Co je vlastně espresso?

rady, poznatky, postřehy k přípravě kávy, především na espresso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
Xenon
Příspěvky: 2
Registrován: stř 22. úno 2017 11:37:11
bydliště: Trhové Sviny
kávovar: Catler ES8010
mlýnek: Lodos 1946

Re: Co je vlastně espresso?

Příspěvek od Xenon »

Zdravím kávové mágy a guru.

Já jsem si zvykl dělat espresso z 9g - 30 ml a moje oblíbené dvojté espresso 18g - 60ml.
Ale dlouho jsem uvažoval nad tím jak je to s tou "mililitráží" kafe až jsem se vlastně (nejen) kvuli tomu zaregistroval.

Protože jsem na internetu našel jeden obrázek a zajímá mě co na to odborníci (příloha příspěvku).
Rád bych se chtěl naučit to dělat správně a z toho grafu mi není uplně jasné podle čeho se řídit s těma ml. A taky mě zajímá jak to máte rádi vy a co si myslíte o tom "mým" nastavení výše zda je to špatně nebo ok.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
papun
silně pokročilý
Příspěvky: 1804
Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
bydliště: Zlín
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Ascaso i-sttel

Re: Co je vlastně espresso?

Příspěvek od papun »

Zamčeno

Zpět na „k přípravě kávy“