tato káva sama stiskne správným a vhodným způsobem, potřebným pro zhotovení dobré kávy espresso. Dno misky je tvořeno jemným sítkem a stejným sítkem je opatřen i prostor nad kávou v hlavě kávovaru. Mezi tato dvě sítka se káva po zatažení páky do hlavy kávovaru sama utlačí jak je třeba.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
kopie
pokročilý
Příspěvky: 80
Registrován: ned 17. úno 2008 16:08:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od kopie »

python
13 příspěvků

Vloženo 01.11.2007 22:59:45

--------------------------------------------------------------------------------
Zdravim, po presunu do spravneho ;) fora. Ja osobne jsem u sveho stroje vypozoroval, ze je blbost delat dve pressa z dvojite davky, to radsi udelam jedno po druhem a mazlim se s tim. Ten stroj ma jako doplnek capuccinator, nicmene prace s nim a jeho nastaveni rozhodne neni prace pro zacatecnika a pri postupu dle navodu z toho tece akorat tak vlazne mleko a vyrobene kafe to akorat pohrbi. Teprve s minimalne stovkou capuccin v "pazi" (podotykam, ze nemam hospodu) mam grif, jak sukat s hadickou kapucinatoru po hladine mleka tak, aby to udelalo penu tak, ze kostka cukru chvili drzi na hladine a po chvili dustojne a pomalu zajede ke dnu jako Titanic i s Leonardo Di Capriem. Nicmene je to porad snazsi s mensim odpadem, nez penit mleko za pomoci trysky. Jinak znatelne se na kvalite peny podepisuje i stari a znacka mleka. Osvedcilo se mi cerstve polotucne Olma, ale po 3 dnech ma pena znatelne i tak jinou konzistenci. Krabicova mleka v tetrapacku poskytuji promenlive a vetsinou chabe vysledky.
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Otázka pěchování kávy v páce je trošku složitější. V úvahu je třeba vzít tyto okolnosti:
1. Správné množství kávy v misce páky kávovaru (budeme uvažovat, že dáváme správné množství).
2. Hrubost mletí kávy.
Pro různé druhy kávy nemůžete mít stejné nastavení hrubosti mletí. Je málo pravděpodobné, že stejné nastavení mlýnku bude vyhovovat jinému druhu kávy. U káv Primacafe budu konkretní. Nastavení mlýnku pro mletí PRIMA Standard kdy kávovar udělá dobrou kávu a pěknou pěnu, nebude správné při použití kávy PRIMA X-presso. Káva PRIMA X-presso je směs káv arabika a po namletí mlýnkem nastaveným na kávu PRIMA standard, bude káva namletá tak, že voda přes kávu bude těžce procházet a bude jen kapat.
Když půjdu hodně do detailu, tak má na mletí kávy vliv i vlhkost (ze vzduchu) kterou káva při skladování do sebe natáhne. A také stupeň vypražení kávového zrnka.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Já se přikláním také k verzi, dělat jedno kafe po druhým. Vždycky to malinko horší si nechávám sám a to lepší dostane návštěva. To lepší znamená to, že když se netrefím úplně přesně s množstvím kávy do páky, tak malinko přidám nebo uberu (provedu korekci) aby tekl ten správný krém.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
kopie
pokročilý
Příspěvky: 80
Registrován: ned 17. úno 2008 16:08:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od kopie »

Python:
Jinak kdyz masina jede, bedlive pozoruju co z paky tece a v momente, kdy zacne teci bleda pena koncim bez ohledu na gramaz a druh kafe, protoze pak uz se to jen prepaluje. Moje zkusenost je, ze kdyz delam capuccino do klasickeho ceskeho cibulaku - hrnku, pouzivam cca 1.5 davky z mlynku (neco pres 10g) ktere vypresuji priblizne na objem picollo a pote se zabyvam praci s mlekem a penou - v tom samem hrnku. Jinak se mi osvedcily i korekce v hrubosti mleti pro presso a pro capuccino.
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

U nás kávu s mlékem nepijeme. Je pro nás velice důležité znát a mít zafixované chutě jednotlivých káv. Kávu zásadně nesladíme (i tak se mě některé druhy zdají sladké).
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Citace:
--------------------------------------------------------------------------------
Originál vložil python

...kdyz delam capuccino do klasickeho ceskeho cibulaku - hrnku, pouzivam cca 1.5 davky z mlynku (neco pres 10g) ktere vypresuji priblizne na objem picollo a ...

