Gaggia Classic
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
V případě zájmu rád prodám kouzelnou misku s prohlubní od La Marzocco.
- roza
- Příspěvky: 6
- Registrován: úte 28. pro 2010 22:36:25
- bydliště: Jičín
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: DeLonghi
Re: Gaggia Classic
Musím se s vámi podělit o řešení, které manžel vymyslel (mě to teda taky napadlo) a s použitím hrubé síly realizoval. Protože s Gagií přišly pouze napěňovací misky, v e-shopech jsme nikde misky bez napěňovacího druhého dna neviděli a nebavilo nás po nich pátrat, manžel druhé dno jednoduše odřízl. No, abych byla přesnější vyřízl z druhého dna (to s tou jednou dírkou) okénko. Takže je odkrýté dno s dírkami a z něho nerušeně proudí káva do šálku.
Re: Gaggia Classic
Ahoj, o vyříznutí/provrtání toho druhého dna jsem taky přemýšlel. Jen jsem si nebyl jist, jestli se v konstrukci toho horního (tedy ve velikosti dírek) nějak nepočítá s tím, že je podtím ještě to druhé dno. Pokud by to bylo OK, tak je to rozumné řešení.
BTW s Gaggií Classic jsem velmi spokojen. Zatím dělá vše co chci a nedělá nic co nechci.
Nik
BTW s Gaggií Classic jsem velmi spokojen. Zatím dělá vše co chci a nedělá nic co nechci.
Nik
Doma: Gaggia Classic + Iberital Challenger, French Press Melior + Ruční mlýnek Lodos
Práce: Rancilio Silvia + Rancilio Rocky
Práce: Rancilio Silvia + Rancilio Rocky
Re: Gaggia Classic
Vyřešil jsem to hodně podobně, jen jsem ve spodní části misky provrtal větší díru (přibližně 5 mm), takže káva může volně protékat a v misce nevzniká přetlak. Místo obřích bublin na kávě konečně vzniká crema, i když z tchibo to nikdy nebude ono
jsem zvědav co z toho vyleze až dorazí káva z PC.

Re: Gaggia Classic
Prave mi prisli misky z espressXXL a su nepretlakove.
- pipis
- více pokročilý
- Příspěvky: 226
- Registrován: čtv 11. čer 2009 10:50:30
- bydliště: ZČ
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Díky za info, když budeš mít chuť, napiš krátkou zkušenost, případně srovnání,
možná tam budu taky objednávat.
Přemýšlím, že tam dokoupím páku bez dna za 36EU:
single, double, nebo je tam napevno nějaká velká miska na 21gr? Díky.
Bestellnummer: 84052520
možná tam budu taky objednávat.
Přemýšlím, že tam dokoupím páku bez dna za 36EU:
Chtěl bych se zeptat, zaráží mě těch 21gr v popisce, dají se u těchto pák měnit misky?:passend für Brühgruppen GAGGIA - alle Gewerbemaschinen sowie GAGGIA Haushaltmaschinen der Modelle - Classic
Siebträger ist komplett montiert, incl. 21gr Kaffee-Sieb.
single, double, nebo je tam napevno nějaká velká miska na 21gr? Díky.
Bestellnummer: 84052520
Re: Gaggia Classic
Urcite sa podelim so skusenostami s tymito nepretlakovymi miskami. Prisla mi 7g Gaggia, 14g Gaggia a 7g Marzocco, takze chvilku potrva, kym zhodnotim, ktora mi bude najviac vyhovovat.
Este by som upresnil, ze postovne z tohto shopu do Ciech je 9,15 euro, nie 3,75 ako som pisal v predoslom prispevku. Dodacia doba bola celkom dobra. Objednane 3.2. a 8.2. som to uz mal tu.
Este by som upresnil, ze postovne z tohto shopu do Ciech je 9,15 euro, nie 3,75 ako som pisal v predoslom prispevku. Dodacia doba bola celkom dobra. Objednane 3.2. a 8.2. som to uz mal tu.
Re: Gaggia Classic
Díky za zprávu. Úplně nejlepší by bylo srovnání těchto nových misek s původními přetlakovými po odstranění přetlaku (vyvrtání / seřezání druhého dna). Ale chápu, že se Vám asi nebu chtít ty přetlakové misky ničit 

Doma: Gaggia Classic + Iberital Challenger, French Press Melior + Ruční mlýnek Lodos
Práce: Rancilio Silvia + Rancilio Rocky
Práce: Rancilio Silvia + Rancilio Rocky
Re: Gaggia Classic
Zatial nemam v plane prevrtavat tie pretlakove misky. Nechce sa mi ich nicit, ked uz mam doma nepretlakove. Ale verim, ze snad sa tu najde casom nejaky dobrodruh, co to testne. 

