samozřejmě mi došlo, že každá má určitou chuť, nádech atd.
Domnívám se, že všechny jsou vhodné na přípravu pressa a každý jednotlivý druh
projeví své klady (někdy samozřejmě i zápory)
zajímá mě, jak se tyto kávy projeví při jiné úpravě (vím, že je to hodně popsané u jednotlivých káv)
a to při vaření v cafetieře

1.zajímalo by mě, jaká káva je vhodná pro přípravu kávy v cafetieře, respektive jestli není třeba "škoda" dělat kávu třeba z nějakých jednodruhových, protože způsob přípravy neumožní kávě správně projevit chutě
nerada bych, aby mně někdo špatně pochopil, nechci šetřit na kávě, více méně bych jen chtěla vědět, jak dokonale dokáže kafetiera "výtáhnout z kávy to co má". Připadá mi že se do toho zamotávám. Jestli třeba naprosto postačuje dělat kávu v kafetieře třeba ze směsi prima STANDARD, nebo se dá objevit něco nového v jednodruhových kávách při takovéto přípravě (jestli není lepší jednodruhovky dělat jako espressa, jestli ta příprava není lepší, účinější)
2. domnívám se, že cafetiera je na přípravu mocca, i když někde tvrdí (videa youtube), že je na espresso, tak kdyby mi to někdo mohl objasnit.
3. tuším, že směsi kde je robusta dělají v pressu lepší cremu (kvůli chemii)
zajímalo by mně jak to je s arabikou a robustou v cafetieře...ne jen kvůli cremě (jestli se tomu u této kávy dá říkat crema) ale prostě jestli máte zkušenosti třeba s chutí, nebo tím, jak kafetiera jednotlivé druhy "zpracuje"
4. o kolik hrubší má být mletá káva do cafetiery než na presso (pokud se to dá nějak popsat

jsem jen zvědavá, svět na tom nestojí a nepadá, tak snad se najde někdo kdo mi něco z toho objasní

Předem mockrát děkuji ;o)