Káva z obchodu v čase núdze

jako surovině (ať zrnkové nebo mleté)
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj dotaz, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
vonvierhoefen
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 04. srp 2011 14:56:53
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od vonvierhoefen »

Jo ta Adventní směs byla fakt v skvělá. I mně by zajímalo co do ní daly. A je pravda že v případě směsí řeknou maximálně z jakejch je oblastí což mně se zdá dostačující. U jednodruhovek jsou mnohem konkrétnější. Na obalech jsou informace o zemi původu o regionu, plantáži, kvalitě zrna, způsobu zpracování a teď pozor na zadní straně obalu je datum pražení a doporučená doba spotřeby. A krom toho, káva je balená do třívrstvích obalů s jednosměrnym ventylkem, což jsem vyděl poprvé přiznám se až právě v případě kávy z tohoto obchodu. Důvod použití právě tohoto obalu mi ochotně vysvětlila ta pani prodavačka o níž ringo tvrdí že o kávě a její přípravě neví ani tužku. Nutno říct, že pro mně je to dost pro ringa asi málo. Jak říkám kávu tam kupuju rád a celkem často a byl jsem přítomen i při tom, kdy nějaká dáma, při zjištění, že káva kterou hodlá zakoupit je pražená před týdnem, řekla že by raději něco úplně čerstvého a opět ta zmiňovaná pani prodavačka jí vyšla vstříc a bez okolků jí nabídla kávu praženou ten den. Co si přát víc?
Uživatelský avatar
Lucifer
Příspěvky: 47
Registrován: pát 24. pro 2010 21:58:03
bydliště: Thomadorf a.k.a. Tettercity
kávovar:
mlýnek:

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od Lucifer »

nedelejte si tady selfpromo, TH CAFEE to stejne nepomuze - koupil jsem 2 ruzne s vetsim casovym odstupem a stojim si za tim co uz jsem tady napsal. Vicekrat neni duvod zkouset.
Uživatelský avatar
mleitgeb
více pokročilý
Příspěvky: 156
Registrován: ned 14. zář 2008 19:28:44
bydliště: Jihočeský kraj
kávovar: LelitBianca,MCE Perla 1gr SAE,R.S.,LaPavoni Europic.,Hario
mlýnek: Macap 2xMXD,4xM5D,M5,R. Rocky, Baratza Sette 270wi

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od mleitgeb »

Nemá cenu se tu dohadovat, mají velmi nekonzistentní kvalitu pražení kávy. Koupil jsem tam několikrát (kolega v práci také) zcela spálenou, smradlavou, zcela olejovitě vypadající kávu, která byla prostě přepražena a navíc do těchto super extra (zcela naprd) obalů dána příliš brzy. Koupil jsem tam kávu praženou týž den dle obalu, ale byla prostě stará - nevím, ale že by přebalovali? Byl jsem na degustaci - cupingu u nich v pražírně, dostal jsem promo kávu domů, jejich směs, a ta je v pořádku. Neříkám, že by byla skvělá, ale je pitná, což ty předtím nebyly, šly rovnou do koše. Prostě, když jste zvyklí na čerstvou kvalitu od PC, tak máte problém se s jakýmkoli nedostatkem srovnat. Protože víte, že to jde lépe.
Paní v obchodě, velmi pravděpodobně maminka majitele, o kávě ví minimum. Ale v podstatě je to jedno. Prodá Vám kávu i tak. Ochutnat kávu u nich moc nemůžete, mají tam jen automat a v něm jejich směs.

2VVH : Na frenchpress Vám tato káva asi stačí, jsem rád, že má pražírna zákazníka. Pro mé potřeby zatím káva nepoužitelná.
Uživatelský avatar
Miri
více pokročilý
Příspěvky: 186
Registrován: pát 29. kvě 2009 15:06:10
bydliště: Bratislava
kávovar: IZZO ALEX DUETTO
mlýnek: Mazzer Mini

