Gaggia Baby Twin
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Jožin
- více pokročilý
- mlýnek:
Re: Gaggia Baby Twin
Také nechcu malovat čerta na zeď, ale jestli to budete odvápňovat při teplotě, jak se dělá pára tak vám termoblok asi dlouho nevydrží. Odvápňovací přípravky, i když jsou na hliník při vysoké teplotě hliník pěkně žerou. Tak to odvápňujte jenom při devadesáti stupních.
-
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
To Twin nemá v návode uvedený postup ako správne odvápňovať obe vodné cesty kávovaru?
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Ani nie. Je tam v krátkosti toto: odmontuja vyčisti sprchu, rozpusti v nádržke odvápňovač, cez parnú tryku trochu odpusti, počkaj 20 minút a toto niekoľkokrát opakuj.
-
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
No ak použijete odvápňovací prostriedok určený na hliníkové diely - doporučený vyrobcom kávovaru, tak by asi nemal byť problém ani v tej parnej ceste - termobloku. Ja by som to tadiaľ hnal tak aby nestíhal generovať len čístú paru ale aby aj prskal vodu a potom by nemal byť problém ani s tou vysokou teplotou.
Zdenok
[/size]
[/size]
- Redmann
- silně pokročilý
Stačí, keď sa dá vypúšťať voda a nie para. Tiež myslím, že pri použití správneho prostriedku by nemal byť problém.
Dobrý den . Jsem tu nový , po dlouhém pročítání tohoto fóra a dalších jsem objednal náhradu za dosluhujícího Krupse a to Gaggia Baby Twin . Doufám že jsem udělal dobře. A teď k otázce jakej vhodnej odkamenovávač koupit pro tento stroj. 

- Zizass
- více pokročilý
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Copak o to ,mašinka je krásná,kávu dělá precizní,ale hold doufej ,že budeš mít štěstí na kvalitu součástek.Já osobně budu zrovna teďka odesílat ke druhé záruční opravě elektronického ovládacího panelu
Jinak odvápňovač používej ,ten co je určený na hliníkové boilery.(třeba ten co se prodává tady na shopu)

Jinak odvápňovač používej ,ten co je určený na hliníkové boilery.(třeba ten co se prodává tady na shopu)
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Není nad klasický vypínače (Gaggia Classic, Rancilio Sylvia a pod.)
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- FANDA
- více pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin
- mlýnek: ruční Zassenhaus, Macap M5D, Nuova Simonelli Mythos
To Zizass: Už zase? No tam bude systémový problém. Mně to po výměně celého panelu chodilo při extrakci nádherně "tiše" a skoro bez vybrací. Po půl roce se to opět klepe jako ratlík a odkapávací miska rachtá jako uvolněnej blatník "ukrajiny".
Jsem zvědav až skončí záruka, jak dlouho pojede kávovar bez poruchy. Náhradní díly nebudou úplně nejlevnější, např. nádržka na vodu na Twin (mám ji totiž prasklou) = cca 700 Kč (včetně DPH).
Baby Twin je přesto nefalšovaný a poctivý italo-kávostroj s dotykovým ovládáním (náchylný k občasným výpadkům).

Baby Twin je přesto nefalšovaný a poctivý italo-kávostroj s dotykovým ovládáním (náchylný k občasným výpadkům).

Naposledy upravil(a) FANDA dne čtv 14. říj 2010 10:04:57, celkem upraveno 1 x.
Tak teď nevím jestli jsem udělal dobře když tady čtu o těch přetrvávajících problémech
s kvalitou stroje . Chtěl jsem kvalitní páku do 10 000 a ne žádného číňana !

- Redmann
- silně pokročilý
Ja som s Twinom spokojný, síce drnčí, ale to mi až tak nevadí. Kávu robí výbornú.
Na odvápňovanie používam originál odvápňovač Gaggia Baby Cleaner a skúšal som aj Durgol.
Na odvápňovanie používam originál odvápňovač Gaggia Baby Cleaner a skúšal som aj Durgol.
Dík za uklidnění a za přípravky . On i stávající Krups docela drnčí a vibruje .
- Zizass
- více pokročilý
Nějaké extra vibrace nepozoruju,trošku se klepe odkapávací miska,horší je když začne zlobit ta elektronika,snad to opraví tentokrát lépe,naštěstí to
je teprve rok od koupi a prodejce zajišťuje a platí i dopravu do servisu.Horší to bude po záruce.No to si pak koupím asi ještě nějaký další kávovar.
Ale kávu dělá Twin excelentní.
je teprve rok od koupi a prodejce zajišťuje a platí i dopravu do servisu.Horší to bude po záruce.No to si pak koupím asi ještě nějaký další kávovar.