- pipis
- více pokročilý
- Příspěvky: 226
- Registrován: čtv 11. čer 2009 10:50:30
- bydliště: ZČ
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Ty přetlakovky jsou naprosto k ničemu. Zkusil jsem je /úchvatné maxibubliny místo cremy/ a okamžitě letěly pryč. Během pár dní, až bude čas, tak je provrtám a srovnám s miskami Rancilio, které tam zatím fungují bezvadně.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 381
- Registrován: ned 20. dub 2008 13:29:49
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
Re: Gaggia Classic
K botomless pákam zvyčajne pribalujú aj misku s väčšou gramážou (do štandarnej páky sa ani nevlezie), ktorá má dno zarovno so spodkom páky a teda je pekne vidieť na extrakciupipis píše:Chtěl bych se zeptat, zaráží mě těch 21gr v popisce, dají se u těchto pák měnit misky?:
single, double, nebo je tam napevno nějaká velká miska na 21gr?



Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Re: Gaggia Classic
Takze mam tu par postrehov z testovania nepretlakovych misiek, ktore som kupil pred par dnami, viz prispevok, ktory som pisal vyssie. Hlavny a zasadny rozdiel medzi pretlakovou, co bola pribalena ku Gaggii Classic a nepretlakovou, je v pene. Asi to nebude pre nikoho nejaka novinka, bolo to tu zmienene nespocet krat a i s fotkami. U pretlakovej misky vznika pena (vacsie bublinky) a u nepretlakovej vznika crema.
Obtiaznost pripravy pressa je podla mna takmer rovnaka. U obidvoch misiek je dobre si pohrat s hrubkou namletia, mnozstvom kavy a sily utampovania. U nepretlakovej misky sice budete mat penu takmer vzdy, ale pokial chcete spravnu extrakciu, tak sa experimentovaniu nevyhnete ani s tymito miskami.
A teraz ku konkretnym miskam.
Marzocco 7g - skusal som ju naplnit len na 7-8,5g, cize do spodnej casti tak, ako to tu uz na fore bolo diskutovane a vysledok ma prekvapil. Extrakcia bola +- 25ml/25s . Puk bol vodnaty, zvlastne nafuktnuty do obleho tvaru. Chut kavy je oproti klasickemu plneniu "oblejsia". Myslim si, ze ideal pre ludi, co nemaju radi az tak silne espresso. Trosicka sa asi potlacia urcite slabsie chute, ktore vystupuju pri vacsej gramazi, ale to si myslim, ze pre urcitu skupinu ludi nebude na zavadu, prave naopak.
Gaggia 7g - tuto misku som plnil klasicky doplna. Myslim si, ze oproti pretlakovej miske mi mierne vystupila kyselost a horkost kavy. Pozor, kava nebola kysla, len sa zvyraznilo to co v kave uz je. Pre mna je tato miska nevyhovujuca, pretoze jedno espresso 25ml je na mna malo a robit si dve po sebe sa mi nechce, takze mam v oblube radsej double misku.
Gaggia 14g - s miskou som nemal ziaden problem a je to momentalny moj favorit. Extrakcia v pohode, crema pekna, chut mi nepride tak razantna ako u 7g.
Takze ked to zhrniem, doporucujem tieto dve misky - Marzocco, pre ludi co nemaju radi tak silne espresso a nevadi im, ze im z toho nevypadne pekny puk, pokial tuto misku nenaplnia doplna.
Gaggia 14g pre klasicke pouzitie. Prechod z pretlakovych na nepretlakove vobec nelutujem a doporucujem vsetkym co vlastnia Gaggiu Classic len s pretlakovymi miskami.

Obtiaznost pripravy pressa je podla mna takmer rovnaka. U obidvoch misiek je dobre si pohrat s hrubkou namletia, mnozstvom kavy a sily utampovania. U nepretlakovej misky sice budete mat penu takmer vzdy, ale pokial chcete spravnu extrakciu, tak sa experimentovaniu nevyhnete ani s tymito miskami.
A teraz ku konkretnym miskam.
Marzocco 7g - skusal som ju naplnit len na 7-8,5g, cize do spodnej casti tak, ako to tu uz na fore bolo diskutovane a vysledok ma prekvapil. Extrakcia bola +- 25ml/25s . Puk bol vodnaty, zvlastne nafuktnuty do obleho tvaru. Chut kavy je oproti klasickemu plneniu "oblejsia". Myslim si, ze ideal pre ludi, co nemaju radi az tak silne espresso. Trosicka sa asi potlacia urcite slabsie chute, ktore vystupuju pri vacsej gramazi, ale to si myslim, ze pre urcitu skupinu ludi nebude na zavadu, prave naopak.
Gaggia 7g - tuto misku som plnil klasicky doplna. Myslim si, ze oproti pretlakovej miske mi mierne vystupila kyselost a horkost kavy. Pozor, kava nebola kysla, len sa zvyraznilo to co v kave uz je. Pre mna je tato miska nevyhovujuca, pretoze jedno espresso 25ml je na mna malo a robit si dve po sebe sa mi nechce, takze mam v oblube radsej double misku.
Gaggia 14g - s miskou som nemal ziaden problem a je to momentalny moj favorit. Extrakcia v pohode, crema pekna, chut mi nepride tak razantna ako u 7g.
Takze ked to zhrniem, doporucujem tieto dve misky - Marzocco, pre ludi co nemaju radi tak silne espresso a nevadi im, ze im z toho nevypadne pekny puk, pokial tuto misku nenaplnia doplna.
Gaggia 14g pre klasicke pouzitie. Prechod z pretlakovych na nepretlakove vobec nelutujem a doporucujem vsetkym co vlastnia Gaggiu Classic len s pretlakovymi miskami.

