Na čem zapracovat ?
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- cafe-racer
- Příspěvky: 20
- Registrován: ned 24. črc 2011 15:18:42
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Na čem zapracovat ?
Dobrý den všem,
můžete podle přiložených fotek odhadnout, zda je vše tak jak má být ? Káva mi chutná, ale to neznamená že nemůže být líp
Fotky jdou po sobě od namletí přes pěchování v páce až k hotové kávě, kde je vidět jak se pěna pomaličku ztrácí.
Předem díky za tipy.
můžete podle přiložených fotek odhadnout, zda je vše tak jak má být ? Káva mi chutná, ale to neznamená že nemůže být líp
Fotky jdou po sobě od namletí přes pěchování v páce až k hotové kávě, kde je vidět jak se pěna pomaličku ztrácí.
Předem díky za tipy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Na čem zapracovat ?
Imho je mleto moc nahrubo a kýbl je moc velkej. Na espresso, samozřejmě.
- historik
- více pokročilý
- Příspěvky: 117
- Registrován: pon 24. led 2011 20:00:22
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Na čem zapracovat ?
Súhlas s Davidom - chce to jemnejšie mletie, káva sa zdá byť podextrahovaná.
- dinoo3
- více pokročilý
- Příspěvky: 329
- Registrován: sob 07. lis 2009 21:28:05
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Na čem zapracovat ?
Treba čítať príspevky o mlynčekoch a kúpiť taký, ktorý aj dokáže pomlieť mlieť kávu nie len na zalievanú.
Človek v snahe ušetriť je v konečnom dôsledku sklamaný.
Človek v snahe ušetriť je v konečnom dôsledku sklamaný.
Kávovar: ARIETE RETRO -> RANCILIO SILVIA -> ISOMAC TEA
Mlynček: GAGGIA MDF -> MAZZER SUPER JOLLY, SAN REMO MXT
Mlynček: GAGGIA MDF -> MAZZER SUPER JOLLY, SAN REMO MXT
- elwoodblues
- více pokročilý
- Příspěvky: 433
- Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
- bydliště: Brno
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
Re: Na čem zapracovat ?
Všechno O.K. určitě není, mletí se mi taky zdá příliš hrubé a světlá pěna napovídá, že to taky podle toho proteklo moc rychle, jak píše historik - podextrahovaná káva. Kromě toho sedm gramů považuji za málo. Dávám 9,5. Tuhle část espresso kánonu považuji za závaznou tak pro kavárny, kde jde také o zisk.
Každý svého kafe strůjcem
- cafe-racer
- Příspěvky: 20
- Registrován: ned 24. črc 2011 15:18:42
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Na čem zapracovat ?
Díky za postřehy, zkusím to víc najemno. Dnes jsem zkusmo měřil a od mety 25ml/25s jsem hodně daleko, teče to rychleji (odhad 15s; stopky by byly ale nic na 25ml jsem nenašel).
Re: Na čem zapracovat ?
Co kuchyňská váha? 25ml vody je 25g, tak to zkus na nějakým hrnečku a zapamatuj si přibližně hladinu a je to, já to tak taky dělal.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
Re: Na čem zapracovat ?
já jsem použil odměrku sirupu proti kašli (má 20 ml) nebo za kačku koupit v lěkárně injekční stříkačku třeba na 50ml.
- ian
- více pokročilý
- Příspěvky: 182
- Registrován: úte 09. říj 2012 17:23:43
- bydliště: Šimonovice
- kávovar: La Nuova Era Cuadra, Hario V60, French Press Ultimo
- mlýnek: La Spaziale MXT single dose, Carimali Junior, Hario Skerton
Re: Na čem zapracovat ?
nebo za pár korun a já z toho i piju
Kód: Vybrat vše
http://www.kavovary.cz/odmerka-pirex-sklo-30-a-60-ml-43063.html
Keep Calm and Drink King’s Coffee
- ivanito
- začátečník
- Příspěvky: 64
- Registrován: čtv 11. říj 2012 9:25:51
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Na čem zapracovat ?
25 ml nie je dogma, pohraj sa s mletím a pridaj na gramáži kým nedosiahneš optimum.
Káva je nápojom inteligencie, alkohol demencie.