La Pavoni Professional Lusso

Domácí pákové kávovary La Pavoni
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
hugo_koss
Příspěvky: 18
Registrován: sob 06. čer 2015 7:58:04
bydliště: jihočeský
kávovar: La Pavoni Professional custom
mlýnek: Gaggia MDF

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od hugo_koss »

lubono píše:Mám La Pavoni Europiccola je menší než Lusso
Zde je asi pouze menší bojler myslím
Zajímaly by mě nějaké postřehy při extrakci kávy
- máš pokaždé stejný objem vyprodukované kávy ?
- jaké používáš misky ?
- jak dlouho necháváš páku v horní poloze, nežli začneš se samotnou extrakcí ?
- děláš vždy na jeden "zátah" ? - viděl jsem, že někdo jakoby "napumpuje" pákou do půlky a poté provede celkovou extrakci

Děkuji
lubono
více pokročilý
Příspěvky: 245
Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od lubono »

Tak za 1. Presostav mám nastaven tak na 90C kvůli hořkosti 2. misku mám upravenou LM Strada asi na 8g 3. páka v honí poloze je dokud nezačne prolínat káva z páky ven 4.rovno měrně se snažím tlačit páku kávovaru do samého konce Když to všechno klapne tak mám doppio :o Jeto můj chalupářský kávovar, vyžaduje velmi jemné mletí a trpělivost
Uživatelský avatar
wladas
silně pokročilý
Příspěvky: 518
Registrován: ned 15. úno 2015 16:27:30
bydliště: Bratislava
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Mazzer SJ

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od wladas »

Doppio z 8g kavy? Chcel si napisat ristretto predpokladam :)
Kavovar: Carimali Alfa (misky LM Advanced), Rancilio Silvia V4, Moka Pepita 3, Bialetii moka express 6
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
lubono
více pokročilý
Příspěvky: 245
Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od lubono »

Dík samo jeto ristretto nic jiného nepiju. :pic: To je tak, dvě věci zaráz (telefonát) a fórum
Uživatelský avatar
hugo_koss
Příspěvky: 18
Registrován: sob 06. čer 2015 7:58:04
bydliště: jihočeský
kávovar: La Pavoni Professional custom
mlýnek: Gaggia MDF

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od hugo_koss »

lubono píše:Tak za 1. Presostav mám nastaven tak na 90C kvůli hořkosti 2. misku mám upravenou LM Strada asi na 8g 3. páka v honí poloze je dokud nezačne prolínat káva z páky ven 4.rovno měrně se snažím tlačit páku kávovaru do samého konce Když to všechno klapne tak mám doppio :o Jeto můj chalupářský kávovar, vyžaduje velmi jemné mletí a trpělivost
1 - Na kolik stupňů C je originálně nastaveno ?
2 - Mám zatím pouze originální misku ale na 12-14g kávy, v nějakém eshopu jsem našel i jednoporcovou, jelikož můžeš pokaždé dostat pouze max cca 30ml,tak dva šálky naráz neuděláš
3 - někdy asi utampuji tak, že ani po slabé minutce nezačne káva prokapávat, ale někdy se mi stane, že páka jde až moc snadno stlačit
lubono
více pokročilý
Příspěvky: 245
Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od lubono »

Kvalitní káva, mlýnek, miska platí i u La Pavoni, nastavení původní teploty už nevím. Objem vody je dám pístem v hlavě, já si dělám ristretto tak páku tlačím jen jednou. Velká káva 2x tlačit (nemám vyzkoušeno) Záměna originál misek za LM se vyplatí . Pěchuji silou a podle toho mám nastavenou i hrubost na mlýnku. Toť vše, víc nevím :(
Uživatelský avatar
hugo_koss
Příspěvky: 18
Registrován: sob 06. čer 2015 7:58:04
bydliště: jihočeský
kávovar: La Pavoni Professional custom
mlýnek: Gaggia MDF

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od hugo_koss »

v čem jsou misky od LM lepší prosím ?
mohl bych požádat o nějaký link, kde by se popřípadě nechaly sehnat ?
Děkuji pěkně
Uživatelský avatar
puschpull
silně pokročilý
Příspěvky: 643
Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
bydliště: Most - Korozluky
kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od puschpull »

Kód: Vybrat vše

http://www.coffeesource.eu/dopl/lamarzocco-store/lm-strada-kosik-do-paky.html
http://www.coffeesource.eu/dopl/lamarzocco-store/lm-strada-kosik-do-paky-s-certifikatem.html
lubono
více pokročilý
Příspěvky: 245
Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od lubono »

Tak zaprvé, o LM miskách je zde napsáno dosti, je třeba počíst. Zadruhé, jestli je zrovna k mání rozměr LM miska do páky 54mm to netuším, já je předělal(řezáním a pájením) ze dvou jednu. Opravdu už víc nevím co dodat.
wito
Příspěvky: 21
Registrován: stř 11. kvě 2016 7:57:09
bydliště: slovensko
kávovar: La Pavoni
mlýnek: Mazzer Super Jolly

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od wito »

moj akurat dnes dorazil :)
2016-05-20 09.36.32.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
hugo_koss
Příspěvky: 18
Registrován: sob 06. čer 2015 7:58:04
bydliště: jihočeský
kávovar: La Pavoni Professional custom
mlýnek: Gaggia MDF

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od hugo_koss »