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od Miri »

vonvierhoefen píše: káva je balená do třívrstvích obalů s jednosměrnym ventylkem, což jsem vyděl poprvé
Nie je to žiadna novinka. Takto je balených mnoho, i supermarketových káv, stačí sa na ne poriadne pozrieť. I plechovka Lavazzy má zospodu ventil. Ale v nijakom prípade to nepredurčuje, že obsah bude kvalitný. Používa sa preto, aby CO2 mohlo unikať a aby sa zamedzilo prístupu vzduchu kvôli oxidácii kávy. Ale toto má práve hlavne zmysel u káv u ktorých sa predpokladá dlhé skladovanie počas distribúcie pred predajom.
2-czech
více pokročilý
Příspěvky: 278
Registrován: čtv 28. úno 2008 10:04:39
bydliště: Praha, ČR
kávovar:
mlýnek:

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od 2-czech »

navíc do těchto super extra (zcela naprd) obalů dána příliš brzy
Moc nerozumím, třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem jsou zatím to nejlepší, co existuje na uchování kávy. Čím dřív kávu po upražení zabalíte, tím líp (CO2 vytlačí O2 na nějakých 99,5%). Samozřejmě pokud nepoužíváte při balení proplach dusíkem. To pak nemusíte až zas tak spěchat ...
Uživatelský avatar
ringo
více pokročilý
Příspěvky: 235
Registrován: pát 09. říj 2009 8:31:39
bydliště: Jihočesko
kávovar:
mlýnek:

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od ringo »

Pro: 2-czech Čerstvě upražená káva mi více chutná, když je dána na den dva vydýchnout třeba do velké otevřené dózy, než když se hned po zchadnutí nacpe do obalu, byť s ventilkem. Samozřejmě kávu konzumuji ještě v den zakoupení, pro delší uskladnění bude lepší okamžité zabalení. Ale já nejsem odborník, pouhý pobíječ much - flyboy.
... a to jste ještě nebyli v Železném Brodu.
mill
silně pokročilý
Příspěvky: 520
Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od mill »

Pro Ringo: asi záleží na chuti každého jedince, ale i Primacafe mi chutná nejvíc cca po týdnu. Do té doby se mi zdá tvrdší a škrábavější na jazyku, než po uležení. Ale sáčky s ventilkem jsou super a ve srovnání s klasickým papírovým pytlíkem prodlouží "čerstvost" mnohonásobně, i když na půl roku, jak tvrdí talijáni, to samozřejmě není.
Uživatelský avatar
rradovan
Příspěvky: 32
Registrován: pon 21. úno 2011 11:11:02
bydliště: Zvolen
kávovar:
mlýnek:

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od rradovan »

Aj vyvetraná zabalená čerstvo upražená káva nafúkne plynmi uzavreté nepriepustné sačky naprasknutie za pár dní. Je záhada, že "čerstvá" regálová káva v sáčkoch bez ventilu plyny neuvoľnuje. :-) Že sú sačky dobre uzavreté sa dá presvedčiť privoňaním k obalu.
Uživatelský avatar
tohos
Příspěvky: 1
Registrován: pát 12. srp 2011 13:04:57
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od tohos »

Na základě vyrozumění od jednoho ze zákazníků, že se na tomto fóru mluví o nás bez nás, mi dovolte v krátkosti zareagovat.
Z Vašich přízpěvků je patrné, že osud naší firmy Vám není lhostejný. Věřte, že ani nám osud Váš. A proto jsme tady.
Pro mleitgeb: Ctím právo na vlatní názor. Děkuji za věcnou připomínku. Škoda jen, že nabyla vyřčena u příležitosti našeho osobního seznámení.
Přeji všem hezký den. T.H.
Uživatelský avatar
Ostmes
více pokročilý
Příspěvky: 355
Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
bydliště: Vysočina
kávovar:
mlýnek:

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od Ostmes »

tohos píše:Na základě vyrozumění od jednoho ze zákazníků, že se na tomto fóru mluví o nás bez nás, mi dovolte v krátkosti zareagovat.
Vítáme Vás, no ono se v tomto vláknu asi moc dobře nejde hovořit o někom s ním. Pokud se zde uživatel představí či podepíše, že je z té a z té provozovny, kavárny či pražírny, tak potom to bereme v úvahu, ale jinak je toto vlákno (stejně jako toto fórum) bráno jako místo pro příznivce kávy vycházejícího z domácího prostředí. Pokud zde nějaký uživatel napíše, že mu to a to kafe či prodejna nesedí, ostatní to berou jako názor laika (snad naši lokální matadoři odpustí), který může být zcela v rozporu názorem jiného uživatele. Nadruhou stranu pokud je 10 kladných reakcí na jednu negativních, ikdyby byla od kohokoliv, asi se čtenář přikloní k většině. Ohledně reakce uživatele mleitgeb: Pokud měl tento problém, nemám důvod mu nevěřit a pokud se toto dostalo až k Vám, je to ta nejlepší příležitost něco zlepšit. Neznám váš obchod, ani obchodní stategii, ale věřím, že uživatelů jež ji mleitgebovu reakci přečetlo, je v poměru k Vašim zákazníkům minimum a Vy můžete tyto a potenciální zákazníky ochránit před zklamáním a nalákat je k opětovné návštěvě. Přeji též hezký den.
Ostmes
PPK
Příspěvky: 1
Registrován: stř 19. říj 2011 23:23:52
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od PPK »

