Možná by nebylo od věci zařadit toto téma zde: http://www.primacafe.cz/primafrm/viewforum.php?f=2 mezi ostatní značky.
I názor šéfa PRIMACAFE na tyto strojky by mne zajímal, děkuji moc.

No jéje,od prvního dne co jsem to postavil do kuchyně, se při každém připravovaném pressu kochám a pokaždé se chválímOndra píše: Pedro, jak ty jsi spokojený se svým "italem"?
Těžko říct.Chtělo by to vidět.Pokud má Ferrari opravdu 58mm profi sítka ,tak i páka,grupa bude tzv. profi (bojlér je podle webu mosaz,to se taky cení-chtělo by zjistit co je v Gaggii),tak to bych šel do něj.To je i jediná věc,která se mi podle fotek nelíbí na té Gaggii,ta páka vypadá nějak divně.Ondra píše: Jinak ceny jsou překvapení, na krámě mají ty původní bez slevy. Co byste doporučovali při výběru - Gaggia či Ferrari?
No potom daj vedieť, aká je v tom páka, či to staré vyhotovenie s dvomi otvormi, alebo novšia s jedným otvorom so závitom.Ondra píše:Gaggie má dle info na webu páku pochromovanou mosazí. Boiler je klasicky hliník.
Podle toho co jsem viděl, tak je tam ta "stará dvojdíra". Tu novou se závitem mělo Ferrari...hnup píše: No potom daj vedieť, aká je v tom páka, či to staré vyhotovenie s dvomi otvormi, alebo novšia s jedným otvorom so závitom.
Bojler by nemal byť problém, pokiaľ do neho nenaleješ ocot alebo podobné odvápňovače. Na odvápňovači by som nešetril a používal naozaj len Gaggiu alebo tie, kde je vyslovene napísané, že nežerú hliník.
B je správněOndra píše: Teď mě trápí volba kávomlýnku. Uvažuju, zda by pro začátek stačil Krups anebo zda je to, dle referencí, zbytečná investice.