Mletí kávy v PRIMAcafé
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Mletí kávy v PRIMAcafé
Objednal jsem si v PRIMAcafé kávu namletou na presso. Je mletí dostatečně kvalitní? Objednal jsem si ho protože mám nejspíše nedostačující mlýnek a uvažuji o koupi Gaggia MDF, ale nejdříve bych chtěl vidět a ochutnat rozdíl 

- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Mletí kávy v PRIMAcafé
Myslím, že to už už bolo x krát rozoberané.
PRIMAcafé Ti určite namelie kávu kvalitne, kvalitnejšie ako si väčšina z nás môže namlieť doma (málokto drží doma profesionálny mlynček).
Problém je inde - univerzálne mletie na espresso neexistuje. Do hry vstupuje tak veľa faktorov, že nie je možné namlieť ideálne "na diaľku". Navyše, zomletá káva degraduje veľmi rýchlo. Tam už o kvalite nerozhodujú dni či týždne, ale hodiny.
Takže len zopakujem: pre kvalitné espresso je mlynček nevyhnutný, minimálne v kvalite Gaggia MDF, Demoka M203, Nemox/Saeco Lux, ... (viď príslušná téma k mlynčekom).
PRIMAcafé Ti určite namelie kávu kvalitne, kvalitnejšie ako si väčšina z nás môže namlieť doma (málokto drží doma profesionálny mlynček).
Problém je inde - univerzálne mletie na espresso neexistuje. Do hry vstupuje tak veľa faktorov, že nie je možné namlieť ideálne "na diaľku". Navyše, zomletá káva degraduje veľmi rýchlo. Tam už o kvalite nerozhodujú dni či týždne, ale hodiny.
Takže len zopakujem: pre kvalitné espresso je mlynček nevyhnutný, minimálne v kvalite Gaggia MDF, Demoka M203, Nemox/Saeco Lux, ... (viď príslušná téma k mlynčekom).
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.