ASCASO I-STEEL
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: ASCASO I-STEEL
Jestli to stačí tak to by bylo fajn.
Napadá mě a co měď? Respektive můžu ji strhat z desky na plošné spoje. Ale to bude asi oxidovat a mohlo by to být časem asi fuj že? Ten alobal je přeci jen potvravinářsky vhodný.
Napadá mě a co měď? Respektive můžu ji strhat z desky na plošné spoje. Ale to bude asi oxidovat a mohlo by to být časem asi fuj že? Ten alobal je přeci jen potvravinářsky vhodný.
- papun
- silně pokročilý
Jo a ještě technický dotaz. Když už tedy budu ladit tak přesně, tak jak jste řešili to, že celé to šasí nemusí být usazeno úplně rovně.
Přesněji řečeno mlýnek stojí na stole, vedle je stojan s měřidlem, které nastavím ta aby se dotýkalo spodního kamene. Jenže co když je mírně křivý stůl a jak jsem psal ne úplně dokonale uložené střeva v mlýnku.
Přesněji řečeno mlýnek stojí na stole, vedle je stojan s měřidlem, které nastavím ta aby se dotýkalo spodního kamene. Jenže co když je mírně křivý stůl a jak jsem psal ne úplně dokonale uložené střeva v mlýnku.
- gekonko
- více pokročilý
- kávovar: CARIMALIalfa2x GAGGIAcubika2x ASCASOdream KRUPSxp5240
- mlýnek: GAGIAmd85-2x SANTOS#1 ZASSENHAUSpanama
Tak ten stojan by mal mať magnet, ktorý prichytíš na mlynček, alebo ho prichyť napr. na zárubňu a vedľa si daj mlynček (potom s ním musíš samozrejme točiť opatrne aby si nehýbal aj s celým mlynček). Ja som podlepoval hliníkovú pásku.
- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Dají se pořídit i tenké kovové a mosazné podložky popřípadě je rozklepat, plech z plechovky od piva, hliníková fólie, celofán, mikroten, pečící papír atd... U mědi bych měl obavy z oxidů, ty nejsou zdraví vůbec prospěšné...
Šasi může být křivé, jak chce, měříš házivost rotující součásti. Tam je to jedno, jestli stojí šikmo nebo ne.
Šasi může být křivé, jak chce, měříš házivost rotující součásti. Tam je to jedno, jestli stojí šikmo nebo ne.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
- papun
- silně pokročilý
No jo vlastně. Ono to pořád měříš v jednom bodě. Chlapi to mají v práci, takže měřidlo je dostupné. Už jen chuť. Možná si to půjčím na svátky až se začnu nudit.
-
- více pokročilý
- mlýnek:
Podle mě je to měření zbytečný krok - aspoň mě u SJ stačilo namalovat fixou kameny a podložit (2 vrstvy alobalu) nesetřenou část. Je to celkem rychlá akce a výsledek byl znát (nebylo to extrémní zlepšení, ale znát to bylo).
- papun
- silně pokročilý
Když už mám sehnanené měřidlo a můžu měřit, tak to bude asi praktičtější.
-
- více pokročilý
- mlýnek:
Pokud to dokážeš dostatečně přesně a spolehlivě změřit, tak to určitě minimálně za pokus stojí. To měření na běžícím mlýnku s barvou má tu výhodu, že probíhá ve stejných podmínkách jako pak reálné mletí a je velmi spolehlivé. A nevím, jak změříš horní kámen.
- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Horní kámen se úchylkoměrem neměří. Ten se dělá na barvu proti srovnanému spodnímu.
Nerozumný kupec
-
- více pokročilý
- mlýnek:
Tak já dělal na barvu i spodní. Na jinou metodu stejně nemám prostředky, ale i tak mi to přijde jednodušší.
potrebuju poradit, v elektrice se nevyznam,
delal nekdo odpojeni casovace a zapojeni jen na spinac u I-steelu
delal nekdo odpojeni casovace a zapojeni jen na spinac u I-steelu
- papun
- silně pokročilý
Jestli nedokážeš sám tohle vyřešit, tak doporučuji oslovit nějakého kamaráda, který je elektrikář.
tak stejne budu muset,
po 4 hodinach kdy byl zapnuty, uz nesviti kontrolka na vypinaci, kazdopadne to vypada na standartni vypinac za par korun
je videt je ze to Ital, s Fiatem jsem mel taky jen problemy
po 4 hodinach kdy byl zapnuty, uz nesviti kontrolka na vypinaci, kazdopadne to vypada na standartni vypinac za par korun
je videt je ze to Ital, s Fiatem jsem mel taky jen problemy
- papun
- silně pokročilý
To je pouze špatná doutnavka. V podstatě to není nutné ani řešit.
- Rifik
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel 1
Mně taky po pár dnech kontrolka přestala svítit, ale vůbec to neřeším a nebudu.
Rocket espresso Appartamento
Niche Zero
Niche Zero
- dusan333
- pokročilý
- mlýnek: Ascaso i-steel i1
Potvrdzujem, je to asi výrobná vada tej dútnavky. Tiež mi svietila len pár dní. Špeciálne kvôli nej nemá zmysel mlynček rozoberať.
- rogerer
- kávovar: Lelit PL41 TEM
- mlýnek: Ascaso iSteel
mně zatím pořád svítí, ale zapínám opravdu jen při přípravě...nicméně jsem si všiml, že se to tlačítko hrozně zahřívá (stačí třeba nechat 10 minut zapnuto)
- dusan333
- pokročilý
- mlýnek: Ascaso i-steel i1
To bude zlý kontakt, ale nie kvôli dútnavke. Tou tečie smiešne malý prúd, to by sa nehrialo. V tvojom prípade by bolo dobré to rozobrať. Ak sa to fakt hrozne hreje, tak o ten zapínač zbytočne prídeš.
- rogerer
- kávovar: Lelit PL41 TEM
- mlýnek: Ascaso iSteel
mlýnek je měsíc starý takže ho rozhodně rozebírat nehodlám... nějak jsem to blíž nezkoumal
- Luckyn
- kávovar: Rancilio Silvia PID
- mlýnek: Ascaso I-steel
Koupil jsem si mlýnek koncem minulého roku a také máte problémy s vypadáváním umleté kávy ? Zůstávají tam i dva gramy ze čtrnácti, zkoušel jsem si dělat všemožné udělátka až jsem došel do stavu, kdy mám sosák oddělaný, přiložím ho pouze na mletí, aby potom zahnutým drátkem mohl maximum možného vyškrabat ven. Někdo něco jednoduššího ? Strávím pak u jedné kávy 20 min