Díky
Já to považuju za ideální řešení. Hlavně když mám šálky moc úzké, takže dvouvýpustí se do nich nevejdu. Takže to mám přesně tak, jak píšete. Páka, výpusť a dvouporcová miska koupena v Hraspu k maximální spokojenosti. Jednoporcová z PrimaCafe, taktéž naprosto skvělá.schrapnell píše:Jinak plánuju nákup nové páky, jednu jsem našel zde. Ta původní mi přijde taková nedodělaná, zdá se mi že se tam jisté části tak nějak kinklají. To tedy není hlavní důvod proč o tom přemýšlím, ale je to spíš o tom, ze mne moc nebaví v té jedné páce neustále měnít misky. Chci prostě docílit toho, ze budu mít 2 páky. 1) Jednoporcová miska s jednovýpustí a 2) Dvouporcová miska z dvouvýpustí. Máte případně nějaké tipy?
Je možné kanálkování potvrdit jinak než koupit páku bez dna? Všude jsem nicméně našel, že při kanálkování je káva přeextrahovaná, takže spíše hořká, ne kyselá. Co můžu zkusit, abych tento případný problém odstranil?papun píše:Ovšem to co píšeš ty mi osobně připadá že to kanálkuje.
Jediné, co mě napadá, je jestli není závit na výpusti něčím namazaný. Já tam měl takový zelený blivajz.tomtom64 píše:Ještě dotaz na majitele Classica - když dám pod sprchu konvičku a nechám do ní přetéci vodu, je taková bílá, něco v ní plave. Zkoušel jsem dekalcifikaci, ale nezlepšilo se to. Přitom tryskou páry teče voda čistá. Je to jak kdyby se něco rozpouštělo v hlavě. Nesetkal se s tím někdo?
já mám z Hraspa 6g a 12g misku- Tu 6g plním na 10g, tu 12g na 16g. Neměním nastavení mlýnku, melu stejně, tampuji stejnětomtom64 píše:Dnes mi přišla s Číny váha, tak jsem zkusil zvážit, kolik vlastně páku plním. Plnil jsem tak, že jsem namlel plnou a prstem nebo nožem srovnal do roviny. Do 6 g misky (z Hraspa) jsem takhle plnil kolem 15 gramů. Zkusil jsem navážit 7 gramů zrn, pomlet a přesypat do páky a když jsem dobře nastavil mletí, kyselost se dost snížila (ale aby ne, když tam bylo méně kávy). Na druhou stranu 7 gramů je zřejmě málo, protože v misce zůstalo bláto (chtělo by to nižší misku). Nakonec jsem zvolil kompromis a melu 10 gramů, chuť je o něco lepší než původně, ale pořád více kyselá než by mohla.
Mám i dvojitou misku na 12 gramů, tu jsem předtím plnil stejným způsobem a při stejném mletí to teklo o dost rychleji. Když ji teď naplním 20 gramy (tj. dvakrát tolik co single misku), teče při stejném mletí tak akorát.
Takže asi jedna z chyb, kterou jsem dělal, bylo to, že jsem plnil moc. Proto jsem taky měl často problém páku nasadit.
asi se zapnutím celý den, nebude výrobce počítat. Ono ani není bežně důvod aby byl celý den zapnutý. U nás to je víc jak 6let, je Classic zapnutý denně minimálně 15hod. bez nejmenšího problému. Dovolil bych si tvrdit, že zrovnak Classic si s celodenním provozem bez potíží poradí.lukyn63 píše:......že tyhle "strojky" prostě nejsou na celodenní provoz stavěné......
Tomuhle úplně nerozumím. Je tím myšleno, že průměrný příkon je 0,9kW nebo že spotřeba za den je 0,9kWh?primacafe píše:Spotřeba byla 0.9kW