--------------------------------------------------------------------------------


10g kávy dostanete do misky pro jednu porci?
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
kopie
pokročilý
Příspěvky: 80
Registrován: ned 17. úno 2008 16:08:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od kopie »

python
13 příspěvků

Vloženo 01.11.2007 23:21:48

--------------------------------------------------------------------------------
To mi mluvite z duse ohledne toho kafe po kafi, taky nechavam navstevam to lepsi. Po kazdem kafi vyplachnu a rozeberu paku a otru vrchni sitko a pred dalsim necham proteci cca pul hrnku vody. Nez jsem si to navykl, byl citit nahorkly ocasek. Jinak ta firma z eBay co jsem vydrazil "razitko" mi poslala jako bonus takove sablony, pres ktere se nacukruje skorice/kakaovy prasek na vrsek pressa. Je to blbustka, ale vypada to desne pekne - neco jako cofee-art
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Kávovar máte pro domácí použití dobrý. Saeco Magic Cappuccino Combi

Kód: Vybrat vše

http://www.saeco-online.cz/domaci-kavovary-ocelove-mleci-kameny/saeco-m agic-cappuccino-combi/
Velké plus je ten vestavěný mlýnek. Málo kdo si uvědomuje, že pro přípravu dobrého presa je kávu třeba přesně namlet. A jaké používáte kávy? Kterou máte jako nejoblíbenější?
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Já jsem u jednoho kávovaru (který jsem kdysi kupoval) to mačkátko neměl, tak jsem ho musel udělat. Nerezový kolečko a jakýsi dřevěný držátko z razítka. Ale používáme ho jen na zarovnání kávy v misce. Misky do páky bývají většinou dvě. Na jednu a na dvě porce kávy. Miska pro dvě porce kávy většinou kávu vylepšuje. Ikdyž není káva dobře namletá, většinou výslená káva je lepší jak při jednoporcové misce.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
kopie
pokročilý
Příspěvky: 80
Registrován: ned 17. úno 2008 16:08:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od kopie »

python
13 příspěvků

Vloženo 01.11.2007 23:39:35

--------------------------------------------------------------------------------
Ja taky nejedu v kave s mlekem, presso piji zasadne neslazene. Vy se specializujete na jednodruhove kavy takze to by byl vskutku hrich to necim prznit - naprosty souhlas. Mel jsem na mysli vyrobu capuccina. Jinak zmineny stroj pojme do paky (dle navodu) 2 davky namlete kavy, takze nemam problem s 10g. Jinak na vas dotaz odpovim salamounsky - kavy pouzivam ruzne, podle stavu tela a duse, kdyz serviruji hostum taktez, nekdo dava prednost jednodruhovym, nekdo kyselym (do tech radim Illy) pripadne horkym (subjektivne Segafredo). Ja osobne rad experimentuji a vzdy k oblibene kave priobednam nejakou "novou, neznamou". Pres den stridam obvykle 2 druhy, jednu lehci pres den a silnejsi na rano, resp. pro capuccino jiny druh nez na presso. Nekdy me vylozene sednou sladsi smesi s cca 20% robusty. Ze smesek mam rad Dallamyr Monaco nebo Prodomo, Lavazza Pienaroma ci Crema e Aroma, Musetti Cremissimo nebo Bristot Tiziano.
Uživatelský avatar
kopie
pokročilý
Příspěvky: 80
Registrován: ned 17. úno 2008 16:08:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od kopie »

python
13 příspěvků

Vloženo 01.11.2007 23:44:43

--------------------------------------------------------------------------------
to je vskutku zajimave s tim, ze ta vetsi miska vylepsuje chut. Nemel jsme moznost to vyzkouset, protoze k memu stroji je jen jedna miska (prave ta vetsi) a pak redukce na POD s nejakou odpudinou sedou pryzi. Ostatne kvalita a kozistence kavy z PODu me hluboce zklamale nehlede na to, ze mam silne a opravnene pochybnosti o jeji kvalite a aromatu behem delsiho skladovani.
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Citace:
--------------------------------------------------------------------------------
Originál vložil python
To mi mluvite z duse ohledne toho kafe po kafi, taky nechavam navstevam to lepsi. Po kazdem kafi vyplachnu a rozeberu paku a otru vrchni sitko a pred dalsim necham proteci cca pul hrnku vody. Nez jsem si to navykl, byl citit nahorkly ocasek.
--------------------------------------------------------------------------------


Je vidět, že si při přípravě kávy opravdu vyhrajete. Jen je škoda, že se takto ke kávě většina lidí nestaví. Setkal jsem se s tím, že si koupí kávovar a z neznalosti přípravy presa, po prvních neúspěších konstatují, že kávovar je špatný, že není možné na něm udělat preso. Odloží kávovar a rozšiřují kolem sebe jakou značku že si to koupili a jaký je to krám. Jeden takový člověk, to napravil tím, že koupil kávovar další. Automat který po stisknutí tlačítka udělá všechno sám. Nebyl si jistý s nastvením tohoto automatu a tak přijel k nám s žádostí o nastavení. Při té příležitosti vzal sebou i ten krám kterým nejde udělat preso. Když jsem mu ukázal, že ten krám umí dělat kávu a lepší než ten automat co koupil, tloukl se lehce do hlavy. Všechno bylo jen ve správně namleté kávě a ve správném množství v páce.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Na jiném místě našich stránek jste se zmínil o kávě Blue Mountain. Tuto kávu jste pil a jestliže ano, tak Vás nějak zaujala?
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Já si dávám, vybírám kávu podle momentální chuti a nálady. Někdy je chuť na kořeněné kávy z Afriky, jindy na jemnější z Indonézie. Poslední dobou jsem našel zalíbení v Hawai Kona. Je to jedna z dokonalých káv.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
kopie
pokročilý
Příspěvky: 80
Registrován: ned 17. úno 2008 16:08:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od kopie »

