Dobrý den. zdravím Všechny.
Jsem zde nový. I s kávou, která alespoň trochu stojí za to začínám.
Jsem bezmezný fanoušek aeropressu. Espresso mne nikdy nelákalo, ale to se asi časem změní.
Rád bych se jen zeptal zda jde také pomocí aeropress metody a silného extraktu kávy z nej vytvořit "latteart".
Chci se nějaký ten obrázek vytvořit jen tak, pro radost. Zda už to někdo zkoušel. Mám pouze aeropress a ruční šlehač.
Ještě se mi tedy nepodařilo zjistit zda nešlehané mléko, nebo jen teplé.
Forum jsem se snažil jakž-takž projít. Doufám, že jsem tímto dotazem nijak neurazil, ani neporušil pravidla.
Mějte se fajn a pěkný den.
LatteArt s Aeropress metodou. Je to možné?
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- FANDA
- více pokročilý
- Příspěvky: 170
- Registrován: stř 31. pro 2008 15:47:53
- bydliště: Praha 4
- kávovar: Gaggia Baby Twin
- mlýnek: ruční Zassenhaus, Macap M5D, Nuova Simonelli Mythos
Re: LatteArt s Aeropress metodou. Je to možné?
Možná by to šlo, ale nezkoušel jsem.
Komplikace bude spíše v tom ručním šlehači než ve vytvořené silné kávě. Určitě již máte nastudováno jakým způsobem se latteart tvoří. Chce to konvičku (jak já s oblibou říkám "píčér") a správně hustou mléčnou pěnu. A tady bude ten kámen úrazu, protože v tom ručním šlehači se vytvoří spíše hodně hustá (vzduchem nasycená) pěna.
Ale určitě zkuste a dejte vědět, hlavně jestli to bude chutné a pitelné!
Fanda
Komplikace bude spíše v tom ručním šlehači než ve vytvořené silné kávě. Určitě již máte nastudováno jakým způsobem se latteart tvoří. Chce to konvičku (jak já s oblibou říkám "píčér") a správně hustou mléčnou pěnu. A tady bude ten kámen úrazu, protože v tom ručním šlehači se vytvoří spíše hodně hustá (vzduchem nasycená) pěna.
Ale určitě zkuste a dejte vědět, hlavně jestli to bude chutné a pitelné!
Fanda
Re: LatteArt s Aeropress metodou. Je to možné?
Pro našlehání mléka bez kávovaru je možné použít tento vynález:
Výsledky jsou velmi dobré.
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: LatteArt s Aeropress metodou. Je to možné?
Ja sa pridávam k Fandovi, pochybujem, že tým zázrakom sa dá našľahať správna mikropena. Samozrejme, môžem sa mýliť, treba to vyskúšať, dáš sa na to?
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- FANDA
- více pokročilý
- Příspěvky: 170
- Registrován: stř 31. pro 2008 15:47:53
- bydliště: Praha 4
- kávovar: Gaggia Baby Twin
- mlýnek: ruční Zassenhaus, Macap M5D, Nuova Simonelli Mythos
Re: LatteArt s Aeropress metodou. Je to možné?
No, ale na tom videu tam s tím docela kouzlí. Chce to nejspíš cvik, ale výtvory určitě nebudou tak konzistentní jako u šlehání párou.
Já to v sobotu zkusím nafotit s párou a dám to sem.
edit: chybka se vloudila
Já to v sobotu zkusím nafotit s párou a dám to sem.
edit: chybka se vloudila
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: LatteArt s Aeropress metodou. Je to možné?
No jo, video som si nepozrel. Takže niečo sa asi vykúzliť dá.
Mne sa pár krát (slovo pár myslím doslovne) podarilo vykúzliť rozetu aj s "vrtielkom" z Ikei, ale - opakovateľnosť bola mizivá a pracnosť neadekvátna výsledku.
Keď sa tak zamyslím nad pôvodným príspevkom - načo vlastne treba latteart na kávu z aeropressu?
Mne sa pár krát (slovo pár myslím doslovne) podarilo vykúzliť rozetu aj s "vrtielkom" z Ikei, ale - opakovateľnosť bola mizivá a pracnosť neadekvátna výsledku.
Keď sa tak zamyslím nad pôvodným príspevkom - načo vlastne treba latteart na kávu z aeropressu?
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- FANDA
- více pokročilý
- Příspěvky: 170
- Registrován: stř 31. pro 2008 15:47:53
- bydliště: Praha 4
- kávovar: Gaggia Baby Twin
- mlýnek: ruční Zassenhaus, Macap M5D, Nuova Simonelli Mythos
Re: LatteArt s Aeropress metodou. Je to možné?
no dal jsem si na čas, ale foto je hotovo. Omluva za kvalitu snímků, zejména detail latté artu nestojí za nic.
Zkusil jsem také ochutnat a musím říci, že kávové nápoje na bázi espressa jsou určitě chutnější. Samotnou kávu jsem neochutnal. Připravena byla z 15 g kávy v objemu cca 70-80 ml.
Nevýrazná a plochá chuť kávového podkladu s prolínající se nasládlostí našlehaného mléka (pěny). Myslím, že tudy kávová cesta nevede ať už vzhledem k náročnosti celé procedury, tak celkové chuti.
Koukněte na foto.
F.
Zkusil jsem také ochutnat a musím říci, že kávové nápoje na bázi espressa jsou určitě chutnější. Samotnou kávu jsem neochutnal. Připravena byla z 15 g kávy v objemu cca 70-80 ml.
Nevýrazná a plochá chuť kávového podkladu s prolínající se nasládlostí našlehaného mléka (pěny). Myslím, že tudy kávová cesta nevede ať už vzhledem k náročnosti celé procedury, tak celkové chuti.
Koukněte na foto.
F.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.