Pohľad na mašinu po cca 2 mesiacoch:
Za dva mesiace snáď neprešiel deň, kedy by som mašinku nechal odpočívať. Takže by som to mohol nejako zhrnúť:
1. Odpadová nádoba na vodu je naozaj dostatočná. Aj keď sa u nás objavilo viac ľudí naraz a ja som robil jednu kávu za druhou, nikdy som nemal problém s jej kapacitou. Mašina tam toho naozaj moc neleje, bezohľadu na to, či robíte čiste espresso, alebo aj nejaké mliečne dobroty.
2. Twin - dva bojlery. Táto funkcia možno nie je tak úplne presne chápaná. Minimálne ja som očakával, že na stroji bude možné naraz pripravovať espresso a zároveň peniť mlieko (ako býva vidno v latte art videách na profi strojoch na internete). Ale to nie je pravda. Ak otvoríte ventil uprostred extrakcie espressa, z trysky potečie voda, žiadnej pary sa nedočkáte. Na druhej strane treba povedať, že po dokončení prípravy espressa mašina robí penu okamžite (samozrejme treba odpustiť skondenzovanú vodu). Takže odpadá čakanie na zmenu teploty bojlera, či už v smere presso - para alebo para - presso. Túto funkciu oceníte najmä v prípade spomínanej návštevy, keď najmä ženy a mladší ľudia budú chcieť latte alebo macchiato. Vtedy by niekoľko desiatok sekúnd trvajúce čakanie pri každej káve vyzeralo ako večnosť.
3. Výroba mliečnej peny - po dvoch mesiacoch môžem zodpovedne povedať, že na tomto prístroji sa dá bez problémov vyrobiť pena vhodná ako na cappucino, tak na latte machiato a úplne bez problémov aj takzvaná mikropena na latte art. Ale nenaučil som sa to cez noc. Chcelo to tréning, ale teraz už robím mlieko konštantnej kvality. Pokiaľ ide o zázračný nadstavec pannarello (či ako sa to hláskuje

, ten používam iba v prípade, že chcem vyrobiť penu na latte macchiato, lebo suchá pena mu ide vynikajúco. Pri mikropene ho dávam dolu a pením iba tým čiernym zbytkom.
4. Programovacie funkcie - aj keď sa pokladám za technokrata, táto stránka mašiny zostala zatiaľ nepreskúmaná. Aktuálne využívam len tlačidlo na manuálny režim, pretože žiadna technika mi nebude kaziť môj ranný rituál prípravy kávy. Snáď neskôr.
5.Predhrievanie šálok - funkciu stále považujem za zbytočnú (čítajte absolútna hovadina), pretože ak dokážem šálku predhriať vodou z trysky tesne pred extrakciou, odmietam mať mašinu zapnutú celý deň. Ale to je môj subjektívny názor.
Ak by niekto mal konkrétne otázky, veľmi rád zodpoviem, pokiaľ budem vediť.