Záčátky s espressem aneb zpověď neználka

Co espresso je, jak se připravuje
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
Spectre
více pokročilý
Příspěvky: 187
Registrován: úte 31. led 2012 18:32:54
bydliště: Bratislava
kávovar:
mlýnek:

Re: Záčátky s espressem aneb zpověď neználka

Příspěvek od Spectre »

Lkotek: Ako prvé by som skúsil zistiť či to nie je kávou. Ak nie, mletie nastaviť tak aby z nejakých 8-9 g natieklo espresso o objeme 25-30ml za cca. 25 sekúnd (čas môžeš neskôr ladiť podľa chuti, ale toto je základ). Keby bol problém vo vysokej teplote, drobný temp. surfing môže pomôcť...
Moja zbierka: Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamo
espressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
Lkotek
Příspěvky: 8
Registrován: pon 21. říj 2013 12:37:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Záčátky s espressem aneb zpověď neználka

Příspěvek od Lkotek »

Dnes jsem zkoušel odpouštět vodu a vysledek je lepší. Na Rocky jsem se ustálil na 12ctce. I když vím, ze tato hodnota nic neznamená, kameny o sebe škrtájí na nule. Zkusím nejake míň pražené kávy. Zatím to byly všechno směsky na presso.
Lkotek
Příspěvky: 8
Registrován: pon 21. říj 2013 12:37:26
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Záčátky s espressem aneb zpověď neználka

Příspěvek od Lkotek »

Zatím jsem moc spokojen se šleháním mléka. Daří se od začátku.
Uživatelský avatar
Spectre
více pokročilý
Příspěvky: 187
Registrován: úte 31. led 2012 18:32:54
bydliště: Bratislava
kávovar:
mlýnek:

Re: Záčátky s espressem aneb zpověď neználka

Příspěvek od Spectre »

Pokiaľ to boli nejaké talianske kávy z obchodu, tak tam je horká až spálená chuť normálna vec. S odpúšťaním vody by som pokračoval, je to dobrý návyk hoci u single boilera to z technického hľadiska kvôli teplote nemusí byť nevyhnutné.
Moja zbierka: Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamo
espressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
Odpovědět

Zpět na „Začínáme s kávovarem na espresso“