" Zaliji 95 stupňů teplou vodou, 3x v průběhu 5 minut zamíchám, nechám sednout lógr a pak s chutí vypiji. Nejraději ve stínu na zahradě. "
Neviem ci to tak pises, alebo mi to tak znie lebo je to česky, ale znie to strasne oddychovo a chutne - az si budem musiet opat zajtra nejakeho turka skusit - musi byt urcite este stale popularny, pretoze ked citam navody na mletych kavach (popradska extra special napr) tak je tam navod na pripravu prave iba turka.
napr tuto
https://www.popradske.sk/kava/mleta/extra-special-250/ (dufam ze to nie je reklama - myslim ze odtialto nikto popradsku kupovat nebude)
Zaujalo ma ale ze pisu ze uz 50 rokov robia arabicu - za socializmu sa pouzivala a predavala 100% arabica na zalievanie ? Ja si pametam len standard zmes - a tam teda neviem co bolo a ci sa tam vobec niekedy arabica vyskytla
No zajtra si skusim asi prvykrat "šlahnut" doppio (snazim sa s tym kofeinom opatrne aj ked dnes to bolo 5x espresso

) a mam chut aj na turka - dost mi pripomina stare casy
PS : pri hladani nejakych info o turkovi som nasiel tuto paradnu recenziu ale su tam aj ine
http://kam-na-kavu.blogspot.com/2012/04 ... volen.html
inak je to uz teda dost OT - tak ak by to nahodou moderatol prehodil niekde do volneho pokecu nebude to vadit
" Zaliji 95 stupňů teplou vodou, 3x v průběhu 5 minut zamíchám, nechám sednout lógr a pak s chutí vypiji. Nejraději ve stínu na zahradě. "
Neviem ci to tak pises, alebo mi to tak znie lebo je to česky, ale znie to strasne oddychovo a chutne - az si budem musiet opat zajtra nejakeho turka skusit - musi byt urcite este stale popularny, pretoze ked citam navody na mletych kavach (popradska extra special napr) tak je tam navod na pripravu prave iba turka.
napr tuto https://www.popradske.sk/kava/mleta/extra-special-250/ (dufam ze to nie je reklama - myslim ze odtialto nikto popradsku kupovat nebude)
Zaujalo ma ale ze pisu ze uz 50 rokov robia arabicu - za socializmu sa pouzivala a predavala 100% arabica na zalievanie ? Ja si pametam len standard zmes - a tam teda neviem co bolo a ci sa tam vobec niekedy arabica vyskytla
No zajtra si skusim asi prvykrat "šlahnut" doppio (snazim sa s tym kofeinom opatrne aj ked dnes to bolo 5x espresso :pardon: ) a mam chut aj na turka - dost mi pripomina stare casy :smoke:
PS : pri hladani nejakych info o turkovi som nasiel tuto paradnu recenziu ale su tam aj ine
http://kam-na-kavu.blogspot.com/2012/04/kaviaren-chantal-cafe-zvolen.html
inak je to uz teda dost OT - tak ak by to nahodou moderatol prehodil niekde do volneho pokecu nebude to vadit