Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Teď jsme se v tom trocha vrtal v souvislosti s čaji, na které jsem se dal. Za solidní standard se uvádí například Volvic, která se jeví dosti měkkou s nižším TDS. Podobná by asi mohla být i Dobrá voda, má dost nízké TDS. Ještě se v tom budu trocha vrtat, ale nějaké shrnutí je tuhle:
Používám balenou Dobrou vodu už asi 2-3 měsíce a je to opravdu znatelná změna k lepšímu, pokud žije člověk v oblasti s tvrdou/velmi tvrdou vodou jako já(střední čechy).
I tak ale používám ještě změkčovací filtr, káva je teď znatelně sladší a chuť intenzivnější než předtím.
Sakra tohle vlákno jsem vůbec nepobral..... Já blbec si myslel že si koupím presovač natočím vodu z kohoutku a mám báječné espresso. Vlastně zase nějaká překážka. Tak si pokládám otázku dá se vůbec udělat kvalitní espresso ? Nebylo by třeba celou výbavu přemístit do hermeticky uzavřené místnosti s uzavřenou filtrací aby nebyl nakonec největší problém v příliš kyselém prostředí v kterém se o espresso pokoušíte.
Zde najdeš spoustu zajímavých(i z r.2008) věcí které se hodí ale málo kdo má tu trpělivost to číst a raději se ptají pořád dokola na věci které už dávno byly několikrát probrané. Je to škoda, ani neví o co všechno přicházejí. A proto je potřeba Číst a číst pak se ptát
canyon
A proč to tak dramatizujete? Voda je schopna ovlivnit i čaj a to celkem výrazně. Třeba mi máme tak tvrdou vodu že není dobrá ani na pití a musí se prohnat alespoň filtrační konvicí, pak se dá pít, je s ní lepší kafe a ještě více se to podepisuje na čaji. Hlavně zelený a černý, černý s filtrovanou vodou získal krásně jemnou chuť a u zeleného nejsou tak výrazné třísloviny. U kávy je to stejné a je naprosto jedno zda ji dělám v džezvě, moka konvičce a nebo espresso v kávovaru.
KávovaryGaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO. MlýnkyCarimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Byli jsme kdysi na exkurzi v pivovaru Radegast. Sládek nám povídal o základních surovinách a vyzdvihnul, že defakto nejdůležitější je voda. Že oni mají perfektní místní zdroj a proto je jejich pivo takové dobré. A jak asi všichni víte, tak Radegast je součást velkého koncernu s Plzní.
No a to nejdůležitější. Sládek pak řekl, že když nestíhají vařit tak jim pomáhají v prazdroji. A jeden z našich návštěvníku se zeptal, jako jestli tam vozí i tu vodu, aby to bylo to správné pivo. No a sládek měl po řeči..........
... a pri exkurzii v pivovare Šariš odborný doprovod na otázku ohľadom vody (hovorí sa medzi ľudom, že Šariš má dobrú vodu...) povedal, že na tom nezáleží, že si ju vedia upraviť ako potrebujú ... (čo si zase ja viem predstaviť)
... je naprosto standardní, že velké pivovary mají vlastní úpravny vody a neberou pitnou vodu z veřejného zdroje. Chemicko-technologický proces úpravy surové vody je pak nastaven přesně dle požadavku technologa pivovaru.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
Tak pokud chceš jít touto cestou, tak si vyhledej vodu, která je za rozumný peníz a splňuje požadavky na tvrdost a nebude pak třeba už něco filtrovat. Zbytečně by si utrácel za filtry.
no to je to o com som rozpraval ta korytnica stoji 54 centov a 100litrov stoji skoro 30e tolko dam za 8filtrov pre britu. Je fakt niekdo kdo to aj takto realne konzumuje ? A jaka tam je tvrdost v PPM ? Teraz som skusal vodu s kauflandu nejaku za 20centov a mala 150 a dojcenska voda drobcek mala 300 (ved s vodovodu tecie 220 :D)
Vaše je tak špatná, že ji ani Brita nezachrání? Balenou vodu používám jen v nouzi. Může ležet zabalená pěkně dlouho, a nemáte jistotu jak byla skladovaná (teplo, světlo). Nechci navíc vytvářet spoustu zbytečného odpadu.
Před konvicí jsem kupoval hlavně 5l kojenecké vody v Penny, s docela nízkou mineralizací. Už bych se k tomu ale nevracel.
Nasa voda z verejneho vodovodu je velmi tvrda, 28 - 29 st. nemeckych. Vodu kupujem priamo od vyrobcu, ponuka aj velke balenia, ale nepripada mi to prakticke.
Zase trosku ozivim temu Presiel som na filtrovanu kavu a snazim sa zohnat co najmaksiu vodu. Vsetci mi odporucaju Dobru vodu ale da sa vobec na Slovensku zohant ? Podla tohoto ma : http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDet ... 1019470943
rozpuštěných látek 104 mg/l
Najlepsi ekvivalent ktory som zatial nasiel v tescu bola Toma natural ktora ma 162.
Este som nebol v Bille a Lidli, oplati sa mi tam studovat tie vody alebo Toma je na Slovensku asi to najlepsie s balenej co sa da zohnat ?
Doma pouzivam Britu ale planujem pit kavu aj na dovolenkach/v praci.