python
13 příspěvků

Vloženo 01.11.2007 23:59:58

--------------------------------------------------------------------------------
Naprosto vas chapu a ta prihoda s clovekem a jeho kavovarem je rekl bych priznacna. Znam par lidi co sjizdeji v 3 barove naparovacce Jihlavanku a jsou z toho happy. Ja jsem tak trochu smutny, protoze drive jsem si v kavarne pochutnal a rikal jsem si, ze doma dobre kafe nelze vyrobit a ted je to tak, ze si ho nekde dam, ani mi nereknou co je to za znacku a odchazim s tim, ze dobre kafe si dam jen doma, protoze si s masinou rozumim a mazlim se s ni. To same rikaji i navstevy.
Uživatelský avatar
kopie
pokročilý
Příspěvky: 80
Registrován: ned 17. úno 2008 16:08:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od kopie »

python (Vloženo 02.11.2007 00:07:41 )
-------------------------------------------------

Blue mountain jsem okusil z PODu a nebylo to ono - rekl bych dost zklamani, chtel bych ji zkusit cerstve pomletou. Vzdycky zapasim s tim, ze se nechci uvazat ke koupi kilovky za sileny penize, kdyz vubec nevim, jestli mi to sedne. Az ted koukam, ze prodavate i po 100g. O te Hawai co zminujete jsem hodne slysel a mam na ni uz delsi dobu chut. Toz mi asi nezbyde nic jineho nez si ji od Vas objednat. Sem jsem se dostal nahodou, jinak jsem bral u konkurence.
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Citace:
--------------------------------------------------------------------------------
Originál vložil python
Ja taky nejedu v kave s mlekem, presso piji zasadne neslazene. ....

--------------------------------------------------------------------------------


Kávu s mlékem úplně neodsuzuji, rád si dám s návštěvou Latté (v pravém sloupci dole), ale bez cukru. Našlehat mléko tryskou se mě většinou nepovede (tryskou děláme jen pudink), tak šlehám mléko na kapučino nebo Latté takle:
Do mikrovlnky sklínku s mlékem. Sklínku proto, aby bylo vidět kdy začne mléko vařit. Horké mléko našlehám šlehačem na dvě tužkový z Ikei. Máme šlehač na frapé (na 220v), ale tím to nejde. Našlehaný mléko je tak hustý, že v něm stojí lžička.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od primacafe »

Citace:
--------------------------------------------------------------------------------
Originál vložil python
Blue mountain jsem okusil z PODu a nebylo to ono - rekl bych dost zklamani, chtel bych ji zkusit cerstve pomletou. Vzdycky zapasim s tim, ze se nechci uvazat ke koupi kilovky za sileny penize, kdyz vubec nevim, jestli mi to sedne. Az ted koukam, ze prodavate i po 100g. O te Hawai co zminujete jsem hodne slysel a mam na ni uz delsi dobu chut. Toz mi asi nezbyde nic jineho nez si ji od Vas objednat. Sem jsem se dostal nahodou, jinak jsem bral u konkurence.

--------------------------------------------------------------------------------


Nakupuje u nás také jeden člověk, který doposud nakupoval jinde. Myslel si, že ho už nic lepšího nemůže potkat. Je však potřeba zvážit jestli nakupujete u distributora kávy nebo přímo u pramene. Jinak, chystám nějaké nové věci v nabídce, ale nedostává se mě času. Nabídnu Vám: kteroukoliv z káv které u nás budete objednávat poprvé, můžete objednat jako 50g balení. Výpočet ceny je jednoduchý. Děleno dvěma.
V objednávce je možnost dopsat poznámku a po domluvě Vám určitě vyjdeme vstříc.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
kopie
pokročilý
Příspěvky: 80
Registrován: ned 17. úno 2008 16:08:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Umačkání kávy v páce

Příspěvek od kopie »

python
13 příspěvků

Vloženo 02.11.2007 00:21:01

--------------------------------------------------------------------------------
To je dobry s tou penou :) to musim zkusit. Ten bazmek na dve tuzkovy mam taky, delam s tim frappe ale nezkousel jsem to s horkym mlekem. Latte moc nemusim, je tam moc bileho ;) a to ja nerad. Manzelka zase jo, tak jsem pridil takovej valecek s pistem od Tescomy (vypada to jak zmensenej slehac od druzstva invalidu co se prodaval za totace), jeste jsem to nezkousel, ale videl jsem to v akci a hustota peny a rychlost jeji vyroby byla impozantni.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „k přípravě kávy“