Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Moj otec vzdy daval mame malu stipku soli do kavy, samozrejme do zalievanej. K soli patril aj ritual, kde voda nesmela zovriet ale byt len blizko bodu varu.
Zkusil jste to někdo?
Tak to zkuste, sůl má snad doma každý. Nic vás to nebude stát a budete mít vlastní zkušenost (neocenitelnou).
Dobrou chuť.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
-------------------------------------------------------- kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
špetka soli se dává i do horké čokolády, zintenzivňuje vnímání chutí obecně (to je vlastně známý kuchařský trik), především zintenzivňuje sladkost.
do vody k vaření kávy má naopak smysl přidávat hořčík.
Tak si ju dejte do kávy a pak se s námi podělte. Nechám se překvapit co to zintenzivní.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
-------------------------------------------------------- kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
to už jsem samozřejmě udělala, jen se nejednalo o espresso (tam by se trochu komplikovaně dávkovalo s ohledem na objem). zvýrazňuje to sladkost a přidává mírný minerální tón, který ovšem některé kávy mají samy o sobě. moc tomu neholduji, ale pro někoho, kdo pije kafe s mlíkem a cukrem to může pomoct ještě trochu rozšířit paletu chutí v kávě.