-
- začátečník
- Příspěvky: 74
- Registrován: sob 05. úno 2011 18:37:32
- bydliště: Kladno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Vážení moc Vás jako odborníky prosím o názor měla jsem vyhlídnutého Catlera 8012, ale po přečtení vašich názorů a zkušeností nevím, Gaggia clasic a mlýnek jsem myslela dle vašich rad na zdejším foru, ale ty úpravy které tady doporučujete jsou pro mě velký problém, bez nich to nefunguje? Mohli by jste mě případně doporučit jinou Gaggii u které by úpravy nebyly nutné. Nyní mám DeLongi 3000 čtvrtý rok zátím bez problémů , ale myslím že časem bude potřebná vyměna a je mi jasné ,že na pákovém přístroji je espresso lepší, času mám dost jsem již v důchodu ale dobré espresso si ráda dám. Děkuji moc Marcela 

Re: Gaggia Classic
Pokud potřebujete originální náhradní díly na Saeco nebo gaggii , písněte nám email, objednáme vám tonikes píše:Ahoj všem,
mám prosbu. Mohli byste se podělit s odkazem na web shop (nebo kamenný v Brně), kde bych mohl koupit single a double filtry (sítka) do G. Classic? Ideálně ČR, ať mě doprava nestojí víc než zboží.
Původně jsem chtěl pořídit na PC, ale koukám že v e-shopu nejsou.
Díky,
Nik.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
www.saecoshop.cz
- pipis
- více pokročilý
- Příspěvky: 226
- Registrován: čtv 11. čer 2009 10:50:30
- bydliště: ZČ
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
O víkendu jsem se nechal inspirovat tímto vláknem a vyvrtal jsem dírky do přetlakovek dodávaných s mašinou a hned pak vyzkoušel.
Přetlakovky byli hrozné, tak jsem zatím používal originály pro Silviu (bezproblémové). Po vyvrtání děr do přetlakovek je extrakce absolutně bez chybičky, krásná hustá crema, která dlouho vydrží, káva má správnou chuť bez problémů s kyselostí apod. Spokojenost tedy 100% jak se single PF, tak double. Oproti miskám na Silviu jsou výsledky s extrakcí lepší, vyšší
crema. Nákup origo misek tedy odkládám.
Přetlakovky byli hrozné, tak jsem zatím používal originály pro Silviu (bezproblémové). Po vyvrtání děr do přetlakovek je extrakce absolutně bez chybičky, krásná hustá crema, která dlouho vydrží, káva má správnou chuť bez problémů s kyselostí apod. Spokojenost tedy 100% jak se single PF, tak double. Oproti miskám na Silviu jsou výsledky s extrakcí lepší, vyšší
crema. Nákup origo misek tedy odkládám.
Re: Gaggia Classic
Ahojte, velmi silno uvazujem o Gaggii Classic, ale celkom ma odradil fakt, ze to vypluva horucejsiu kavu, ako by malo
) vymena termostatu pre mna ako zaciatocnicku, by bola asi dost komplikacia.. Viete mi poradit kavovar rovnakej kvality a ceny? Ale co robi pressicko takej teploty, aka ma byt?
dakujem za odpovede


Vsetky zaujimave infosky o kave a kavovaroch hltam a som vdacna za kazdu radu;) a sorry za obcasne podivne otazky :D
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Gaggia Classic
Nech ma opravia skúsenejší, ale ako začiatočníčka sa tým myslím nemusíš vôbec zaoberať a treba ho kúpiť.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
Chtěl jsem reagovat, ale co vhodného napsat mě nějak nenapadalo (abych se nezamotal).
Toto je přesně ono.
Zatím se tím nezabývat a neřešit to. Když bude potřeba, tak postupem doby později. Možná taky ani potřeba nebude. Dost záleží na používané kávě a na představě, jakou mám o hotové kávě (espressu).
Jinak je to snad nejpovedenější kávovar od Gaggie - jednoduchý, spolehlivý, robustní.
Toto je přesně ono.
Zatím se tím nezabývat a neřešit to. Když bude potřeba, tak postupem doby později. Možná taky ani potřeba nebude. Dost záleží na používané kávě a na představě, jakou mám o hotové kávě (espressu).
Jinak je to snad nejpovedenější kávovar od Gaggie - jednoduchý, spolehlivý, robustní.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- zambrotta.g
- Příspěvky: 22
- Registrován: pát 24. pro 2010 22:56:46
- bydliště: Uherský Brod
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Potřeboval bych český návod. Uvažuji o koupi v zahraničí, ale chtěl bych český návod. Je možné ho někde stáhnout a nebo byl by někdo ochoten ho zaslat mailem?
- zambrotta.g
- Příspěvky: 22
- Registrován: pát 24. pro 2010 22:56:46
- bydliště: Uherský Brod
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Zajímalo by mě jaký používáte odvápňovací prostředek pro tento skvělý přístroj??