Nějaký pátek tady pročítám diskuse od "když to nemá přesně to a to, tak to není espresso" až po "zhruba od tolika do tolika, a když když ti to chutná, tak je to ok", a že vlastně "chuťový dojem je velmi subjektivní".
Tak by mne zajímalo, když máte připravit kávu pro návštěvu (+- 6 lidí), jak to vlastně probíhá. Připravíte jim espresso (pakliže všichni chtějí espresso ), které si děláte pro sebe, nebo se každého ptáte zvlášť a odcházíte k mlýnku a kávovaru se seznamem a pokaždé upravujete to, či ono, abyste se trefily do požadavku pro každého individuálně? Nebo nasadíte přetlakové misky u děláte nějaký univerzál?
A co když se ozvou námitky, že je na ně moc ovocná/sladká/hořká? Jde to do dřezu a střílíte další variantu? Možná si námitky nechají asi pro sebe, pokud to není vysloveně degustační večer...
BTW Jednou se mi stalo, že přišla návštěva (poprvé) a přinesla si s sebou dózu s Illy, že nic jiného nepijí
Co nabídnout návštěvě?
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1804
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Co nabídnout návštěvě?
Já osobně mám vždy k dispozici jen druh kávy. Jsem spíše laĎený na takové ty klasičtější kávy - hořkost a plnější těla. Ovocné kávy téměř vůbec nekupuji ( Já jim říkám kyselé:)).
Tím pádem mám k dispozici většinou univerzální chuť +-. No a nabídnu českého turka, filtr, espresso, lungo, kapučíno. Každý si vybere a zatím jsem byl vždycky chválen. A nemyslím si, že by to byla jen zdvořilostní fráze.
Tím pádem mám k dispozici většinou univerzální chuť +-. No a nabídnu českého turka, filtr, espresso, lungo, kapučíno. Každý si vybere a zatím jsem byl vždycky chválen. A nemyslím si, že by to byla jen zdvořilostní fráze.
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 643
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Co nabídnout návštěvě?
Když je větší návštěva dělám překapanou kávu. Pokud chce někdo výhradně espresso tak mu ho udělám. Pokud se trvá na mléku tak ho našlehám do pěny pomocí malého frech-pressu z Ikei. Vždy používám jeden druh kávy, nemívám načatých více druhů. Na překapanou melu na druhém mlýnku.
Re: Co nabídnout návštěvě?
díky za vaše zkušenosti.
- generator
- více pokročilý
- Příspěvky: 287
- Registrován: pát 28. kvě 2010 12:11:17
- bydliště: Děčín
- kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
- mlýnek: Bazzera Virtuoso
Re: Co nabídnout návštěvě?
Espreso u nás pije z návštěv málokdo. Takže dle množství dělám drip do velké konvve. Do druhé konvičky našlehám mléko, donesu na stůl a každý si to namíchá jak potřebuje.
Pro dámy dělám "latéčko do skla" s vrstvama a sirupem Bo se jim to líbí.
Pro dámy dělám "latéčko do skla" s vrstvama a sirupem Bo se jim to líbí.
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)