Takže musím vyměnit ten termostat

Dnes jsem volal do jednoho servisu v Brně a paní mi řekla že vyměňovat termostat nemá smysl že mám být rád že mi to funguje.
Kód: Vybrat vše
http://www.espressoxxl.de/cgi-bin/shop.dll?SESSIONID=0474674395052716&AnbieterID=1
vhodnější bude 90°C, je docela průšvih v tom, že tolerance bimetalových termostatů můžou být dost velké a tak jeden 90° nemusí být stejný jako druhý (už jsem se s tím setkal na vlastní kůži).Hrochan píše:......Jen k tomu termostatu: doporučujete na PRIMACAFÉ spíše 90° či 95° ? .......)
To byla reakce na toto. Nemám jak zjistit co to udělá když bude teplota nízká. V chuti kávy by se snad moc změnit nemělo. Dá se předpokládat, že horší by bylo, když by byla teplota větší.Hrochan píše:......kdyby byla teplota moc nízká (káva by asi byla slabá a nakyslá, co?).......
Ty vrahu!primacafe píše:Hňup by mohl testnout jak to dopadne, když sníží teplotu (třeba) na 70st. Má Hawaii, tak třeba na té.
Nižšia tepelná vodivosť medzi bojlerom a termostatom spôsobuje, že termostat má vyššiu hysteréziu - teda vypne pri vyššej teplote a zopne pri nižšej. Výmena pasty by mohla v malej miere odbúrať tento jav, no na výsledok by to extra vplyv nemalo mať, v priemere teplota ostane rovnaká.Hrochan píše:třeba stříbrná teplovodivka na procesory bude lépe vodit než obyč silikonová
Přesně tak, budu si hrát ještě nějakou dobu raději s původním, a později se mi tu ten druhý určitě neztratíAsi bude lepšie vymieňať termostaty až potom, keď budeš mať prípravu kávy s originálom zvládnutú na jednotku, keď každý shot bude rovnaký (správne mletie, správne plnenie, rovnaká chuť) - až potom budeš vedieť, čo spôsobil termostat a čo ruky.