Ťažká otázka, mám ho krátko. Oproti menšiemu mlynčeku má výhody aj nevýhody, je tichší; takmer vôbec nehrudkuje (M2M však hrudkoval len veľmi málo); namletá káva vyzerá veľmi konzistentne (ale pod mikroskopom som to neskúmal); nastavenie jemnosti mletia je jemné, 150 dielikov/360st na dorobenej stupnici (M2M 72d/360st., 1 krok bol rozdiel medzi ristretom a espressom, čo však obyčajne stačilo). Manipulácia s ním je horšia, výstup z tunela je vysoko pre mletie na váhe, váhu musím podkladať; manuálne ovládanie kapacitným tlačidlom má dobeh cca 0.5s, s čím treba počítať, takže väčšinou zomelie o niečo viac, a prebytok vysypem; v prechodovom tunele zostáva viac kávy ako v M2M, rovnako tak vo vnútri pri odobratí násypky s kávou (uzavreté šupátko), čo je dané väčším priemerom kaneňov a teda väčším objemom komory; pri zmene kávy sa zle vysypáva obsah v komore medzi kameňami, jednak sa nedá vysypať celkom, jednak mlynček je skoro 2x ťažší na manipuláciu; štandardná násypka je ozrutná a ohyzdná (M2M má šmrnc). Kvalita spracovania je u M2M vyššia, F4E držiak páky aj nerezová tácnička sú vyrezané laserom a ponechané s ostrými a neopracovanými hranami, aj hrdlo násypky nie je top-notch. Sú to však také detaily, s ktorými sa dá žiť resp. zvyknúť si na nich a prispôsobiť sa im. Je tu tiež priestor na moje obľúbené upgrade

(1. je na priloženom obrázku), keď budú hotové, možno založím samostatnú tému. Mletie timerom som ešte neskúšal - pri prvých použitiach bolo nastavovanie mletia nekonzistentné, šoty lietali hore dole, raz pumpa nepretlačila, inokedy káva striekala (bottomless páka), ale snáď sa to už ustabilizovalo, dnešné výsledky boli OK. Opakovateľnosť nastavenia u M2M bola dobrá od začiatku - uloženie vrchného kameňa je iné ako u M2M, kým tento mal kameň pevne na závite, F4E má kameň "plávajúci", hore je tlačený 3 pružinami a zaistený proti pootočeniu 3 výbežkami do drážok v stene (z princípu majú trochu stranovú vôľu), proti pohybu hore je držaný prstencom na závite (preto môže byť prstenec bez aretácie, vyžaduje však väčšiu silu pri nastavovaní). Opakované nastavovanie tak môže byť trochu problematickejšie. Celkovo sa mi však páči a keď doladím násypku, držiak páky a zmením zvyklosti, možno budem mlieť aj s timerom

. M2M však naďalej považujem za veľmi podarený, kompaktný a dobrý mlynček, jediná vec, čo sa mu dá vytknúť je, že nemá jemnejší krok (čo by technicky bolo možné) a detailnejšiu stupnicu hrúbky mletia (ale tú som musel dorábať aj u F4E, len tam na ňu je priestor a u M2M vzhľadom na tvar/dizajn prstenca nie).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.