pezzetti.jpg
Je to stará italská klasická hliníková caffettiera, která se prostě naplní vodou a kávou a postaví se na sporák. Nedoporučuje se ji vymývat saponátama, jen vypláchnout vodou, takže po nějakém čase se ve spodní nádobce vytvoří správná kávová patina Objem spodní nádobky je 300ml, takže není problém připravit 2 opravdu velké kávy. Je to ideální nástroj pro milovníky pořádných "bazénů" :D
pezzetti1.JPG
pezzetti2.JPG
pezzetti3.JPG
Nicméně při korektním postupu je káva z této konvice opravdu skvělá a daleko zdravější než "český turek". Než se ze mě stal espressomaniak, nepil jsem jinou kávu, než z této konvice. Občas ji ještě opráším, když je ráno chuť na velké caffe-latte. Korektní způsob přípravy je vidět zde.Jen se mi zdá trochu zvláštní kávu do konvice pěchovat, což já teda nedělám.