Ale kávu dělá Twin excelentní.
- generator
- více pokročilý
- kávovar: Gaggia NewBabyTwin, Aeropress, Drip, Mocca
- mlýnek: Bazzera Virtuoso
Tak jsem konečně natočil jak to paří a jak to nepaří.
(Videa si raději přepněte do lepšího rozlišení, netuším jak v YouTube nastavit defaultně 480p .. 240p vypadá otřesně)
Když má Baby dobrý den, tak to vypadá takto:
NO a když se mu nechce, tak i po dvou hodináách provozu, dokáže takto blbnout:
(Videa si raději přepněte do lepšího rozlišení, netuším jak v YouTube nastavit defaultně 480p .. 240p vypadá otřesně)
Když má Baby dobrý den, tak to vypadá takto:
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=A_Qpij-2t3I
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=QlnPTU8K4pc
.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)
Tak to je pěkný
. Je možné že by výrobce posílal do prodeje stroje s vadou a nic s tím nedělal?

- Zizass
- více pokročilý
Gaggia Baby Twin is back.
V servisu vyměnili desku elektroniky,ventil vody/páry a také to těsnění hlavy,co bylo po roce vymačkané a ztrvrdlé....
Teď opět stačí páku lehce zatáhnout do správné polohy a voda neprotéké kudy nemá,jen se mi prozměnu teďka 2 x přihodilo,že když jsem dělal z double misky shot,tak zůstal v misce na jednom místě po shotu dolík (na kraji misky) a káva zůstala přilepená někde v oblasti těsnění hlavy,ale jen na jednom místě?! Nepříjemné,dělá to bordel při čištění...
Jinak kafíčku je super,vytáhnul jsem z mražáku 3 týdny uskladněný 300g balíček Burundi a kávička mňam...

V servisu vyměnili desku elektroniky,ventil vody/páry a také to těsnění hlavy,co bylo po roce vymačkané a ztrvrdlé....
Teď opět stačí páku lehce zatáhnout do správné polohy a voda neprotéké kudy nemá,jen se mi prozměnu teďka 2 x přihodilo,že když jsem dělal z double misky shot,tak zůstal v misce na jednom místě po shotu dolík (na kraji misky) a káva zůstala přilepená někde v oblasti těsnění hlavy,ale jen na jednom místě?! Nepříjemné,dělá to bordel při čištění...
Jinak kafíčku je super,vytáhnul jsem z mražáku 3 týdny uskladněný 300g balíček Burundi a kávička mňam...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Zizass
- více pokročilý
Kdyby někoho napadlo,čím to může být,že se mi po opravě děje toto(viz obr.)byl bych vděčen za tip.
U singl misky jde vše O.k.,ale u double se pokaždé vytrhne kus kávy z puku a zůstává u těsnění,což se mi nikdy nestávalo...?!?
Díky
U singl misky jde vše O.k.,ale u double se pokaždé vytrhne kus kávy z puku a zůstává u těsnění,což se mi nikdy nestávalo...?!?
Díky
- bouncer
- více pokročilý
- kávovar: Ascaso Dream
- mlýnek: Gaggia MDF
Napadá mě zkusit se podívat jestli z hlavy teče voda rovnoměrně - pustit kávovar bez páky a sledovat jak teče voda. Případně zkusit o trochu jiné množství kávy nebo sílu tampování, třeba to problém vyřeší. U mého Ascasa mi po upgradu sprchové hlavy občas na ní zůstane přilepený celý puk, páku s miskou vyndám bez něj 

Do I like my coffee black? There are other colors?
- FANDA
- více pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin
- mlýnek: ruční Zassenhaus, Macap M5D, Nuova Simonelli Mythos
Mě se to stávalo u singlu. A to tak, že zůstal viset celý puk na sprše.
Tohle tvoje "vykousnutí" bude nejspíš způsobeno šikmým vyndáním páky z hlavy.
Tohle tvoje "vykousnutí" bude nejspíš způsobeno šikmým vyndáním páky z hlavy.
- Zizass
- více pokročilý
Nevím,no voda teče bez páky dobře ,sítko ve sprše bylo demontovné a je čisté.Mám spíš dojem,že to má souvislost s výměnou těsnění,u siglu to nedělá a ta prohlubeň je jakoby vymletá vodou tudíž to nebude šikmým vyndáváním páky,dnes jsem změnil mletí o 1 stupeň na víc jemno a bylo to to samé.Budu zkoušet dál...