Zdravím.
Pokud mohu říci svůj názor, ani já nemám důvod se do obchodu "káva čerstvě pražená" vracet.
Je vidět snaha, výsledek však bohužel nevalný.
Káva v mém případě zaručeně nebyla čerstvá.
Pokud p.Hospodářský nabízí na svém webu školení, měl by začít u svých zaměstnanců.
P.K.
Uživatelský avatar
mleitgeb
více pokročilý
Příspěvky: 156
Registrován: ned 14. zář 2008 19:28:44
bydliště: Jihočeský kraj
kávovar: LelitBianca,MCE Perla 1gr SAE,R.S.,LaPavoni Europic.,Hario
mlýnek: Macap 2xMXD,4xM5D,M5,R. Rocky, Baratza Sette 270wi

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od mleitgeb »

Přijde mi to celé velmi úsměvné. Tak jak já chápu toto fórum a vůbec význam fór obecně, jde o podělení se o osobní názory, zkušenosti a jejich konzultace s ostatními lidmi stejného či podobného zájmu. Nic víc a nic míň.

Toto vlákno se dostalo na notu lokálních pražíren, která mne nenechala pasivním a jediné co jsem udělal, je to, že jsem zde napsal moji zkušenost. V tomto konkrétním případě nebyla bohužel jen má, ale i dvou mých kolegů z práce. Za napsaným si stojím. Je dobře, že to majitel pražírny četl, může se svým podnikáním něco udělat a možná jeho kávu znovu vyzkouším(e). Takže toto vlákno splnilo více než svůj účel. Za to jsem velmi rád. Je třeba, aby v naší republice bylo více firem, nejenom tohoto zaměření, které se zlepšují, pracují na sobě a chtějí nabízet jen to nejlepší. A věřte, k dnešnímu dni je jich žalostně malé procento.

Pro "tohos": Pane Hospodářský, není problém, abych Vám své názory, připomínky, řekl naživo. Při "cuppingu" u Vás to bylo, si myslím, více než nevhodné. Nemluvě o tom, že mne to pouze utvrdilo v mém názoru. Jsem rád, že Vám není můj osud lhostejný, i když mne to překvapuje. Já Vám samozřejmě přeji mnoho úspěchů a štěstí v zajímavé práci, ale nebudu lhát, v konečném důsledku mi to je spíše lhostejné. Omlouvám se, ale je to tak. (Reaguji pozdě, celá tato výměna názorů mě v čase její čerstvosti minula, je mi to líto, tak alespoň opožděně.)
Uživatelský avatar
Galina
pokročilý
Příspěvky: 96
Registrován: čtv 14. črc 2011 14:01:50
bydliště: Plzeň
kávovar: Catler ES 4050
mlýnek: Gaggia MDF

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od Galina »

My odběratelé z primacafe zde už víme, že v čase nouze, kdy káva došla a čekáme na další, se snad vyplatí jen abstinence. Zrovna ten čas s dcerou prožíváme. Dcera nevydržela a zašla koupit do voňavého obchodu Tchibo kávu do své Jury. Nabídla i mně. Už po prvém loku se mně zkřivila tak pusa, že káva skončila v dřezu. Měla jsem pocit, že piji šťávu z citronu ! Neuvěřitelné! Nechápu lidi, kteří si chodí do tohoto obchodu kávu kupovat. Nedalo mně to a šla si kávu vypít k nim do obchodu. Samozřejmě jsem ji tam nechala po prvém loku na stole. Už nikdy více ! To už je tisíckrát lepší Lavazza, kterou jsem používala do Gaggie dřív než jsem objevila Primacafe zde.