Tak už jsi vyzkoušel ? Jak jsi spokojený ?
wito
Příspěvky: 21
Registrován: stř 11. kvě 2016 7:57:09
bydliště: slovensko
kávovar: La Pavoni
mlýnek: Mazzer Super Jolly

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od wito »

zatial nic moc, ale nemam mlyncek, ten dojde az o tyzden
wito
Příspěvky: 21
Registrován: stř 11. kvě 2016 7:57:09
bydliště: slovensko
kávovar: La Pavoni
mlýnek: Mazzer Super Jolly

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od wito »

posledne dni este bojujem s tym, ze kava sa mi prepali
zo zaciatku som robil tak, ze som este predohrial hlavu, no teraz uz za studena skusam
a aj tak mi pride, ze ta teplota je prilis velka a prepali to
mate dake specificke techniky ako to robit? co som kukal na nete tak to u mna nefunguje
Uživatelský avatar
hugo_koss
Příspěvky: 18
Registrován: sob 06. čer 2015 7:58:04
bydliště: jihočeský
kávovar: La Pavoni Professional custom
mlýnek: Gaggia MDF

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od hugo_koss »

Já tedy s přepálením problém nemám a to nechávám přístroj nejméně 15 minut nahřívat.
Poté ještě nechám protéci do šálku kvůli předehřátí.
Někdo zde psal, že upravoval termostat
wito
Příspěvky: 21
Registrován: stř 11. kvě 2016 7:57:09
bydliště: slovensko
kávovar: La Pavoni
mlýnek: Mazzer Super Jolly

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od wito »

to prepalenie nejak som uz nepocitil, asi v tych zaciatkoch som mozno mal dlhsie zapnuty stroj alebo som viacej preplachoval a tym sa zahriala poriadne hlava
skor teraz ma trapi ze som ho konecne zbavil vsetkych usadenin a zrazu sa ukazalo, ze pravdepodobne bude z vnutra cely boiler hrdzavy alebo netusim co to moze byt, neskor ked pridem domov tak poslem daku foto
da sa s tym daco este spravit? nevyzera to ze by bola uplne vzrata do materialu skor ako nanos
Uživatelský avatar
hugo_koss
Příspěvky: 18
Registrován: sob 06. čer 2015 7:58:04
bydliště: jihočeský
kávovar: La Pavoni Professional custom
mlýnek: Gaggia MDF

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od hugo_koss »

Přátelé sháním nějakou jednoporcovou misku, ale teď jsi nejsem jistý rozměrem pro LM misky.
Mohl by mi prosím někdo poradit, jaký rozměr budu potřebovat ? Předpokládám že průměrem misky se rozumí vnitřní průměr, jako průměr tamperu že ?

Děkuji Vám :dik:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
wito
Příspěvky: 21
Registrován: stř 11. kvě 2016 7:57:09
bydliště: slovensko
kávovar: La Pavoni
mlýnek: Mazzer Super Jolly

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od wito »

zdravim, tak takto vyzera vnutro bojlera, neviem ci je to len daka reakcia mede s chlorom alebo ci to je naozaj hrdza
ak sa to da dako odstranit tak pouzit ocot alebo citrodeko? skusal som daky odvapnovac ale to nespravilo nic v tomto smere
IMG_20160531_173801.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
giro
více pokročilý
Příspěvky: 103
Registrován: čtv 14. lis 2013 12:30:38
bydliště: Žilina
kávovar:
mlýnek:

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od giro »

Žiadna hrdza tam nie je, je to čisté
wito
Příspěvky: 21
Registrován: stř 11. kvě 2016 7:57:09
bydliště: slovensko
kávovar: La Pavoni
mlýnek: Mazzer Super Jolly

Re: La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od wito »

takze ked to takto vyzera tak je to v pohode?
co som kukal dake videa na nete tak sa to lesklo z vnutra :D
Uživatelský avatar
Vlad
více pokročilý
Příspěvky: 145
Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
bydliště: Michalovce
kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
mlýnek: Lodos

La Pavoni Professional Lusso

Příspěvek od Vlad »

Dobry vecer,
Neviem ci sa nemylim. Da sa zvacsit objem vody z bojleru podrzanim paky (v nejakej polohe) pred skoncenim extrakcie a tym docielit plnohodnotne 2 espresso shoty z jednej dvojporciovej misky?

Takisto podla mojho chapania sa manualne kavovary rozdeluju na 2 typy - prvym sa paka tlaci z hora dole (la pavoni...) a druhym sa s pomocou pruziny alebo kontrolovane rukou dviha paka hore (bezzera strega, elektra micro cassa la leva, ponte vecchio, londinium...).

Pri druhom type som si vsimol (youtube), ze niekto robi z jednej extrakcie s lahkostou 2 espressa a niekto s tazkostou 2 ristretta. (beriem do uvahy gramaz, jedno/dvoj misku, silu tempovania, dlzku flushovania, dlzku preinfuzie a priemernu dlzku extrakcie).

ak by sa urobila extrakcia na prazdno bez paky bol by objem vody rovnaky pri vsetkych zmienovanych typoch? (viem, ze to fyzicky nie je mozne koli tlaku, len neviem prist na to preco je objem vyslednej kavy rozdielny)

Takisto niekto vykonava tzv. fellini move - opat ak som to spravne pochopil ide o ,,natlakovanie,, a tym sa zvysi objem vysledneho shotu.
Odpovědět

Zpět na „LA PAVONI“