Chvála této pražírně !!
Uživatelský avatar
czhawk
více pokročilý
Příspěvky: 144
Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
bydliště: Ústí nad Labem
kávovar: Rancilio SILVIA
mlýnek: Rancilio ROCKY

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od czhawk »

Když jsem tak brouzdal na PCF, samozřejmě, jsem brnknul i o téma "nouzová káva", ale uznal, jsem, že to se mi nikdy nestane. Přece nikdy nedopustím, aby mi doma došla PC káva.
No a je to tady, sedím si doma na sucho a čekám, až dorazí objednávka. Nějak jsem to prošvihl. No nic, čekání je dlouhé, už jsem bez kávy asi 4 dny, přesněji to nevím, protože se mi rozmazává svět :) . Takže se přiznám, pokusil jsem se narychlo sehnat trochu kávy jinde. Narychlo rozumějte - vyběhnout do obchodu koupit a hurá ke kávovaru. Koupil jsem tedy na rychlo cca 100g Brazil Santos od fy OXALIS. Asi už někdo z Vás určitě ochutnal kávu z jejich produkce. Káva není úplně špatná, rozhodně menší zlo, než ze supermarketu. Největší slabina je to, že se zákaznák nedoví jak je stará od pražení. To co jsem koupil bylo tak 4-5 měsíců staré a pěnu to rozhodně neudělalo. Trochu mě překvapila velmi silná čokoládová chuť kávy a světlejší barva praženého zrna, které nebylo až tak kvalitní jako z PC. Mé osobní přesvědčení je, že zakoupená káva byla aromatizovaná, ač to na ní nebylo uvedeno a to je to, co mě nejvíce mrzí. Každopádně, přežít se na ní dá, ale příště, příště si už budu dávat větší pozor. :cry:
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od primacafe »

Ještě budete muset chvilku vydržet, protože v nedělu jsem jel na Slovensko pro sáčky (už nebylo do čeho balit) a teď jsem se vrátil. Tento týden se ještě stihne něco vypražit a odeslat, ale přijde to až v týdnu příštím.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
czhawk
více pokročilý
Příspěvky: 144
Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
bydliště: Ústí nad Labem
kávovar: Rancilio SILVIA
mlýnek: Rancilio ROCKY

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od czhawk »

Já si nestěžuji, jen si tu tak sedím v koutku a nahlas vzlykám :) .
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od primacafe »

Aspoň je stále jasné, že NENÍ KAFE JAKO KAFE
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
Galina
pokročilý
Příspěvky: 96
Registrován: čtv 14. črc 2011 14:01:50
bydliště: Plzeň
kávovar: Catler ES 4050
mlýnek: Gaggia MDF

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od Galina »

A taky je jasné, že PC nebo-li pan Konečný nemá konkurenci. Kdo jednou ochutná a taky pozná jeho servis, je v čase nouze ztracený. Já "vzlykám" pokaždé, když si musím dát kávu kdekoliv mimo domov.
Této pražírně přeji jen to dobré !
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od primacafe »

czhawk píše:Já si nestěžuji, jen si tu tak sedím v koutku a nahlas vzlykám :) .
ale už je k Vám na cestě.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
ian
více pokročilý
Příspěvky: 182
Registrován: úte 09. říj 2012 17:23:43
bydliště: Šimonovice
kávovar: La Nuova Era Cuadra, Hario V60, French Press Ultimo
mlýnek: La Spaziale MXT single dose, Carimali Junior, Hario Skerton

Re: Káva z obchodu v čase núdze

Příspěvek od ian »

Prosím o radu, z nouze největší jsem si koupil v supermarketu nějaké segafredo, je to hrozná kyselka a už se těším až si po svátcích objednám čerstvě upražené. Ale k věci, i když namelu na nejjemnější stupeň, tak mi trvá extrakce (30 ml) jen nějakých 10 sekund. Proste proteče proudem. Zkouším přitom tampovat málo, hodně i extrémně hodně a mám pořád stejný výsledek. S kávou z primacafe dříve nebyl problém. Myslíte že to je způsobeno nekvalitní kávou nebo mám mít obavy o funkčnost mlýnku? (těžko poznám jestli mele skutečně na jemno).
Keep Calm and Drink King’s Coffee
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „ke kávě“